Mielőtt elítélnél egy generációt, hallgasd meg az ő véleményüket is! | kidsnews.hu - | TEDxDanubia

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2018.dec.20.
 • „Tizenéves fiatalok vagyunk. Mit gondoltok vajon rólunk? Higgyétek el minket is érdekel a világ, de nem biztos, hogy a felnőttek tapasztalatán keresztül szeretnénk megismerni azt, hanem a saját tapasztalatunkon keresztül. Tisztában vagytok azzal például, hogy egy fiatal mire is használja valójában a telefont amikor nyomogatja és evés közben is pittyeg? Tényleg gyakran lógunk a gépen, de vajon ilyenkor kivel és miért tartjuk a kapcsolatot? Biztos, hogy a mai fiatalok nem olvasnak és nem műveltek? Vagy csak más könyvek kötnek le bennünket, mint gondoljátok? Mi van, ha másképp látjuk a világot, mi van, ha másképp látunk dolgokat és csak elzárkózunk azelől a világ elől, amit ránk erőltetnek?
  Mielőtt elítélsz egy egész generációt, hallgass meg minket is!
  A XXI. század kulcsszava az együttműködés, de hogy leszünk erre képesek, ha nem ismerünk fel két dolgot: azt, hogy partnernek tekintjük a velünk együtt élőket és hogy mind mintákat követünk. Ha azt akarod, hogy intelligens legyen a gyermeked, kezdd vele, ne csak kérdezd, ne csak halld, hanem hallgasd is meg, amit válaszol. Hiszen szavakat és történeteket csak együtt tudunk írni: X-ek Y-ok és Z-k.”
  A kidsnews.hu szerkesztőségében 30 eltökélt tizenéves dolgozik azon, hogy cikkeiken keresztül értéket teremtsenek, a Z generáció számára egyfajta hidat képezve a felnőtt és a felnövekvő nemzedék között. Öt fiatal szerkesztő - Papp Júlia, Orbok Réka, Borsodi Eszter, Solymosi Máté és Juhász Gréta - mesél az őket sújtó sztereotípiákról. Az oldal alapítója és ötletgazdája, Braczkó Szilvia pedig róluk beszél, és arról, hogy valóban milyen is tizenévesekkel dolgozni. A kidsnews.hu szerkesztőségében 30 eltökélt tizenéves dolgozik azon, hogy cikkeiken keresztül értéket teremtsenek a Z generáció számára egyfajta hidat képezve a felnőtt és a felnövekvő nemzedék között. Öt fiatal szerkesztő - Papp Júlia, Orbok Réka, Borsodi Eszter, Solymosi Máté és Juhász Gréta - mesél az őket sújtó sztereotípiákról. Az oldal alapítója és ötletgazdája, Braczkó Szilvia pedig róluk beszél, és arról, hogy valóban milyen is tizenévesekkel dolgozni. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at www.ted.com/tedx

Megjegyzés • 510

 • BIBI Channel
  BIBI Channel 2 órája

  9:40 igen nekem is kiskoromban naagyon sokat olvastak nekem este és most IMÁDOK olvasni!!!

 • Ivett Juhász

  Én csak egy valamit utálok, mikor elitélnek:
  Rögtön MINDENT a technikára fognak.
  Pl ma német órán a tanárnő nagyon szigorú
  És kicsit félünk tőle.
  Megkérdezte mi a különbség a muss és a müssen között (az ü)
  És nem mertünk semmit szólni, mert egy rossz szó és 1-es a Naplóba..
  És rögtön elkezdte, hogy: hát és ilyenkor hol a technika? Meg, hogy a technika ilyen és olyan..
  A másik meg mikor a dédmamám azt mondta hogy az Ivettke olyan komoly lett az Internáról (Internet, csak ő így mondja). Mert hogy komoly lettem. Szegény azt sem tudja mi az :/
  És igen, az a szomorú igazság, hogy sok felnőtt azt hiszi, hogy mi semmit nem csinálunk, csak bámuljuk és vesztjük azt észt.
  Én sokszor csillagászati és tudományi dolgokat nézek, nem csak videójátékokat nyomok.
  Néha sokkal jobb neten nézni ilyet, mint hogy a felesleges dolgokat, amiket a suliban tanulunk(van persze sok hasznos dolog is, de sok nem az...)
  :/

  • Ivett Juhász
   Ivett Juhász Napja

   Najó persze vannak azok akik tényleg ilyenek.
   Pl a 14 éves kiscsajok, a nagy TikTok karrierjükkel
   Vagy 0-24 Fortineozó fiúk..

 • Levente Dömösi

  Mi volt ez a liberál-förmedvény ? Íme ahogy az öntudatos tudatlanok kioktatnak
  mindenkit, aki mást gondol mint ők. Sokkoló volt, - nem hittem, hogy ilyen súlyos a
  helyzet. Igen, előítéletes vagyok, - mint az antilop, amikor meglát egy oroszlánt. Az
  előítéletesség a túlélés ősi feltétele. Persze mit is várhat az ember !? Az igazi taní-
  tók már régen kihaltak. Korábban mint az itt locsogó fiatalok szülei megszülettek.
  Ki minek gondol, az vagyok annak...
  Ki minek gondol, az vagyok annak…
  Mért gondolsz különc rokontalannak?
  Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
  Te vagy magad, ki e jelet vonja.

  S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
  Mert fénye-árnya terád sugárzik.
  Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról:
  Rajtam látsz törvényt sajátmagadról.

  Okosnak nézel? Hát bízd magad rám.
  Bolondnak nézel? Csörög a sapkám.
  Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz;
  Ha oroszlánnak, nem menekülhetsz.

  Szemem tavában magadat látod:
  Mint tükröd, vagyok leghűbb barátod.

 • SzabóLilluska333

  Ebben annyi az igazság❤️

 • Benedek Jász
  Benedek Jász 4 napja

  13 éves vagyok,ez nem szánalom.Betanult? Igen..KIt érdekel? Nagyrésze igaz,legalábbis amit én tapasztaltam.Mindenki a saját módján látja a világok,én ezt így látom nyugodtan mondjátok el a ti véleményeteket a dologról,próbáljunk meg úgy tenni,hogy ez számítana is valamit...

 • Macaulay Culkin
  Macaulay Culkin 4 napja

  Magyartanárnőm: ,, én már túl voltam 40-en amikor életemben először bekapcsoltam egy számítógépet, és még így is jobban értek hozzá, mint az osztály 80%-a"
  Nos, ha mi nem tudjuk, hogy a gmail.com-nak mi a neve az informatikában, akkor ő már jobban ért hozzá? Ráadásul nálunk az informatika egy választott tantárgy, most meg már az se lehet, ugyanis háztartástant kell tanulni helyette. Természetesen azért is szidást kapunk tőle, mert informatika helyett képzőművészetet választottunk. Úgyhogy nyilván ezért is mi vagyunk a hibásak, és persze a 14 éves ,,óvodásokat" le kell nézni, mert végülis úgyis mi vagyunk a hibásak! Szerintem meg kell érteni, hogy ez más világ, mostmár a háromévesek 50%-a is napi szinten telefonozik. Nem mondom, hogy ez jó, és nem is támogatom, de ez 2019! Úgyhogy legyenek megértőek az emberek, mert már fáj, hogy ilyenek sokan!
  Ui.: bocsi a helyesírási hibákért ;)

 • Paul Cartbridge.

  Én velük vagyok egy idős és hülyeségnek találtam ezt az egészet. Azért kell úgy látni a világot mint a szüleid mert ők már felnőttek ,vannak
  Tapasztalataik és el tudják dönteni mi a jó. Mi meg nem. Kis taknyosok vagyunk. Plusz ez a gondolkodás nem volt sajátos csak a megfogalmazás.... ez tiszta mainstream, antimainstream szar.

 • Tarr Vivien
  Tarr Vivien 4 napja +2

  Aki azt írja hogy erőltetett vagy, hogy meg van rendezve annak üzenem: emberek bakker ez egy előadás szerintetek ott helyben találják ki? Persze hogy betanulják mert ez a lényege egy előadásnak!😂😪
  Gondolkozz mielőtt írsz! 😂😂

 • # Hananász
  # Hananász 5 napja

  Hát mondjuk Grétinek igaza van soha nem olvastam ki a kötelezőket de az l&l könyvekről le sem bírtam állni...

 • Peter Szemes
  Peter Szemes 5 napja

  Idegesito fa$zsag ez a video. A vilag bukasa megkezdodott. Tapsoljatok, kozel a veg es ezt nektek koszonhetjuk radikalis feministak es tiszteletvesztett fiatalsag. Koszonjuk!

 • András szlivka
  András szlivka 6 napja

  Kamaszként lázadsz, mert hiszed,
  a gyermek, aki hisztizett,
  ma már beérett és komoly,
  ritkább az önfeledt mosoly.
  Feljebb léptél létrád fokán,
  tudásod nőtt, s ennek okán,
  már felnőttnek érzed magad,
  s elnyomod, mi benned maradt,
  a tisztán-látó gyermeket,
  mert akkor elbántak veled. Részlet Aranyosi Ervin Korokon át című verséből. Ez a pár sor tisztán bemutatja mi is az amit mi tizenéves felnőttkor előtt álló gyermekek érzünk. Biztos benne van korkülönbség és az a kor amiben éltek. De azt nem jelenti hogy a fiatalok tudatlanok csak nagyobb teret kéne adni tehetségük kiteljesedéséhez. És ahelyett hogy azt mondják nekik ezt csináljad meg azt csináljad ahelyett inkább segíteni és támogatni kéne bennünket vagy soha a büdös életben nem fognak véleményeink egyezni egymással. De ez csak az én véleményem. Ki lehet javítani ha más a véleményetek. Komment szekcióban várom üzeneteiteket.

  • András szlivka
   András szlivka 6 napja

   Ja és ne csak egy előre megszabott úton akarjátok nevelni illetve bebiztosítani gyermeketek jövőjét. Mi van akkor ha nem is azon az úton szeretne haladni amit ők szeretnének. Tessék ezen elgondolkodni

 • Sebi Glacz
  Sebi Glacz 6 napja

  Mindenki kurva okos

 • Ákos Szabó
  Ákos Szabó 6 napja

  Hé haver ,de miért kell brékelni? Ezt a világot a fejletség teljes pusztulásba dönti. Remélem nem így lesz . Hanyadik ez az emberi generáció a földön. Az ember az egyik legaljasabb ragadozó. Az állat pusztán az életéért öl ,de az ember még passzióból is. Gonosz az ember Einsten egy eredeti elmeháborodott volt és megdöglött. Kit érdekel , meg kit érdekel a múlt ? A jelen ami fontos át éld. Mindenki csak értelmiségi múnkát szeretne. Ki fog dolgozni a robotok?

 • Zita Lengyel
  Zita Lengyel 6 napja

  Nem kicsit kínos ez a videó. Valami nagyot meg ütőset akartatok, ez látszik, és 13-15 évesen nyilván máshogy kell felkészülni az előadáshoz mint felnőttkorban gyakorlott előadóként. Egy Ted x előadásba bekerülni nem iskolai versmondó verseny 1. hely. :) De ahhoz hogy ezek a mondatok ilyen hangnemben hangozzanak, az is kell hogy mit is közöl éppen a szöveg. Ez pedig elcsépelt, általánosító (miközben elítéli a negatív általánosítást), nem őszinte. Értem én, hogy vegyék őket komolyan a szülők, felnőttek, de nem leszel attól kevésbé határozott ha valami színfoltot, poént, megmosolyogtatót viszel az előadásodba. Hogy lássuk, igen, vannak önálló gondolataitok, de szerethetőek vagytok és szeretetre van szükségetek.

 • Reaping Shadow
  Reaping Shadow 7 napja

  Bele kéne verni a faszt az össszesnek abba a csupor szájába.........
  Romlott ez a korosztály :D

 • Barney The Creator

  hát ez szar

 • MrPlushair
  MrPlushair 7 napja

  Közel 40 vagyok, 3 gyerekkel...Hm.. Ezért ugye nem fizetett a közönség? Ez a fajta erőszakos agymosás, hiteltelen előadásmóddal kombinálva, automatikusan ellenállóvá tesz minden egészséges gondolkozású, értékrendű embert...A végére átjött, mit akarnak átadni, de sajnos belőttek az ágyúval a verebek közé. A kevesebb, több lett volna.
  Mondjuk egy interjú amire a srácok őszinte válaszokat adnak. Akkor nem kell a végén magyarázkodni.

 • Bernadett Király

  Eszter! Irritalo vagy:) talan nem olyan gyerekekkel kellet volna eloadatni a musort akik lattan a tobbi gyerek egybol aztmondja hogy ez szar. 15 vagyok ahogy Eszter megszolalt mar eldontottem hogy felrugnam. Ha olyan gyerekeket hoztak volna akik adnak a megjelenesukre pl:stilusosabban jonnek el mert a mai vilagban ez nagyon fontos es legalabb a haja meg lenne csinalva valamilyenre. De igaz normalis stilusos szep vagy jokepu gyerekek nem vallalnak h egy ilyen musorban leegessek magukat:)) ezzel a videoval nem jutottatok elorebb csak megutaltattatok magatokat sok mindenkivel:) es nem csak Eszter az idegesito hanem az osszes tobbi is. De Eszter az nagyon;)

 • Jagicza Gellért

  Megértem a fiatalok álláspontját is.
  Ui: Valaki mondja meg Papp Júliának, hogy feleségül szeretném venni.

 • gradit27
  gradit27 7 napja

  Nem a telefonnal van a baj! A fő baj - illetve valahol természetes, de mégse -, hogy ez a generáció - akinek nem inge, ne vegye magára - nagyon tudja mondani az igényeit - "Vegyetek már észre! Értsetek meg minket! stb. stb.", nagyon tudja látni mások, a felnőttek, vagy a korosztálybeli társainak hibáit, de szinte 0 alázat van benne, hogy észrevegye ugyanazokat a hibákat önmagában. Persze felnőttek is vannak ilyenek, de erre a generációra ez nagyon jellemző. Emiatt unalmas nekik, és nem tudják értelmezni pl. a Kincskereső kisködmönt, a Légy jó mindhalálig-ot, az Egri csillagokat, stb., hisz' nekik értelmezhetetlen, amit ezekben a regényekben olvas, hisz' ott alázatról van szó, önfeláldozásról, igazi emberi jóságról - ezek amolyan "lúzer" tulajdonságok" -, nem pedig az "Én! Én! Én!" harsogásáról. Tisztelet a kivételeknek! Hogy miért lettek ilyenek....hát, ez itt a kérdés. Jó összetett. Az biztos, hogy a jóléti társadalomnak köze van hozzá. Nem kívánom senkinek, de kellene egy nagy nélkülözés, háború, vagy bármi, vagy 1 év kintlét egy harmadik világbeli országban, és helyre kerülne az értékrend a fejekben. UFF!

  • Sári Németh
   Sári Németh 6 napja

   Mondjuk a "jolèti târsadalmunkat" is a felnötteknek köszönhetjük...visszanyal a fagyi. Vagy mi

  • Sári Németh
   Sári Németh 6 napja

   Igaz:D

 • iLal MBA
  iLal MBA 7 napja

  A fiatalok a jövő. Kedvelem őket. A Jókai összesből a 97-es hiányzik csak, nem küldi a kiadó évek óta. A párom mind olvasta de én 40 éve nyomkodom a kütyüket, igaz készítettem is mára párat. Ők is alkotnak majd. Véleményem szerint minden korosztálynak megvan a maga előnye, nem jobb és nem rosszabb a másiknál. A környezet és az életkörülmények határozzák meg, hogy mely problémákkal kell szembenézniük. Van aki azért alszik el órán, mert éjszaka dolgozik, hogy gondoskodjon a kistestvéreiről, akiket a szülők otthagytak. Van ki azért, mert emojikat és XDd-ket küldözget a világba mert másra nem képes. Inkább tanuljanak digitális tananyagból, mint a 10. kicsinyitett 72dpi-s fénymásolatból. A KKK-t 40 éve sem olvastam el végig, mert nekem túl szomorú volt. Jobb volt szerelni a pajtában, bringázni a srácokkal és udvarolni a csajoknak. Igaz a mamámnak BRG MK27-el felvettem a misét, mert nem tudott elmenni a templomba. Szeretném látni a csapatot és az alkotásaikat a vélemény nyílvánításon túl. Hiszek bennük! Segítsetek másoknak is, hogy mindazt megtehessék, amit nektek biztosítanak a szüleitek. Köszönöm!

 • Sebi Barna
  Sebi Barna 8 napja

  Én ugyanez a generáció vagyok és nem az dühít amit mond,hanem az hogy betanult szöveg!Nem a legjobb a fogalmazási képességem de azért ezt felismerem, hogy ez nem a saját megfogalmazása vagy gondolata.

 • Sári Németh
  Sári Németh 8 napja +3

  Én is ebbe a generációba tartozom. Addig néztem a videót, amíg a csaj bemondta hogy nem a Kincskereső kisködmönt kellene olvasgatni, mert: fogalma sem volt mi az a ködmön, és mert a szereplők fele meghal benne. Az a konyv nem azért kötelezőolvasmány, mert a "magyar irodalom gyöngyszeme",meg "illik tudni miről szól".abból a könyvből igazi emberséget lehet tanulni, ahogyan a kisfiú a saját hibáiból tanul. (és pont emiatt a "magyar irodalom gyongyszeme":D) Nem is szólva a gyönyörű nyelvezetéről, amit hiába keresel a Harry Potter magyar fordításában... (szeretem a Harry Pottert nem arról van szó, csak hát azért idehozni ilyen könyvek mellé mint pl az Egri csillagok, szerintem ez nagyon durva)ha magyarként egy Kincskereső kisködmönben nem tudjuk megtalálni az értéket, akkor valóban nagy baj van. ...jo hogy erről a témáról volt előadás, de én egy ilyen szöveggel nem képviselném a fiatalságot mert ezzel csak hulyebbnek tűnünk inkább. Köszönöm.

  • Sári Németh
   Sári Németh Napja

   +Kriszta Mate nagyon valószínű 🤣🤣

  • Kriszta Mate
   Kriszta Mate 4 napja

   Èn pèldául imádtam a Kincskereső kisködmönt. 😊 Ötödikes korom óta kb 5-6. újra olvastam 😊 18 múltam nemrèg,lehet velem van a baj 😀

  • gradit27
   gradit27 6 napja

   Így van! :)

 • Nemeth Krisztina
  Nemeth Krisztina 8 napja +1

  Nagyon klassz előadás. Gratulálok a szereplőknek és szüleiknek.

 • Üsni Channel
  Üsni Channel 8 napja

  Ennek a Rékának dejó segge van

 • Fagyi És Félőcske

  Egyetértek.

 • Erika Allap
  Erika Allap 8 napja

  Még talán soha nem volt ilyen nagy és mély a generációs szakadék.... a hozzászólásoknál nagyon sok jó érv, észrevétel van mindkét oldal részéről. A mértékletesség a kulcsa mindennek. Jó a net, a telefon, hisz ma nehéz is lenne sok szakmában vagy még az egyetemen is boldogulni nélkülük. Ezekre a technikai cuccokra épül lassan minden. Nem szeretném kivesézni egyik oldalt sem (én az idősebbik generáció vagyok már), mert nem lenne igazságos. Mint mindennel, úgy itt is az arany középút lenne jó. Megnézném azért sok szülő arcát, amikor a nemdohányzó gyermeke kéri, tedd le végleg a cigit anyu/apu.... vicces, ugye? Mert az aztán egy igazi függőség, baromi drága és egy deka jó nem származik belőle.....

 • Noémi Kovács
  Noémi Kovács 9 napja

  Érdekes.Nekem is vannak tini gyerekeim. Szerintem nagyon jó fejek,néha nehéz velük, de ha higgadtan állok a dolgokhoz, mindent meg lehet beszélni. (A humor sokat segít!) Én sokkal rosszabb tini voltam egy telefon nélküli világban.A Kincskeresőről pedig annyit,hogy én is tanítom a negyedikeseimnek és szeretik. Legutóbb a penicillin feltalálásáig jutottunk(mert annyian meghaltak) , igazi ködmönt húztunk (egyet sikerült szerezni) és sok irányba elvitt a gyerekekkel való beszélgetés. A szülőktől egyet kértem előtte: hagyják,hogy együtt dolgozzuk fel, ne meséljenek arról a gyerekeknek,hogy ők mennyire utálták.

 • Ary gymnast
  Ary gymnast 9 napja

  Tisztára olyan,mint egy meghallgatás egy szerepre..Betanult a szöveg és lehet hallani,hogy be van magolva az egész..

 • Gergő Aczél
  Gergő Aczél 10 napja

  Ki ítéli el a fiatalokat? Vagy a telefonon lógást?
  Ja igen. Az a kudarcot vallott 'előző generáció' (képviselői) akik ítélkezni tudnak, de megérteni, értelmesen kommunikálni, tiszteletet mutatni vagy az új generációnak értéket átadni nem? Hmm... Fura volna, ha az idősebb generáció kritizálná a fiatalabbat, amikor egy társadalmat vezettünk kudarcba, mi felnőttek. A gyerekekben csak lehetőség van hozzánk képest. Aztán majd elválik, hogy ők mit kezdenek a lehetőségeikkel. Rosszabbat nem tudnak, mint az elődeik.

 • Attila Szilágyi
  Attila Szilágyi 10 napja

  Mennyire önteltek ezek a gyerekek. Pont mint én anno. :) De igazából nem jó ez.

 • Nina J. L. :P
  Nina J. L. :P 10 napja

  Mindíg van kivétel!

 • Molnár
  Molnár 10 napja +2

  fuu annyira giccses és kamu szaga van

 • Dimén Balázs
  Dimén Balázs 10 napja

  Szerintem a kommentszekcióba több az akiilyen korban van én is. Ez a videó nagyon tanulságos mint a szűlők nek úgy a gyerekenek is. Jó, az interneten van egy csomó illegális dolog de ne úgy tekintsünk az internetre mit veszélyforrás, hanem úgy, hogy egy új világ nyílik meg előttűnk.

 • Orsolya Kantor
  Orsolya Kantor 10 napja

  Ez a generáció már nem fogja tisztelni a szimplán megkapott hatalom birtoklóját! Hanem csak azt, aki példát mutat, vannak kitűnő ötletei, van tehetsége az adott szakmában! Ha olyan főnöke lesz, aki nem akceptálja a javító szándékot, az igyekezetet, ott fogja hagyni a melót, és igaza lesz, mert nem fogja elfecsérelni középszerű emberek árnyékában az életét, és jól teszi!

 • Napsugár Valaki
  Napsugár Valaki 10 napja +1

  Amit elmondtak, annak van igazságtartalma, és jó lenne, ha erre odafigyelne néhány felnőtt, de nekem is erőltetett volt, ahogy elmondták. És tényleg mi volt ez a stílus? Azért nem kéne lenézni a szüleinket, mert nem csinálnak mindent tökéletesen...

 • Adolf Hitler
  Adolf Hitler 10 napja

  15/F

 • Adolf Hitler
  Adolf Hitler 10 napja

  Szőke ribanc aaaaauuuuuuuuuaaaaaaaa!!!!!!

 • Adolf Hitler
  Adolf Hitler 10 napja

  1. 13 évesen nem lehet még dolgozni, 15 évesen is csak szülöi engedélyel lehet és 16 évesen lehet dolgozni!!!
  2. A telefon Magyarországon nem tankönyv!!!

 • Jánosné Horváth

  Végig hallgattam. Annyit fűznék hozzá! Nyugtával dicsérjük a napot .

 • Szabó Beatrix Xénia

  Fontos a példamutatás, az hogy egy szülő ne csak bort igyon és vizet prédikáljon. Ez manapság egy hatalmas probléma, hogy sokan azt gondolják, elég az, ha a gyerekük telefonozik, legalább addig sincs vele baj. Sokan nem ellenőrzik, hogy mit néz, és az egy dolog, hogy ezek a gyerekek tudományos videókat néznek, vagy külföldi ismerőseikkel tartják a kapcsolatot, valószínűleg azért, mert kaptak mintát vagy támogatást arról, hogyan is kell ezt az eszközt használni. Azonban hány olyan gyerek és felnőtt van, aki nem?! Aki csak úgy lézeng céltalanul az internetes oldalak között? Aki nem tudja szétválasztani azt, hogy melyik az a helyzet, amikor igenis le kell tennem, mert ott van a családom, és jó lenne inkább velük beszélgetni? Hány gyereknek esik rosszul, ha a szülei egy beszélgetés közben egy-egy szóval válaszolnak, mert a telefonjukat nyomkodják?
  És a másik népszerű problémáról ...
  Miért kellene a "nehezebb" olvasmányokat felváltani gondolkodás nélkül könnyebbekre? Honnan tudod, hogy a könnyebb jobb?
  És még egy dolog .... "ez a generáció" (ami magában véve már egy beskatulyázás) szeretné, hogy az idősebb generáció nyisson feléjük, az én kérdésem csak annyi, hogy és ők? Ők próbálnak nyitni az idősebb generáció felé? Próbálják megérteni?
  Úgy gondolom, a videó végső üzenete nagyon fontos, a szülői példamutatás, azonban az előtte felhozott érvek nem kidolgozottak és túlságosan egyoldalúak.
  De legalább egy kezdeményezés született egy olyan témáról, ami az egyik legfontosabb manapság, legalább vélemények hangzottak el, amiről lehet beszélgetni!

 • Zsuzscsina -
  Zsuzscsina - 10 napja

  Nem tudtad, mi a ködmön? Meg lehetett volna nézni a neten? ;) (csak kötekszem, amúgy értem a problémátokat)

 • Veronika Kővágó

  Olyan hülyék vagytok, mint mi voltunk ennyi idős korunkban.

 • HD Axend
  HD Axend 10 napja

  KAMU ! A Máté gyerek az 100%ig Artbiteos srác :D

 • Tom'Ka
  Tom'Ka 10 napja

  Egyébként szinte már a "kiégett" öregembereken kívül nem sokat mondják, hogy "JAJ ez a generáció" ez valahogy már lecsengett.

 • Korradin
  Korradin 11 napja +2

  Sokan mondják hogy előre betanult szöveg meg hogy erőltetett stb. Ez egy előadás. A szöveget meg kell tanulni.

  • john yatoshi
   john yatoshi 9 napja

   Meg azt is , hogy hitelesen elő tudják adni 😁

 • Jonatán Kotán
  Jonatán Kotán 11 napja +1

  Engem például nagyon zavar, ha a barátommal eszek, és elkezdi a telefonját nyomkodni. Lehet hogy éppen "leckét vár a tanártól facebookon" vagy "nyelvet tanul", de azzal, hogy előveszi a telefonját máris megszakad a beszélgetésünk mert nem rám figyel. Én ülök kínosan a kaja fölött, ezért én is előveszem a telefonomat. Ez a baj azzal, ha nyomkodják a telefont ebéd közben, nem (csak) az hogy éppen mit csinálnak rajta. (20 éves vagyok)

 • Luca Funtek
  Luca Funtek 11 napja +1

  Harmadikas voltam, és fel volt adva kötelezőneka Két Lotti, és én a Robinson Crusoe-t olvastam el...8 éves voltam...
  Ez volt a kedvenc könyvem, és még most is az...!!!

 • Boglarka Farkas
  Boglarka Farkas 11 napja +3

  Olvasgattam a hozzászólásokat, és azt látom, hogy aki megnézte a videót és hozzá is szólt, mind egytől-egyig intelligens ember. A fiatalok is, és az idősebbek is. Ezt miből látom? A rendkívül kevés helyesírási hibából! :) Bizony! Ehhez pedig gratulálok a hozzászólóknak, mert sajnos ritkán látok ilyesmit az utóbbi időben, pedig ez számomra fontos!
  41 éves vagyok. Függő. Sok mindentől függök. A családomtól, a munkámtól, a hobbijaimtól, a számítógépemtől és a telefonomtól. K-popper vagyok. 10 éve. Ez az egyik legnagyobb függőségem. Ennek köszönhetően kinyílt számomra a világ, holott addig sem voltam zárkózott ember. Ezt a világot mutattam meg az éppen felnövő gyerekeimnek, akik még kicsik voltak, mikor én elkezdtem. Én tettem a gyerekeimet függővé, belátom! Ezzel együtt adtam nekik nyitottságot, elfogadást, barátokat, élményeket, vágyakat, álmokat, egy közös nyelvet, amelyen megértjük egymást akkor is, ha gáz van a kis életükben! Nem vagyunk tökéletes család, közel sem. Nem gondolom, hogy jó anya lennék, csak azért, mert a 13 és 15 éves lányaimmal szót értek. Rengeteg hiányosságom van, amiket fejleszthetnék, ha esténként nem a telefonomat nyomkodnám vagy a gép előtt ülnék. Azonban én így vagyok kiegyensúlyozott, és nyugodt, ami szerintem az egész családnak jó, ezért elnézik Nekem, hogy függő vagyok. Nem tőlük veszem el az időt, hanem magamtól.
  A videó minden egyes percét értettem és mindkét oldalt meg tudom érteni. Azokat is, akik szerint a gyerekek előadása arrogáns volt, és azokat is, akik szerkesztették az előadást. A célt elérte. Beszélünk róla... :)

 • Nexxy
  Nexxy 11 napja +6

  Róbert vagyok, 15 éves, de szerintem nem nekünk kéne megszabni, hogy mit csináljanak a felnőttek.

 • Kituggya?
  Kituggya? 11 napja

  ez mi a fasz?!

 • 41 Flecsör
  41 Flecsör 11 napja

  Sztem nem a generációnak tudálekonyságával van a baj hanem azzal ,hogy nem lesz generácio. Mert jelenleg a gyerekek nincsenek olyan mértékben mint annó 77-be .
  De azt tugyjuk hogy kikből lesz nagyon sok (szines bőrűek)=családi
  En nem faji származási alapon nezek le masokat hanem hogy mennyire művelt.
  Jo ugye bár a kis 9 éves nem lesz annyira inteligens mint egy 14 eves de akkor is a tisztelet az a minimum!

 • Oros Dorka
  Oros Dorka 12 napja

  Nagyon látszik hogy batanulták a szöveget

 • illuminati köztársaság

  Én is elítélem a generációm mert telibeszarnak mindent. Nincs semmi megfogalmazott gondolatuk a világról.
  Gusztustalan ami folyik ebben a korosztályban(úgy mondom hogy tagja vagyok) amíg mindenki elítél ha csak kicsit is különbözöl addig esélyünk sincs nyitni más generációk felé,hiszen egymás felé sem tudunk mert az elfogadás sajnos legtöbbünktől távoláll.

 • Tünde Miklós
  Tünde Miklós 12 napja

  A szülő és a gyerek partner kell legyen egymással és meg kell hallgassa egymást. Azonban akármennyire "felvidít" ez a videó sok embert, hogy na most jól megmondtuk a szülőknek a véleményünk és ők majd ehhez alkalmazkodni is fognak azonnal, ez nem így lesz. Nekik is nehéz elfogadni ezt az új technológia központú világot akár nekünk azt, hogy ők tudtak e nélkül élni.
  Igaz, hogy vannak kapcsolatok amiket nem lehet másképp tartani csak telefonon keresztül, igaz hogy a mai világban sok mindenre jó a telefon és sokszor lehet a segítségünkre, DE ne hozzuk ezt kifogásnak! Nem kell mindenhez a telefon. Sajnos mivel mostmár az önmegvalósítás kerül az emberek életében a központba ( ami semmiképp sem rossz dolog) ezért akár a gyereket is elhanyagolhatjuk. Nem a szülők ellen vagyok, de könnyebb egy 8-9 éves kezébe telefont adni,mert azzal elfoglalhatja magát amíg a szülők dolgoznak. De aztán ne háborogjon a szülő, ha a gyerek inkább telefonozik, mint eszik.
  Akár milyen szép, hogy elsoroljuk a 10-20 féle dolgot ami miatt nem kell kívenni a gyerek kezéből a telefont, DE ez nem az összes létező gyerek. Személyes példákat tudok felsorolni arról, hogy ki az aki csak nem teszi ki a telefont az asztalra óra közben, mert hozzánőtt a farzsebèhez vagy, hogy folyosón/osztályteremben a szünet alatt telefonozik miközben megismerhetne azt 20-25 embert akivel több évet fog eltölteni. Nem a technológiát kell hibáztatni, mert azt mi hoztuk létre és a mi gyerekeink használják/fogják használni. Meg kell tanítani a mértékletességet a gyereknek és magunknak is.
  A kötelező olvasmányok azért vannak, hogy bevezessenek egy olyan korba amiben a szüleink, nagyszüleink nevelkedtek. Én sem szerettem/értettem a Kincskereső kisködmönt, de attól még elolvastam.
  A nagy rohanó világ amiben élünk..... kíváncsiságból az a 8-9 éves gyerek aki nem a Kincskereső kisködmönt olvassa az mit csinál? Sokan azt nem értik meg, hogy nem feltétlen azért kell ezeket elolvasni, mert izgalmas, vagy mert régi és jó ha ismerjük az ösöket. Azért kell, hogy megtanitson a kötelességre. Megcsinálod, mert meg kell csinálod és ez csak egy könyv amit egyszer kell elolvasnod és utána vége, de belegondoltok azokba a dolgokba ( pl.: munkahely/család/barátok) amiket szintén nem örömmel csinálsz, de tudod, hogy meg kell csinálnod. A munkahely nem mondhatod a főnöködnek, hogy bocsi ezt nem csinálom meg de a pénzt kérem azért. Amikor nagy bajban van a családod ( egy átlagos nem problémás családról beszélek) elfordulsz, ha úgy érzed ehhez/ahhoz nem füllik a fogad? Ott hagyod a barátaidat a szarban, mert az sem jó neked?
  Meg kell tanulnunk a szüleinkel együttműködni és elfogadni bizonyos szabályokat és itt nem a végletekről beszélek. A szülőknek fel kell ismerni a gyerekeikben a partnert és értékelni a törekvéseiket. De sajnos nem minden szülő és gyerek él ilyen kapcsolatban.

 • Ghostwarrior12 gameplay

  Most komolyan 2 órán keresztül hánytam ettől az arogáns betanult szövegtöl pedig én is ebbe a korosztályba tartozom

 • Dávid Kávai
  Dávid Kávai 12 napja

  Szerintem bàrmennyire is kamu ez a videó akkor se azon kellene gondolkotni. Hanem azon hogy mit is mond ez a videó! És nem azért írom ez a kommentet, hogy leszóljam az ilyen jellegű kommenteket hanem , hogy ne ítélkezettek ilyenért!

 • Vazsita Đąlmą
  Vazsita Đąlmą 12 napja

  Ezzel teljesen egyet értek. De a felnőttek a "szájukba adták" ezeket a szövegeket. Ezt meg lehetett volna csinálni, úgy, hogy a saját szavaikkal mondják el. Megírják, aztán majd csiszolnak rajta. Igen az is igaz, nem minden emberre igaz. Nem mindenkit érdekel az élet, politika, művelődés. De azért tenni kell. Nem is fogja érdekelni, ha nem "világosítjátok fel" milyen érdekes tud lenni. Meg kell keresni azt, ami érdekli a gyermeket. Utána magától is fog érdeklődni a téma iránt.

 • Cartman
  Cartman 12 napja +2

  Zalán vagyok 12 éves és heroinfüggő

 • Márton Vagner
  Márton Vagner 12 napja

  Ez most tényleg ekkora nagy problém?😂
  15 vagyok és biztos vagyok benne, hogy én is fogom mondani a gyerekemnek hogy túl sokat csinálod/nem csinálod ezt azt,

 • Eszter Lukács
  Eszter Lukács 12 napja

  Ez nagyon igaz ! Én ugyan olyan vagyok mint Eszter csak 12 éves !

 • TLili
  TLili 12 napja +1

  Persze, lehet hasznos dolgokra is használni az okostelefont de ha a 11 éves gyerek hazajön ebéd után és vacsoráig tiktokozik, az semmit nem fejleszt...

 • C777
  C777 12 napja

  Hmmm már az elején elitéltem a csajt..... És emberi tulajdonság az előitélet. És sokminden nem igaz a mai átlag generációra. 15F

 • Lilla Szabó
  Lilla Szabó 12 napja

  Itt igazából van benne igazság. A generációs szakadék kialakulhat a telefon miatt is. Viszont amikor a felnőttek a mai divatról vélekednek hogy milyen szörnyű,botrányos. Pl.:haspóló,picsagatya stb.
  Abba nem gondoltak bele,hogy régen ők is a divat szerint öltöztek,de sokan olyan ruhákat hordtak,amiket örököltek,viszont abba az időbe is voltak divatmegszállottak. Csak akkor még trapéznadrág formájában működött. Másrészt ezt az öltözetet van kitől látniuk. Sok szülő a gyerekét azért ítéli el,mert olyan előadókat hallgat mint lil peep vagy xxxtentacion. Ha már mondjuk ők Zoltán Erikát hallgatnak mi meg lil peepet, azzal mi a baj? Miért kell emiatt a gyerekeket elítélni? Az idősebb nyugdíjas korosztály meg a mulatóst szereti és mégsem ítéli el ezért a másikat. Ez olyan mintha azt mondanánk én elítélem a másikat a bőrszíne miatt.

 • Tamási László
  Tamási László 12 napja

  Megint csak a kivétel, ami erősíti a szabályt.....

 • Krisztina Kaszás

  Értem, milyen irányba akart volna elmenni ez a téma. Sajnos teljesen más jött ki belőle. Szülők ellen uszítani gyerekeket? Az összes beszédet nyugodt környezetben, otthon, illedelmesebb hangnemben a szülővel kellett volna megejteni. Gyermek és szülő között. Fiatalok... anyunak, apunak el kell magyarázni, hogy milyen nagy, tág körű is a telefon használat a mai világban, mivel ők nem ehhez szoktak hozzá, nem ebben nőttek fel. Ha a szülő megszól, hogy sokat használod a telefont, mondd meg neki, hogy csak a tananyagot kéred el, éppen szabadidőd van és megnézel egy videót, ami mellesleg oktató jellegű vagy a barátnőddel beszélsz, akit ritkán lász, mivel messze lakik. ELLENBEN ne te legyél már felháborodva, hogy ha rád szól ebéd közben, mert nem a családoddal beszélgetsz, hanem chatelsz. Illetve ha esetlegesen bánt téged, hogy a szüleid telefonoznak vacsoránál, ne állj le te is nyomkodni a mobilt, hanem kérd meg őket, hogy tegyék félre ez idő alatt, töltsétek együtt az időt, kérdezd meg, hogy sürgős-e, nem-e várhatna pár percet. Ebben a videóban próbáltok érett, bölcs fiataloknak tűnni, de az a leggyerekesebb viselkedés, hogy "ha ő megteheti, én is". Ha úgy érzitek (és van olyan eset, melyben kell), tanítsátok szüleiteket, de ne felejtsük már el, ki is a felnőtt, az idősebb pedig tiszteletet érdemel, még ha hibázik is, nem ilyen hangnemet. "Ha anyu apu dohányzik, akkor én 14-15 évesen is megtehetem?" Ez az egész nagyon rosszul sült el.

 • ILIKE Beni
  ILIKE Beni 12 napja

  Sok felnőttel meg kéne osztani ezt a videót

 • ILIKE Beni
  ILIKE Beni 12 napja

  Beni vagyok 12 éves én egyet értek nekem is ez a véleményem

 • ILIKE Beni
  ILIKE Beni 12 napja

  Beni

 • Neszta Uri
  Neszta Uri 12 napja +3

  Nos...nincs mit mondanom...minden gondolatomat elmondták

 • Tibor Bodnár
  Tibor Bodnár 12 napja +2

  Az első csaj miért mutogat ennyit?

  • john yatoshi
   john yatoshi 9 napja +1

   Mert pantonim művésznek készül 😁

 • Gabriella Varga
  Gabriella Varga 12 napja +6

  Akik itt beszélnek, azok EGY részét képviselik a "mai fiataloknak". Van életük a telefon használat MELLETT is. Az idősebb generáció (a szüleik) jóvoltából. Nagyon öntudatosan büszkék arra, hogy mennyi mindent csinálnak, bár szerintem arra kéne öntudatosnak lenni, hogy jól élnek a lehetőségekkel, amit biztosítanak számukra (van, aki nem tud jól élni vele). Jobban jött volna ki, ha a párbeszédet azzal kezdik, hogy ezért hálásak vagy köszönik, és nem rögtön az a fókusz, hogy ne baszogassatok már. Mindemellett ennek a fiatal generációnak igenis van olyan része, nem is kicsi, amelyik csak "céltalanul" nyomogat, akik valóban nem olvasnak, és valóban semmi más nem érdekli őket. Nem járnak különórára, hegedűre, néptáncra és nem érdekli őket a spanyol, de még a calcuttai metrohálózat sem. Ők valóban csak nyomogatnak. (És vannak, akik nem tehetik meg, hogy bárhova is járjanak, pedig érdeklődésük az lenne.) Akik ebben az előadásban beszélnek, és előítéletről beszélnek, tulajdonképpen ők maguk is előítéletesek az idősebb generációval szemben. Elmondják, hogy ez az idősebb generáció hogyan gondolkodik velük kapcsolatban, pedig szerintem ebben az idősebb generációban sem mindenki azt gondolja, amit ők általánosítva feltételeznek. Nem mindenki a telefon ellen, hanem a többórás "céltalan" nyomogatás ellen, és az egyensúly mellett van; esetleg azt szeretnék ha a fiataloknak lenne valós életük is a telefon mellett, hoyg valóban a saját tapasztaltaikon keresztül ismerhessék meg a világot. :) Az idősebb generációban is vannak, akik csak "céltalanul" nyomogatnak, akik valóban jobbára drogként használják a telefont, és nem elsősorban munkára vagy "fontos elintéznivalókra". Biztos, hogy mindkét oldalról van negatív tapasztalat. A legnagyobb hiba szerintem az ÁLTALÁNOSÍTÁS. Túl sok indulattal és arroganciával. Akár X vagy, akár Y, akár ZS, esetleg éppen B. :) (Mondjuk nekem az is rettentően fura, ha ezeknek a gyerekeknek a szülei vagy a környezetükben lévő felnőttek valóban ennyit kritzálják a telefonhasználatukat, amikor ezek a fiatalok ilyen aktív életet élnek és LÁTHATÓAN értelmes dolgokra is használják a telefont.)

 • Éva Kézdi
  Éva Kézdi 12 napja +4

  Nem árt tudni, ki is volt Jókai............................ és a többi :)

 • Éva Kézdi
  Éva Kézdi 12 napja +3

  Igen, persze, van igazság abban, amit mondtok, de ha tiszteled a veled beszélgetni vágyó embert, közben nem nyomkodod a telefonodat. Az utcán pedig nem bújsz a telefonodba és közben fellököd a melletted haladó embereket.

 • Noèmi Vas
  Noèmi Vas 12 napja

  Fuu ez nagyon igaz 😊👍😯

 • Zoltán Fábián
  Zoltán Fábián 12 napja +7

  Telefonról lájkoltam. Vágod? (Vagy ilyet már nem mondunk?)

 • Avass Has
  Avass Has 12 napja

  Nyilván sok mai fiatal azért nincs tisztába a néhány magyar szavakkal mert nem olvas könyvet! Most jöhettek azzal hogy de igenis olvas mert a telefonjában lévő szöveget olvassa...bizony..de egy könyv százszor műveltebb azért! Van gyerek aki nem is tud szinte beszélni mivel nem ismeri a szavakat nem olvas könyvet !! Volt ez a kiscsaj az elején aki elmondta hogy 1000+ különszarra jár és ez annyira irigylésre méltó csak hogy a mai fiatalok 10%a ilyen vagy teheti meg...

 • Cecília Csuka
  Cecília Csuka 13 napja +1

  Hiteles lenne, ha! Ha lenne benne kisebbségi. Hiteles lenne ha nem ennyire közhelyes lenne. Hiteles lenne ha nem ennyire személytelen lenne csak tipikus mozzanatokat kiragadva. Erőltetett. Jó a szándék. Jó az indítatás. De dolgozni kellett volna rajta.

 • Ádám Kiss
  Ádám Kiss 13 napja +6

  Ádám vagyok 18 éves és nem fogom ezt végig nézni

 • Hanry
  Hanry 13 napja +1

  Nagyon nincs érzéke az előadás tartáshoz.Nekem kínos hallgatni ezt.

 • 14 14
  14 14 13 napja

  Melyik 13 éves gyerek pinterezik, és ezt az egészet egy felnőtt csapat vagy 8 évvel idősebbek írták meg, egy ilyen idős lány biztos hogy nem ír ennyire osszeszedett szöveget

 • Valaki Juhász
  Valaki Juhász 13 napja +1

  Ahogy elnéztem a kommenteket, itt 14 és 22 között előfordult elég sok ember. Viszont a gondolkodása szinte mindegyiknek egy tudálékos felnőtt szintjén van. A videó lényege nem az volt, hogy a gyerekek magukat fényezzék, vagy a generációnkat, amibe bele csöppentünk, és ezáltal megkaptunk mindent, ami ehhez a generációhoz kell. Hanem arról, hogy a szülőknek felnyissák a szemüket egyes dolgokra, mint például arra, hogy attól, hogy mi még nem vagyunk huszon valamennyi évesek, nem vagyunk kevesebbek, mint egy olyan ember, aki már magától meg áll a lábán. Ezek a gyerekek 13 és 17 között vannak, a dolguk nem az, hogy eltartsák magukat, hiszen ez a szülő dolga 18 éves korig. Az, hogy a 13 éves kislány ennyi mindent csinál, az ő dolga, az, hogy megteheti, marhára nem a közönségre tartozik. Elmondta, mert ezzel mutatta meg, hogy egy gyereket nem csak az elektronika köt le. Az, hogy valakinek nem voltak 13 évesen szülei vagy ilyen dolgai, az ő ügye, gratula neki, amiért 22 évesen megáll magától a lábán. De ha ezeknek a gyerekeknek vannak szülei, komolyan elvárjátok tőlük, hogy kövessék annak a példáját, akinek nincsenek, ezzel is elzárva magukat a szüleiktől, további háborúkat szítva? Ugyan már. Nem azt képzelik a gyerekek, hogy ők szarták a spanyol viaszt, csak elmondták a véleményüket, mert megkérték rá őket. Ti azért nem értetek ezzel egyet, mert tudjátok, hogy nagyon is igazuk van, csak nektek nem voltak még ilyen gondolataitok ilyen idősen.😉

 • B Bruno55
  B Bruno55 13 napja +5

  Miért kell bemagolt szart nyomatni? Látszik rajtuk, hogy hazudnak. Ha beállítják őket kis tökélyeknek, az nem jó. De ha elmondanák az igazat, akkor nem lenne olyan.... És azok a tények azok triviálisak. Kivéve egy dolog: az hogy nem ismersz valakit, és elkezdesz vele csak úgy beszélgetni, az nem normális. Amúgy a legjobb rész Büszke könyvmol😂😂😂😂 És azért mert meghal valaki egy könyvben, az nem feltétlenül nem jó annak a korosztálynak való. És mi az hogy Harry pottert kéne olvasni? Vajon mi a....ért azolat olvassuk kötelezőként. Amúgy nem a tündérmesék szablyák meg hogy milyen okos leszel, lásd Einstein. Ellen ön példa. És igenis nagy baj van az idősekkel. Csak a TV-t nézik, ahol több hülyeség van mint egy játékban. Ja és ott a gond, hogy még ma is vannak olyanok akik elhiszik, hogy a föld lapos. És amúgy már most is bajban van az emberiség. És nem kell nekem például olvasni, engem érdekel a világ. Azok akik nem tesznek azért ami érdekel akkor nem is fog. És ha elolvassa valaki ennek a Kids newsnak az eggyik cikkét, akkor rájön hogy ez inkább egy nagy vicc, nem szerkesztőség.

 • Vörös Gyöngyvér
  Vörös Gyöngyvér 13 napja +31

  21 éves vagyok. Imádom a telefonomat.
  A metrón ülve angolul néztem egy sorozatot, hogy tanuljak. Annyit hallottam, hogy mellettem két hölgy hangosan arról beszélgetett (gondolom direkt azért, hogy haljam), hogy a mai fiatalok miért nem olvasnak/tanulnak és miért csak filmeket néznek a telefonjukon.
  Tanultam. Csak nem abban a formában, ahogy ők tették azt fiatalon.

  • Levente Dömösi
   Levente Dömösi 2 napja

   - a "halljam" két " L " . Talán a magyart kellene először tanulni !?

  • kritikatura
   kritikatura 5 napja

   +john yatoshi Hja, 50 vagyok. Hogy miért telefonon nézek néha filmet? Mert akkor van rá időm.

  • john yatoshi
   john yatoshi 5 napja

   +kritikatura pont ezt mondom én is. Ki nem sz*rja le , hogy ki mit beszél. Idővel talán eljut addig a szintig, hogy ilyenen nem akad fel.

  • kritikatura
   kritikatura 5 napja +1

   +john yatoshi Jó, én is szoktam filmet nézni telefonon is. Hogy ki mit szól hozzá? Nem érdekel.

  • john yatoshi
   john yatoshi 9 napja +1

   21 évesen ilyenekkel foglalkozol, hogy ki mit mond meg sutyorog körülötted?

 • Kevin Kulcsár
  Kevin Kulcsár 13 napja +5

  Borzalmas hogy betanult gagyi szöveggel akar öszinte lenni és képviselni a "korosztályunkat"

 • I live in the 70s
  I live in the 70s 13 napja +4

  Amúgy akkor most velem van a baj hogy 14 évesen nokiám van meg egy laptopom? ott a normális könyv minek használjak okostelefont? semmi értelme

 • I live in the 70s

  De ők normálisak, nem k*rvásak... nem ilyenek sajnos körülöttem az emberek

 • Melinda Futó
  Melinda Futó 13 napja +1

  A komenben akik legalább írtak valamit pár emberrel egyet értek de sajnos vannak olyn bekévzeltek akik menöznek itt hogy egyedül élek meg minden meg hogy ez öskoriak.Ezekről az emberekről még értelem sincsen beszélni erröl csak ennyit. A videó az nagyon jó lett így tovább!!👍👍👍

 • Dagadt Bowden
  Dagadt Bowden 13 napja

  Bowden vagyok, 15èves, pornófüggő.

 • Mortalcoilerino Kripperino

  Ha 'mögégondolunk' jujj cringe cringe cringe. 100% hogy nem ők írták a szövegeiket, érződik a hanghordozási / hangsúlyozási errorokon meg a szókincsen, be van magolva

  • Ivett Juhász
   Ivett Juhász Napja

   Nem az a lényeg, hogy hogy mondják
   A mondanivaló

 • RIMAL
  RIMAL 13 napja

  Őskoriak

 • Anna Bogár
  Anna Bogár 13 napja

  Lassan 15 éves fejjel megnéztem ezt a videót, mondván "Biztos érdekes lesz" érdekesnek érdekes, de nem tudnék igazat adni a videóban beszélőknek.Tény, sokat telefonozik az átlag, de nem hinném hogy ezért csak a gyerekek vagy a szülő a hibás.Mindkettő, igen visszaszólnak, amit sokszor nem kéne, én is visszaszóltam néha, ez is tény, de nem olyan drasztikus dolgokra kell gondolni.Ez a videó eléggé ki van sarkítva, hogy márpedig a szülő a hibás, hogy lenne?Én úgy vagyok vele hogy mindenki volt(vagy épp az) kamaszkorban, amikor vissza kell szólni a tanárnak példának okáért, mert az menő, ez régebben is volt így, az pedig nem túl normális ha a fél életét telefonnyomkodva tölti az ember.Persze, meg kell hallgatni
  a gyerek véleményét, és ha szükséges változtatni HA a gyerek is úgy áll hozzá.
  Nem igazán tudok mást hozzáfűzni.

 • kecske Production

  Az 1. A mi sulinkba jár

 • M Melinaaa
  M Melinaaa 13 napja +2

  13 vagyok, 1 hónap múlva 14. Mesélek egy történetet. Osztálytársak hamis álarccal. Ismerős valakinek? Én mindig is szerettem tanulni, olvasni, rajzolni és kevesebb időt tölteni a telefonommal. Jó bevallom, azt csak olvasásra használtam, nem instázásra. Egy nap az iskolába sok-sok könyvvel mentem. Volt közte olyan, amit csak azért vittem, mert gyűjtőmunkának kellet, valami csak simán olvasásra és valami pedig csak úgy. Mindenkitől csak azt hallottam, hogy mekkora stréber és könyvmoly vagyok. De itt van az a bizonyos pont! NEM ISMERNEK IGAZÁBÓL! És nem vagyok az, csak szimplán egy kicsit műveltebbek, mint ők. A szünetekben olvastam, az órán meg bemutattam a kiselőadásomat. Egy pár hónap elteltével, már szinte év végén, egyik osztálytársam odajött és megkérdezte, hogy mikor megyek könyvtárba és ha megyek jöhet-e velem. Nem ismertem a lány. Soha nem beszélgettem vele. De itt van megint az a pont! NEM ÍTÉLTEM EL! Adtam neki egy esélyt. Miért ne, eljött velem. Ajánltam neki egy könyvet, ami az egyik kedvencem volt. Sokat beszélgettünk a következő hónapokban, aztán mindenki kezdett felém közeledni. Szinte "barátaim lettek". Jött egy bökkenő az ő számukra. Iskolát fogok váltani. És a még jobb hír, fel is vettek. Kezdtek eltávolodni tőlem, kezdtek ugyan olyanok lenni, mint a regényem elején. Semmit nem tudtak rólam csak annyit, hogy szeretek olvasni. NEM ISMERTEK, MÉGIS ELÍTÉLTEK!

 • Zsombor Borsevics
  Zsombor Borsevics 13 napja +3

  Azert az nyilvanvalo hogy nem ilyen a generacionk nagyresze es nem a netezes a legnagyobb baj. Valoszinu ezekkel a sracokkal alapbol sincs tul nagy gond sem az iskolaban sem otthon. Olyan volt hallgatni mintha egy memoritert mondtak volna epp fel. Megertest nem varhatunk ha masok gondolataival, ha nem is hazudunk de elhallgatjuk az igazsagot. (Nem szeretnek egy olyan szulot aki az eloadast latvan nem szol majd ram a telefonozasert.) ~Zsombor, 16 eves~

 • Totya Vonatos
  Totya Vonatos 13 napja

  Ez nagyon kircsi volt. 😎

 • Kiara Berze
  Kiara Berze 13 napja

  Az elso lanynak egesz vegig remegett a hangja ritka irritalo volt. Tudom, izgult, en sem csinaltam volna jobban de akkor is.

 • Ágnes Zatykó
  Ágnes Zatykó 13 napja +2

  16 éves vagyok. És ez úgy ki van sarkítva, ahogyan van. Ha úgy nézzük, akkor a felnőttek soha sem értették az akkori tinédzserek szokásait. Ahányszor hallottam a szüleimtől, hogy mennyire nem értették a nagyszüleim az akkori zenei stílust, a farmert főleg a lányokon. Mondják ezt úgy, hogy az 1970es évekről beszélnek.
  Amikor huszodjára szólnak rád, hogy miért telefonozol, gépezel már megint, azért teszik főleg, mert nem értik és nem is érthetik, ők egy másik generáció, más szokásokkal. Nem beszélve arról, hogy valószínűleg éppen akkor teszed, amikor holnapra van vagy 6 órányi tanulni valód.

 • SquareTeam
  SquareTeam 13 napja +2

  Ez mind szép és jó kettő dolgot sajnálok .
  1: Ez nem fog annyi emberhez eljutni mint egy Molnár Krisztián féle beb*szós live.
  2: Már ilyen videókat kell csinálni erről a témáról .

 • Olivér Mucsi
  Olivér Mucsi 13 napja

  Oli vagyok aki szerint ez szar.