4 REJTVÉNY, AMIT CSAK A LEGOKOSABB EMBEREK TUDNAK MEGOLDANI! (Fejtörők, tesztek)

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2019.jan.26.
 • 4 REJTVÉNY, AMIT CSAK A LEGOKOSABB EMBEREK TUDNAK MEGOLDANI! (Fejtörők, tesztek)
  Források:
  Róka Sándor: Logi-sztorik
  www.dailymail.co.uk/femail/article-3431420/Puzzle-asks-way-bus-going-leaves-adults-flummoxed.html
  huclip.com/video/vjg698u2mvo/videó.html&t=1s
  huclip.com/video/igqmdok_zfy/videó.html&t=38s
  Zenék:
  Outro: e-dubble: let me oh
  huclip.com/video/y3wpj8i6bqo/videó.html
  huclip.com/video/cluryruxvey/videó.html&list=pl6ndkxspl07ibxr-jmnjk0wufej0-xdzy&index=11
  Hát ismét eljött az idő. Magyarország legokosabb, legbölcsebb, legtanultabb emberei két rész után harmadjára is összegyűltek, hogy megpróbálják megoldani a nehezebbnél nehezebb rejtvényeket. Sokan elvéreznek és csak a legjobbak tudják minden kérdésre a választ. A szabályok még mindig ugyanazok. 30 másodpercetek van egy feladat megoldására, 15 másodperc leteltével pedig egy kis segítséget kaptok. Persze ha plusz időre van szükségetek, csak állítsátok meg a videót. Ne felejtsétek el számolni, hogy a 4 rejtvényből hányra tudtatok jó választ adni, majd kommentben írjátok meg az eredményeket. Azt hiszem mindent elmondtam, kezdjük is a videót!
  A skót bankár
  A bankár Mcgregor és felesége elutaztak szokásos sítúrájukra a svájci Alpokba. Egy késő délután, rossz látási viszonyok között Mcgregor felesége becsúszott egy szakadékba és rögtön életét veszítette.
  A hazatérő bankárt otthon a biztosító nyomozója, Szimat főfelügyelő fogadta és kikérdezte a történtekről. A felügyelő később elment abba az utazási irodába is, amely az utazást szervezte. Ott beszélt az alkalmazottal, majd felkereste Mcgregort, és letartóztatta.
  Milyen indoka volt a felügyelőnek a letartóztatásához?
  Melyik irányba megy a busz?
  Soma és Marci a padláson régi iratok, papírlapok között keresgélve találtak egy fényképet, melyen egy busz látható. A fotó Budapesten készült. A képen nem látszik, hogy a busz melyik végén ül a sofőr, nem tudni, hogy melyik a busz eleje. A busz két vége egyformának látszik.
  A két gyerek között vita alakult ki arról, hogy melyik az autóbusz eleje.
  Szerintetek melyik az?
  Félix a büfében
  Az iskolai büfében a gyümölcslevet 2 és 3dl-es pohárban mérik 50 illetve 70 Ft-ért. Félix az egyik szünetben leszaladt a büfébe. A sorban előtte álló diák átadott 100 Ft-ot a büfésnek és kért egy pohár gyümölcslevet.
  -Két vagy három deci gyümölcslevet parancsolsz? - kérdezte a büfés.
  -Csak két decit- mondta a diák.
  A büfés átadta a gyümölcslevet és visszaadott 50 Ft-ot. Ezután Félix következett.
  -Kérek egy pohár gyümölcslevet- szólt Félix, és átadott 100 Ft-ot.
  A büfés visszaadott 30 Ft-ot és átadott három deci gyümölcslevet.
  Honnan tudta a büfés, hogy Félix három deci gyümölcslevet kér, nem pedig két decit
  Limonádé
  A kegyetlen szultán rettegett attól, hogy ellenségei merényletet terveznek ellene. Ezért nagy létszámú testőrség vette körül, akiket gazdagon megfizetett hűségükért. Az étkezéseire is vigyázott, étkezéseinél, az ételekből először az udvarmesternek kellett ennie, mivel félt attól, hogy megmérgezik.
  A szultán ellen szervezkedők rájöttek, hogyan lehetne megmérgezni a szultánt.
  Az egyik forró nyári délutánon a szultán hűsítő italokat kért. Hozták a limonádét és a jégkockákat. A limonádét poharakba öntötték és beletették a jégkockákat. Az udvarmesternek kellett először innia. Ő gyorsan megitta az italt. Majd a szultán is megkóstolta sajátját és lassan szürcsölgetve fogyasztotta el. Pár perc múlva a szultán meghalt, ám az udvarmesternek nem lett semmi baja.
  Miért halt meg a szultán és hogyan maradt életben az udvarmester?
  Köszönöm szépen hogy megnéztétek ezt a videót is! Ne felejtsétek el bekommentelni, hogy hány jó megoldásotok lett! Ha tetszett likeoljátok és ha nem szeretnétek lemaradni a következő videókról sem, akkor iratkozzatok fel! Sziasztok!

Megjegyzés • 1 450