A szabad internet vége? I ARTICLE 13 fejlemények

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2019.márc.12.
 • A videó legfontosabb része: 15:10-től hallható, de érdemes hozzá ismerni a kontextust is.
  ITT TALÁLOD AZ EP KÉPVISELŐINKET, PIROSSAL JELÖLVE AZ IGENNEL SZAVAZÓKAT, SÁRGÁVAL A TARTÓZKODÓKAT: saveyourinternet.eu/hu/#ActNowMEPs
  Ezt a szöveget (kedved szerint alakítva, aláírva) javaslom kiküldésre:
  .............................................................................................
  Email tárgya: Kérjük szavazzon a 13-as cikkely jelenlegi formája ellen!
  .............................................................................................
  Tisztelt Képviselő Úr/Asszony!
  Hamarosan Önnek is szavaznia kell az Európai Parlament és a Tanács a digitális egységes piacon alkotott irányelveiről a szerzői jogokkal kapcsolatban. Ugyan az irányelvek kialakítását hosszas viták előzték meg, a végső szövegezés sajnos nem tartalmazza azokat az előremozdító, releváns elemzésekre hivatkozó javaslatokat, melyek fontosságára megannyi internetre és szólásszabadságra specializálódott szakértő hívta már fel a figyelmet. Még több információt a témáról itt talál: saveyourinternet.eu/statements/
  A szöveg, amelyről Ön is szavazni fog, a gyakorlatban nem hagy választási lehetőséget az online platformoknak, így olyan technológiákra kell hagyatkozniuk, amelyek gyakran tévednek, valamint jogilag is erősen megkérdőjelezhetőek. Olyan technológiákra hagyatkozni, amelyet nagy (gyakran amerikai) cégek fejlesztettek ki, annak érdekében, hogy szabályozzák az onilne szólásszabadságot, veszélyezteti a vélemények sokszínűségét, a kreatív tartalmak születését és sérti az Európai Unió állampolgárainak jogait.
  A fent felsorolt okokból kifolyólag tisztelettel kérjük Önt, hogy utasítsa el a szerzői jogi reformtervezet 13-as cikkelyének jelenlegi formáját, és képviselje megannyi Európai uniós állampolgár egységes véleményét!
  A nemzetközileg ismert szlogennel élve: „Use your vote to #SaveYourInternet!”
  Tisztelettel,
  .............................................................................................
  Jelenleg is élő petíció: www.change.org/p/european-parliament-stop-the-censorship-machinery-save-the-internet
  További hasznos oldalak:
  huclip.com/video/CyUh9wOp_Rw/vide%C3%B3.html
  huclip.com/video/TRYSxIYHS0w/vide%C3%B3.html
  huclip.com/user/saveyourinternet
  -----------------------------------
  ✎ Business inquiries: hedi@vcomm.hu ✎
  ♡ INSTAGRAM: instagram.com/hedinke
  ☼ FACEBOOK: facebook.com/hedinke

Megjegyzés • 104

 • Sára Varga
  Sára Varga 14 órája

  Ha életbe lépne ez a 13-as cikkely, és a fangirl barátnőm kitenne a kedvenc színészéről egy képet facebookra, le lesz tiltva a bejegyzése? Ha screenshot-ot posztolok instastoryba, mondjuk egy cipőről, letörlik? Hogy fogja megkülönböztetni ez a rendszer a sok Snapchat-filteres leányzót? Ha csinál valaki egy Marilyn Monroe inspirálta sminket? Nem lenne TikTok? (mondjuk engem egyáltalán nem zavarna, ha megszűnne.) Mi van ha valaki másnak receptjét készíti el majd rakja fel a netre?

 • Szekrényes Tamás

  Az én javaslatom az: hogy töltsetek le gyorsan minden olyan kedvenc zenét, Gameplayt, képet, filmet stb, és őrizétek merevlemez, Pendriven és így tovább , mert hamarosan megszűnik létezni, és vonatkozik Facera, HUclip, Inda, Videa és így tovább.. mert ezt megfogják szavazni az a sanda gyanúm, a Petíciók itt nem érnek semmit, és ne mondjátok hogy nincs igazam..

 • Yora Shiko XD
  Yora Shiko XD 5 napja

  A videó nem áll rendelkezésre
  Ezt a videót a felhasználó eltávolította

 • Edina Gábor
  Edina Gábor 7 napja

  Nagyon jo lenne az EP-rol is video. 🙏 Es csak igy tovabb. 😊 Nagyon jok az ilyen komoly temaju videoid. Fontos h ezek az informaciok minel tobb emberhez eljussanak.

 • Attila Mártonfi

  Egyszerű a dolgom: maradok továbbra is DK-szavazó.

 • #Bush1do Team
  #Bush1do Team 8 napja

  Bocs mar szo szerint nem lehet posztolni semmit!!

 • Neon Lány
  Neon Lány 8 napja

  Az insta,facebook,WhatsApp,,Twitter es a tobbi kozossegi media akadozik

 • #Bush1do Team
  #Bush1do Team 8 napja +2

  Semmit nem lehet megosztani sem ezt a videot sem,pedig akartam!!!! Semmit nem tudok ,szar az insta, a face, de meg a messenger is, mocskosul idegesito!!!😫

 • Boróka Gehér
  Boróka Gehér 8 napja

  Ma már törölték az instám😅

 • Bernadett Mazán

  Szia Hédi :) arra nem tértél ki (gondolom ezt se pontosították), hogy a termék bemutatós videókat is tiltják akkor? Pl. a koreai terméktesztelős videódban, bár legálisan megvetted a termékeket nem kifejezetten a sajátod, mint ahogy idéztél egy poszteres példát.

 • Nagy Kørneł
  Nagy Kørneł 8 napja +5

  A pinterest akkor megszünne nem?🤷🏻‍♂️Mert ott a legtöbb kép olyan ami mástól lett ‘véve’ így valószínű hogy ott durvább válltozás lenne👀

 • Regina Gerhát
  Regina Gerhát 8 napja +5

  Egyébként elég szomorú, hogy Magyarországon Hédi az egyetlen aki videót csinál erről és próbálja tájékoztatni a követőit... nem tudom, a többi youtuber nem érzi úgy hogy ez őket is érinti? Meg szerintem az emberek 80%-ának fogalma nincs arról, hogy létezik ez a bizonyos cikkely ami miatt a legnagyobb közösségi oldalak akár meg is szűnhetnek Magyarországon... Ha tényleg kivonul innen a youtube akkor az a sok youtuber aki eddig szart erre az egész 13-as cikkelyre hol fog majd hisztériázni? Most kéne foglalkozni ezzel a problémával, nem utólag amikor már bevezetik és nem tudunk mit tenni...

  • Szekrényes Tamás
   Szekrényes Tamás 8 napja +1

   Az még csak hangyán, de nem csak a HUclip szűnik meg, hanem Facebook, Vimeo, Videa, és egyéb pajtásai. mert nem fog egyik platform saját magát felelősségre tenni magát, én azt a tanácsot adom, hogy mindenki mentse el amit nagyon szeret, és őrizni nagyon nagy becsben..

 • sandorbogi
  sandorbogi 8 napja

  Hogy hogy Pamkutyaek mentek helyetted? 🤷‍♀️

 • Egy lovas élete
  Egy lovas élete 8 napja +9

  Az instagram kezd bekattanni😕🤨😑

 • Amanda Móczik
  Amanda Móczik 8 napja +1

  Érdekes amit mondasz, nem láttam az előző videót és nem kívánok túl mélyen belemenni az ügybe, de talán érdemes lenne szerzői oldalról megvizsgálni a dolgot és nézni az érem másik felét. Értem, hogy ez nektek, videósoknak a megélhetés, de a játékkészítőknek, színészeknek, zenészeknek a munkája és megélhetése is, akiket mondjuk egyes youtube videók komolyan megkárosítanak a "munkásságukkal" és mivel ők a szerzői oldal talán nekik kellene nagyobb védelmet biztosítani. Mert itt most tulajdonképpen dönthetünk, hogy a kedvenc zenészünk vagy mozifilmünk támogatjuk vagy a kedvenc youtuberünket aki mondjuk reflektál vagy parodizál egy-egy ilyen szellemi tulajdont. És ha ezt tovább görgetem akkor oda jutok, hogy az adott videós munkája nem jöhetet volna létre, ha nincsen az a film vagy az a zeneszám ami valakinek a szellemi tulajdona, tehát még youtuber oldalról is logikusabbnak tűnik a szerzői oldal, mint a youtube-os oldal védelme, hiszen attól is függ a youtuber megélhetése, hogy milyen mennyiségben jön létre új játék - gamerek esetében - vagy új film, vagy zene - egy kritikai csatorna esetében - aminek a gyártása hanyatlani fog, ha anyagilag nem fogja megérni, elkészíteni, mert nem veszik meg a játékot "már úgy is tudom mi a vége" vagy nem megy moziba "már úgyis lespoilerezték" indokokkal. Lehet nincsen igazam, csak én próbálom ezt az oldalt is nézni, de nyitott vagyok a vitákra.

  • Hédinke
   Hédinke  8 napja +2

   Mint ahogy a videóban is mondtam: szükség van az elavult szabályok, törvények módosítására, hogy lépést tudjanak tartani a modern világ eszközeivel, technikájával, de EU szinten ellehetetleníteni a világ legnépszerűbb, legtöbb felhasználót számláló platformjait, vagy az adott platformot legálisan használókat a hobbijuktól, munkájuktól teljesen értelmetlen. Nem a szabályozással, hanem annak jelenlegi formájával van a probléma.

 • Eszter Szűcs
  Eszter Szűcs 9 napja +2

  Szia Hédi! A jogszabály, amit nem igazán tudtad, hogy hívj pontosan egy irányelv, ez a hivatalos megnevezés :) ha pedig gondot okoz a nevek/titulusok pontos fordítása, ajánlom az Európai Unió hivatalos honlapját (europa.eu), itt szinte minden elérhető angolul és magyarul is, a két szöveget összevetve könnyebb dolgotok lehet, ha ezt még nem próbáltátok. A videó egyébként nagyon jó, remélem én is tudtam segíteni, szép napot!:)

 • Viktória Árki
  Viktória Árki 9 napja

  Sziasztok! Szia Hédi! Az előző videó hol található? :)

 • pixyre
  pixyre 9 napja +7

  Köszönöm ezt a videót is. Nem tudom, hogy bármi köze van e ehhez annak, ami velünk, "anyukás vloggerekkel" történik, de most pl a pedofilia visszaszoritasa erdekeben minden video alatt, amiben gyermek szerepel, a kommenteles lehetoseget tiltja a youtube. Visszallaithato, de egy nagy korben mindenkinek visszamenoleg letiltottak a videoi alatt. Ha feltoltunk videot, azzal is ez a helyzet, utolag viszont atallithato. Ez addig volt rendkivul idegesito, amig nem engedte visszakapcsolni sem. Szoval ez is hasonlo, mint a 13-mas cikkely lesz/lehetne. Algritmusok es robotok szerint normalis korulmenyek kozott megjelenitett gyerekekrol keszult videokat lehetetlenit el a rendszer. Bárhogy is alakul, tartok tőle, hogy olyanok fogják ezt megszenvedni, akik keményen, évek munkájával építették fel azt, amit.

  • Lana R.
   Lana R. 7 napja

   +Amanda Móczik mégis hányat raboltak el? 🤔

  • pixyre
   pixyre 8 napja

   +Amanda Móczik felreertes ne essek, a pedofilia visszaszoritasa nagyon is jogos es jo otlet, a baj az, hogy erre most egy olyan kiserleti megoldast talaltak ki, ami nem jogos es nem teljesen jol mukodik. azzal, hogy nem tudnak "csunya" megjegyzeseket irni az aberalt emberek, meg a felvetel ott van, megnezheto, az is ahol tenyleg nem eppen odaillo kepkockak latszodnak a gyerekekrol. aki pedig nyilvanossagra hoza gyermeke fotojat, felveteleket rola, az tudja, milyen negativ kovetkezmenyekkel jarhat. jo esetben tudja... :)

  • Amanda Móczik
   Amanda Móczik 8 napja +1

   Szerintem ez a saját gyermekitek védelme, ne is gondoljunk inkább bele, hogy hány gyermeket raboltak már el egy felkerült videó vagy fénykép miatt. Én valamilyen szinten jogosnak tartom, főleg, hogy ez a feltöltő felhasznélót védi inkább.

 • HastDuGedacht ?
  HastDuGedacht ? 9 napja +3

  Áljjunk ki az internetért!!

 • Zsófia Csingár

  Nagyon jó a videó!Lenne igény az EP választásról szóló videóra!Bocsánat ha a kommentemben valamit nem jól írtam, ezèrt bocsánat!

 • arab rab
  arab rab 9 napja

  Az infoboxból nem lehet kimásolni.

  • arab rab
   arab rab 9 napja

   +Hédinke jaa, okés :)

  • Hédinke
   Hédinke  9 napja +2

   De, számítógépről ki lehet.

 • jvr Nrbrt
  jvr Nrbrt 9 napja +91

  Én csak azt nem értem hogy a többi HUclipr miért nem foglalkozik ezzel a témával?! Nem csak Hédi megélhetése múlik ezen, illetve szórakozása, szabadságunk stb. Na pontosan ilyenkor jön ki az, hogy ki az a HUclipr aki nem “csak” a videókat tolja kifelé, és zsebeli be a pénzt, hanem van némi társadalmi felelősségvállalása. Köszönjük Neked Hédi!:)

  • Nelli Losonczy
   Nelli Losonczy 7 napja

   jvr Nrbrt gondolom mert meg nem jutott hozzak el ez a story🤷🏻‍♀️

  • Szekrényes Tamás
   Szekrényes Tamás 8 napja

   Itt is van róla Pamkutyáékról: kreativ.hu/cikk/szirmai_gergely_es_pamkutyaek_brusszelbe_mentek_tiltakozni

  • FITY RECORDS ORIGINAL
   FITY RECORDS ORIGINAL 8 napja +1

   Pamkutyáék mentek tüntetni

  • jvr Nrbrt
   jvr Nrbrt 9 napja +8

   Eveline. Igen. Magyarósi Csaba videóját láttam a témáról. Tehát pontosítva: miért csak 2-3 HUcliprt mozgat meg a téma?! Mert sehol máshol pl.: Abosi Barni, Dancsó, Henry, Ábel, Viszkok, stb... nem láttam semmit erről a témáról... Ami számomra szomorú.

  • Eveline.
   Eveline. 9 napja +7

   Magyarósi Csaba pl interjút készített több szakértővel, körbejárta a témát rendesen, és korrekten tájékoztatta a nézőit.
   Szóval nem Hédi az egyetlen, de valóban kevés szó esik erről.

 • Bianka90
  Bianka90 9 napja +32

  Ilyen platformokat mint pl. a HUclip elveszíteni olyan mintha levágnánk magunkat a világ vérkeringéséről. Elképzelhetetlen számomra, hogy egy-egy témában ne tudjak akár videós tartalom alapján tájékozódni, plusz információhoz jutni. A törvényalkotó megint csak nem gondolta át és elképesztő, hogy ilyen minden egyes embert érintő, a szólásszabadság szintjén érintő kérdésben nem nyitnak fórumot az EU polgáraival. Ezek fontos és szabélyozandó kérdések de nem így... Nagyon nem.

  • Nelli Losonczy
   Nelli Losonczy 7 napja

   Bianka90 igen,es valaki a munkáját is elveszitheti...tokeletes pelda erre a youtuberek is🙄

 • Timea Rókás
  Timea Rókás 9 napja

  Okké az normális hogy nekem az egész fekete? És igazából így egyáltalán nem tudok koncentrálni😭

 • Bunny
  Bunny 9 napja +3

  Nagyon szomorú vagyok akárhányszor azt hallom akár tinitől akár időstől, hogy őt nem érdekli a politika. ÉRDEKELJE!

 • Kata Ragó
  Kata Ragó 9 napja

  Én nem tudom kimásolni a szöveget

 • kira.
  kira. 9 napja +11

  Szerintem Szechenyi forog a sirjaban..

 • Babapofa
  Babapofa 9 napja +5

  Nagyon kíváncsi leszek a végeredményre. Most elküldtem az összes igennel szavazónak az e-mailt, remélhetőleg figyelembe veszik, amit a jövő nemzedéke akar (vagy inkább nem akar). Egyébként hogyha mind "túléljük" ezt az egészet, csinálsz videót a kedvenc HUclip csatornáidról, Hédi? :D Mindig felbolygatja a fantáziám, amikor arról mesélsz, hogy miket szoktál nézni.

 • bi bum-
  bi bum- 9 napja +3

  A 2001/29/EK irányelv árnyalja azért a történetet a 4. cikk (3) bekezdése által, lásd például kivételként a paródiát, karikatúrát, más mű véletlenszerűen történő műbe foglalását stb.
  A 13. cikk elve érthető, vagyis elfogadható, hiszen ez pont egy olyan téma, amiben soha senkinek nem lesz teljesen igaza, soha nem érvényesítheti a szerzői oldal a jogait a másik “kára” nélkül (megjegyzem, eleve nem lehetne felhasználni az érintett tartalmakat, tehát pl. a youtuberek miatt szorul a youtube, hiszen ők nem tartják be a youtube előtt már létező jogszabályokat, és ez független a 13. cikktől...). Nyilván nem fogják feborítani az eddigi terveket, visszavonni a tervezetet. Demonstrálni lehet, kell, személy szerint (némi közöm van a jogalkotáshoz) viszont nem csak a mostani tervezetet piszkálnám, hanem a többi szerzői jogi irányelvet, abban tágítanám a kivételek körét. Egyebekben pedig lehetővé tenném a youtube vagy bármely más szolgáltató számára a más jogsértő magatartása következményeinek áthárítását - ésszerű keretek között persze.

  • Soma
   Soma 9 napja +2

   Pont ez a lényeg, hogy egy előzetes vizsgálat során egy algoritmus képes-e felismerni, hogy valami paródia vagy kritika? A válasz az, hogy nem. És mivel az irányelv megszvazása után a cég lesz a felelős a tartalamakért ezért nyílván minden kockázatot limitálni fog, ezért ezek a LEGÁLIS tartalmak sose fognak átjutni a szűrőn. Már most mikor még elvileg nem büntethetők, most is minden HAMIS copyright claim estén átküldi a bevételt a jogtulajdonosnak vagy letiltja a videót ezzel szívatva az amúgy jogszerűen eljáró youtubert. Mi lesz akkor, ha tényleges büntetést kockáztat a Google? Nem tudja senki, a jogalkotó se, ezért készült ez a videó.

 • Zsófi Niedermayer
  Zsófi Niedermayer 9 napja +6

  Köszönöm, hogy ilyen fontos dolgokra hívod fel a figyelmet. A megfogalmazott emailben (amit perceken belül én is elküldök) van egy elgépelés, amire szeretném én felhívni a te figyelmedet. "onilne szólásszabadság"

 • Alex Ohare
  Alex Ohare 9 napja +5

  Hasznos információk, köszönjük Hédi! Sajnos nem engethetjük meg magunknak azt a luxust, hogy kimaradjunk a politikából. Reméljük, hogy ugyan úgy sikerre visszük ezt, mint az amerikaiak a net neutrality eltörlése elleni fellépést...

 • ugytudtam
  ugytudtam 9 napja +78

  Sajnos úgy néz ki, hogy az ezt megszavazó magyar képviselők közül mindegyik fideszes, és ebbe nem szeretnék nagyon belemenni, de mivel a HUclip-ra szabadon tölthetik fel a tartalmat az emberek (és a politikailag nem semleges tartalmak nagy többsége ellenzéki), így sejthető, hogy a cikkely és annak lehetséges hatása pl. a HUclip-ra cseppet sem ellenérdeke ezeknek a bizonyos magyar képviselőknek. Így aztán sajnos a nekik küldött emailek is feleslegesek (szerintem). De ne legyen igazam.

  • Viktória Nagy
   Viktória Nagy 7 napja

   Sajnos a párthűség számtalanszor okoz ilyet. Biztosra vehetitek, hogy ott nem egyének ülnek, hanem egy párt képviselője. Ezek taktikázással vannak tele. Minden párt megvitatja hogy mit kell nyomni. Persze ez nyilván így van helyén, hiszen pártegységben az erő. (ami normál esetben parlamentális berendezkedésnél -mikor nincs 2/3 -teljesen jogos) Ha vki lusta belegondolni a dolgokat, akkor tartózkodik.

  • TheFrankoJanko
   TheFrankoJanko 8 napja +1

   azok a képviselők nem azért szavazták meg, mert Fideszesek, hanem mert ignorant-ek... :) a pártállásnak semmi köze ahhoz, hogy valaki belegondol-e dolgokba és azok hatásába...

  • Blani Horváth
   Blani Horváth 9 napja +2

   Ellenzéki képviselőkből is tömegszámra megy a mémgyártás. Illetve ezt nem kell feltétlenül összefüggésbe hozni azzal, hogy az igennel szavazók nagy része mely pártot erősíti (bár minden ellenzéki honfitársunk rendkívül élvezi, ha valamit a FIDESZ-re kenhet sajnos). Szerintem alapvetően azzal lehet a probléma, hogy ezeknek az embereknek nem fűződnek konkrét érdekei ezen online platformok működéséhez, és nem látják, vagy csak hanyagok látni az érem másik oldalát. Szerintem van értelme jelezni feléjük a szándékunkat, legalább azt elérni, hogy átgondolják a döntésüket. :)

  • Viktória Nagy
   Viktória Nagy 9 napja +8

   Igen, ez nekem is feltűnt :( Nem lehetne belőlük mémeket gyártani, véleményt kifejteni, de sajnos még oktató jelleggel se tájékoztatni az embereket. Nem véletlen az időseket támogatják, hatalmas és talán biztos szavazóbázis, így ez a modern vívmány nem fér meg a múltbeli vezetési stratégiában. Szerintem a petíciónak több eredménye lehet.

 • Lily :3
  Lily :3 9 napja +1

  #saveyourinternet ✨✨

 • A DD
  A DD 9 napja +1

  Imádlak❤😘👍✌

 • Tokyo Ghoul
  Tokyo Ghoul 9 napja

  15:10
  Sry

 • Horváth Zsanii
  Horváth Zsanii 9 napja

  sajnos nagyon nagyon sok ember szavazott h legyen😭😣

 • Marietta Molnár
  Marietta Molnár 9 napja +1

  Köszönöm a videót, jól összeszedett, én biztos írok emailt ezzel kapcsolatban. 😊
  update: elküldtem az emailt.. :) remélem nagyon sokan teszik ugyanezt, hogy felhívjuk a figyelmet erre a dologra... szerintem nagyon sokan, akik nemmel szavaztak, bele sem gondoltak igazából ennek a következményeire.. :(

 • Zita Lihu
  Zita Lihu 9 napja +13

  Erdelyi leven, irtam az itteni magyar kepviseloknek, miutan dobbenten tapasztaltam, h ok is igennel szavaztak.
  Irnek a romanoknak is, de a szoveg leforditasaban megvarom majd hatha lesz olyan szorgos roman YTer aki megteszi es majd akkor nekik is elkuldom. Kosz, h szoltal. #SaveYourInternet!

  • Eszter Anna Tóth
   Eszter Anna Tóth 9 napja

   Kedves Zita! A román fordítás engem is érdekelne. :)

  • Zita Lihu
   Zita Lihu 9 napja +1

   +Bea rendben....es forditva is, kerlek, ha esetleg te tudsz meg valamit.

  • Bea
   Bea 9 napja

   A román forditás engem is érdekelne, ha lesz. Ha esetleg tudnál akkor megkérlek hogy valamilyen módon értesits engem majd róla.

 • V. Alexandra
  V. Alexandra 9 napja +2

  Klassz, összeszedett videó! Egyre jobban szeretem a tartalmaid, Hédi! Köszönjük, hogy megosztod velünk a tényeket, én biztos írok a képviselőinknek!

 • _ágiii i_
  _ágiii i_ 9 napja +1

  #saveyourinternet 🤠❤

 • Martina Nagy
  Martina Nagy 9 napja +1

  Sziasztok! Próbálkozom az e-mail elküldésével, de a mac-en a mail alkalmazásnál mindig hibaüzenetet dob ki. Erre valami tanácsot tudnátok adni? Köszönöm a segítséget!

  • Zita Lihu
   Zita Lihu 9 napja

   +Martina Nagy szivesen!

  • Martina Nagy
   Martina Nagy 9 napja

   Igen, meg van, köszi szépen még egyszer! :)

  • Zita Lihu
   Zita Lihu 9 napja

   +Martina Nagy hogy ment? Sikerult?

  • Martina Nagy
   Martina Nagy 9 napja

   Szia! Köszi, így is teszek!!

  • Zita Lihu
   Zita Lihu 9 napja +1

   Szia, a megadott honlapon nekem sem engedte, h emailt kuldjek, ha rakattintottam ....ugy csinaltam h bemasoltam a mailcimet es a sajat mailemrol kuldtem el, nem pedig egyenesen arrol az oldalrol.

 • Szandi Fidler
  Szandi Fidler 9 napja +21

  Annyira szomorú, hogy ahelyett, hogy a valós lopás megelőzésére/ bűnmegelőzésre koncentrálnának, rámennek egy olyan témára, ami ilyen szempontból kvázi teljesen veszélytelen...

  • rin116
   rin116 4 napja

   +Hédinke Ez a válasz nem konkrétan neked ment hanem inkább a komment chain folytatásaként. Azaz nem támadásnak szántam.
   Az emberek többsége hajlamos rögvest azt gondolni, hogy bizony ezek a szakemberek csöppet sem értenek a szakmájukhoz és/vagy kapzsi gonosz emberek is emellett úgy hogy közben félinformációval és közel nulla ismerettel rendelkeznek a témában. (általánosságban beszélve, tisztelet a kivételnek) Ezért születnek olyan kommentek, mint inkább a bűnüldözésre kellene szánni ezt az energiát, holott a kettő teljesen más jogterület más intézményi háttérrel. Kb mintha mintha az új sebészeti eljárás kifejlesztésén dolgozó agysebészeknek azt mondanánk miért nem foglalkoznak az ebola megállításával. (csak hogy érzékeltessem a különbséget) Természetesen mindannyian eshetünk ilyen hiába, nem akarok szónoklatot tartani senkinek sem, ezért fontos néha megállnunk és elgondolkoznunk.
   "A puding próbája" Képzeld el hogy az irányelv alkotás folyamata olyan, mint a torony építés. A tervrajzon szuper jól mutat, minden számítás helyes, úgy tűnik minden feltétel megvan és amikor kezdetét veszi a kivitelezés a torony építése rájönnek, hogy hát igen van még mit változatni. De ha soha nem készül el a tervrajz és soha nem kezdik el munkálatokat, akkor nem lesz torony és csak toporgunk egy helyben gátat szabva a fejlődésnek. Senki sem jövőbelátó istenség, ahogy tökéletes megoldások sem léteznek. Ezért léteznek például joghézagok is, vannak olyan területek amelyeket nem fed le a jog, ekkor van például óriási szerepe a bírói joggyakorlatnak. (és ezért van szükség a folyamatos fejlődésre is)
   A szellemi alkotások joga egy tágterület, amelynek csak egy szegletét képezi az internet és további kis szeglét képezi a social mediát és még szűkebben a videós tartalmakat érintő szabályozás. Így értettem a szegletét, ez egy sokkal komplexebb téma mint gondolnánk. Nem gondolom, hogy minket felhasználókat olyan mértékben érintene, mint amilyen komoran festve van a helyzet. Sőt azt sem gondolom, hogy a HUclip kivonulna Europából és blokkolnák az egész régiót. Az viszont, hogy óriási (gazdaság)politikai csatározások folynak a háttérben biztos és ha nem születik megfelelő megállapodás a HUclip és más érintett vállalatok óriási gazdasági hátrányt fognak szenvedni. A helyükben én is megragadnék minden eszközt. Amit biztos át kell gondolnia az Eu evzetésének, hogy a jövőben milyen gazdaságpolitikát kíván folytatni a technologia jelen irányú fejlődésének tükrében. Hogy az irányelv ne válljon gátló tényezővé.... Bocsi, hosszú lett

  • Hédinke
   Hédinke  8 napja

   Nem értem, ezt mire írtad válaszként. Pontosan azt tettem, amit mondtál: elmondtam a véleményem, és felhívtam a figyelmet arra, hogy egyáltalán létezik ez a dolog. Viszont kicsit erős ez a "puding próbája az evés" módszer, ha közben a világ egyik vezető cége a kivonulást tervezi az egész EU-ból. Senki nem mondta, hogy gonoszak, mint ahogy azt sem, hogy nem értenek a szakmájukhoz azok, akik a tervezet mögött állnak, viszont ha nem látják előre a hatását, akkor azért annyira nem szakemberek, nem? Amit jelenleg bolygatnak, az nem egy "szeglet". Az összes platformot érinti, amit mindannyian nap mint nap használunk. Mint a videóban is mondtam, a fontos most az, hogy konszenzusra jussunk/jussanak. Ebben a formában nagyon sokat fog ártani ez az irányelv, és mi, felhasználók fogjuk legjobban megszívni...

  • rin116
   rin116 8 napja

   +Hédinke Így van :) A puding próbája pedig az evés, az article 13 megalkotói (és ugyan ez vonatkozik a szavazókra) nem gonosz szakmájukhoz nem értő emberek, viszont nem feltétlen érdekeltek egy adott téma kis szegletében vagy ha igen nem biztos hogy előre látják annak hatását. Ezért igenis szükség van arra, hogy elmondjuk a véleményünket.
   Nyugodtan nevezhetjük a dolgot Irányelvnek, amit minden tagállamnak interpretálni (beemelni változatlan formában)kell saját jogrendszerébe a joghézagokra vonatkozóan pedig a tagállam jogszábályai és a bírói gyakorlata irányadó.

  • Szandi Fidler
   Szandi Fidler 9 napja +2

   +Ede Kovács nyilvan nem ilyen szempontbol ertem, de a youtube pl vedi a szerzoi jogokat. Ha valaki teljes mertekben ellopja es feltolti a filmet, zenet hogy ezzel a sajat malmara hajtsa a vizet, az nyilvan nem etikus, es buntetendo. De ha valaki egyszeru filmreszleteket vag be a videojaba, 10masodperces jeleneteket, azt ne kezeljuk ugyanugy..

  • Ede Kovács
   Ede Kovács 9 napja +1

   @Szandi Fidler számodra veszélytelen és lényegtelen. de akiknek komoly munkájuk, idejük, PÉNZÜK van bizonyos tartalmak (zenék, filmek, bármi) azoknak, viszont ez is ugyanannyira fontos lehet, hisz nekik ez a megélhetésük, jelenleg mégis szabadon szarrá lophatják őket

 • Anikó Mester
  Anikó Mester 9 napja +81

  Csak bele akartam nézni a videóba, de olyan érdekes lett, hogy képtelen voltam kikapcsolni

  • Hédi Krivarics
   Hédi Krivarics 5 napja

   Velem ugyanez történt! 😂🤷🏻‍♀️😁💖💕

 • Dávid Olteán
  Dávid Olteán 9 napja +41

  Köszönjük a tájékoztatást Hédi. Több ilyen tartalomra lenne szükség! Az email elküldve :D Remélem sok emberhez eljutnak a szavaid.

 • Zsófi Somogyi
  Zsófi Somogyi 9 napja +5

  Hedi, nehez napokat elek, epp probaljuk osszeszoktatni a macskankat az uj, orokbefogadott kutyusunkkal, es ezek a videok nagyon jol jonnek kikapcsolodni. Imadom, amikor ilyen erdekes temakat vesezel ki :)

 • Panna Zsófi Rácz

  ❤️❤️❤️

 • JasmInu
  JasmInu 9 napja +29

  Köszi Hédi,hogy elkészítetted ezt a videót!
  Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet ezzel a témával kapcsolatban..

 • Mónika Molnár
  Mónika Molnár 9 napja +14

  Én is tiltakozom ez ellen a cikk ellen mert szerintem nem igazán fer az amit az állam polgárok internetét akarja megváltoztatni...(de ez csak saját vélemény)

 • Roland Gaming
  Roland Gaming 9 napja +1

  Ne =( még nem néztem végig

 • Mikola Kata
  Mikola Kata 9 napja +105

  Már aggódtam,hogy eltűnt a videó. Örülök,hogy már az egészet megtudom nézni. Köszönjük az igényes tartalmakat! Szuper a téma!.😄

 • Evelin Mikó
  Evelin Mikó 9 napja +2

  😃