10 Népszerű filmes hazugság, amivel Hollywood folyton átver minket

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2019.jan. 4.
 • Van pár dolog, amiben Hollywood már mozik hajnala óta folyamatosan hazudik a nézőknek. Ma elhoztunk nektek 10 gyakori jelenetet, amiben a filmek ellentmondanak a valóságnak és sokszor még csak nem is sejtjük milyen lenne a valóság.
  1:04 #10 - Kloroformos kendő
  2:26 #9 - Csendes hangtompító
  3:39 #8 - Átvetődni az üvegen
  4:35 #7 - Örökké friss üzemanyag
  5:35 #6 - Túl tartós autók
  6:27 #5 - Csikket a benzinbe
  7:06 #4 - Telefon bemérés
  8:27 #3 - Lefutni a robbanást
  9:21 #2 - Robbanó lövések
  10:21 #1 - Golyóálló autók
  Támogasd a csatorna fejlődését Patreonon: www.patreon.com/tizeslista
  Források: pastebin.com/9YLNk1WZ
  Instán is fent vagyunk: instagram.com/tizeslista/
  Tízes lista Facebook: facebook.com/tizeslista/
  Zene a videó alatt: Mr_Hat (HUclip Audio Library)
  Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/...)
 • Film és animációFilm és animáció

Megjegyzés • 411

 • Csaba Lovász
  Csaba Lovász 2 napja

  az ablakos dolgot már volt "szerencsém" kipróbálni, bár csak átnyúltam rajta a srácért, de még úgy is szarrá kaszabolta az alkarom...mi lenne, ha teljes testtel tettem volna?

 • Well-OFShadow
  Well-OFShadow 6 napja

  haverommal megprobáltuk a cigis benzines trükköt és kialudt a cigi xD

 • RB Lugia fan
  RB Lugia fan 8 napja

  Én egyszer belehajoltam a fülemmel a nagyim égő cigijébe. Még szerencse hogy ép nem szívta... Még megvan egy minimálisan a helye

 • Foxy Tv Horváth
  Foxy Tv Horváth 14 napja

  A filmekben nem halnak meg az emberek.Csak Megjátszák magukat

 • Attila gerencsér

  Sziasztok amit nem tudtok azt nemméne mondani mint pélául aksinékul is e lehet inditani egy autót ha nem automata váltos hanem manuális akor egyes gokozatba bekerakni és meg kell tolni és hirtelen ki engedni a kuplungot ez az egyik a másik abenzi az betud gyuladni egy kis parázslo cigicsiktöl mert nem a folyadék gyuladbe elöször hanem a gáznemüanyaga vagy a gőze.

 • Stanley Harding
  Stanley Harding 17 napja

  Az emberi anatómiát sem ismerik rendesen Hollywoodban. Mániájuk az a hülyeség a legtöbb filmben, hogy egy nem túl mély torokelvágás, azonnali halált okoz. A valóságban percekig is eltarthat mire az illető megfullad. Sőt, ha nem elég mély a vágás, vagy ha nem ért ütőeret, akkor még a túlélésre is van esély. Vagy például, amikor egy jó nagydarab izomkolosszust, tarkón vágnak egy feszítővassal és meg sem érzi, mert hogy Ő annyira "kemény". A valóságban bárki akármilyen bikaember, ha egy kemény és nehéz vasdarabbal, egy erős ütést mérnek a tarkójára, akkor minimum vérzőfejjel elájul. A lehetséges koponyatörésről és agykárosodásról nem is beszélve, ami ugyebár nagy valószínűséggel halálos kimenetelű is lehet, ha nem kap ellátást időben. Persze vannak filmek, ahol ezek a intenzív túlzások nem fordulnak elő, mert mondjuk a filmet készítő csapat tanultabb emberekből áll, csak hát az ritka sajnos.

 • forever kollybrY
  forever kollybrY Hónapja

  A jurassic wordben volt nem a parkba de attól még nagyon jó lett a vidi

 • lovi33
  lovi33 2 hónapja

  Azért mondjuk egy régebbi típusú karburátoros benzines vagy mechanikus adagolós dízel járművet aminek a működtetéséhez még nem szükséges mindenféle vezérlő számítógép stb.azt be lehet indítani akkumulátor nélkül is.Mi a honvédségben csináltuk hogy beindítás után kivettük még a benzines ZIL-ből is az aksit (a másik telephelyre való átparkolás után nem akartuk visszacipelni a dögnehéz aksit)és a motor járt tovább-a dízelről nem is beszélve...

 • lajos mester
  lajos mester 2 hónapja

  hála istennek állítólag megdöglött ez a geci andi vajna is

 • lajos mester
  lajos mester 2 hónapja

  amerikai filmek sok pénz kell hozzá kiknek van sok pénze kik vannak a a film szakmában zsidók miről szól egy amcsi film mindig arról hogy győz a jó győz az igazság te ne legyél rossz mert akkor pórul jársz az amcsi katonák a világon a leg erősebbek stb küzdenek a nagy maffia drog ellen stb a valóságban nem így van pont ellenkezőleg lehet jó egy amcsi film de 90% a kamu

 • Savelight feri
  Savelight feri 2 hónapja

  2:58 Azonnali hallas károsodást okoz, Te egy észlény vagy

 • Laszlo Fuko
  Laszlo Fuko 2 hónapja

  A hangtompítós rész marhaság.

 • RangerHMMWV
  RangerHMMWV 2 hónapja

  Az üveg is, youtu.be tele van kínai srácokkal akik 50-60 kgosan sétálnak át mert nem veszik észre.
  Volt egy üzlet ember USA-ban, darvin díjat kapott mert bemutatta hogy nem törik ki a felhő karcoló biztonsági ablaka, amik 4*4 m-ek. Kizuhant kb 50-100 m-ről.

 • RangerHMMWV
  RangerHMMWV 2 hónapja

  Ezt honnan szedted, egy másik videó szerint még halkabb puttyanása van a 9mm-nek mint a filmekben ahogyan halljuk.?

 • Sanyi Jutuber
  Sanyi Jutuber 2 hónapja

  9mm-es pisztoly (maroklőfegyver) elől kb bármi mögé el lehet bújni (igen, az AK elől nem).
  A 9mm-es lövedék ereje kb 20 méterről már csak akkor halálos, ha közvetlen szíven talál. Tehát ha pisztollyal akarnak rátok lőni, akkor még a hátizsák magatok elé tartása is életmentő lehet.
  Ezt csak azért írom, mert a videóban (egyébként helyesen) arról volt szó, hogy kb semmi nem véd meg a lövedéktől.
  De azt tudni kell, hogy ha pisztolyról van szó, akkor akár egy kresztábla oszlopa is megvéd. Pláne egy vastagabb fa az utcában.
  Ha közvetlen közelről lőne valaki, akkor egy 500 lapos A4-es papírcsomag, vagy egy laptoptáska benne a laptoppal is megvéd.
  Ezt fontos tudni, mert elkerülhető a pánikhelyzet vagy a közvetlen haláltudat (olyankor képtelen vagy megmozdulni is), amikor pisztolyt fognak rád.
  Ha AK47-est fognad rád, és lőnek is, akkor sajnos nincs kiút. Az AK (47-49) ölőtávolsága kb 300 méter. Ezen belül csak a vasbeton véd meg.

 • Sanyi Jutuber
  Sanyi Jutuber 2 hónapja

  Tetszett!

 • world badminton
  world badminton 2 hónapja

  nem írtad a 230 v-os vezeték szikrázását,amitől hányingerem van, mert mindenkit hülyének néznek a nálam sokkal hülyébbek
  meg a vízbe dobott hajszárítő és vasalót, , hisz a fi relét azonnal kivágja, áram nélkül meg hogy csapja agyon a fürdőzőt?
  ja, meg 2 autó ütközik és az egyik mindig repül
  ez fizika, az autó nem madár, barom rendező

 • Pepper Waldo
  Pepper Waldo 2 hónapja

  És amikor a boldogságtól ittas férfi főszereplő, odamegy az utcán egy ismeretlen nőhöz, elkezd vele táncolni és az tudja a lépéseket? 😉😄 Vagy amikor reggel ébredés után, az ágyban a pár egyből elkezd csókolózni és nem büdi a szájuk? 😜

 • Gábor Kovács
  Gábor Kovács 2 hónapja

  A beépített GPS csak okostelefonkra igaz, hagyományos (nyomógombos) mobilra nem.
  A háromszögellés viszont a tereptárgyak miatt akár 100 m is lehet , ami nem sok a réten, de annál több
  egy lakótelepen vagy nagyforgalmú belvárosban. Ha nincs benne SIM-kártya, nem lehet személyhez kötni.
  De pl. Romániában a mai napig lehet venni aktívált SIM-et, név nélkül szabadon.

 • József Németh
  József Németh 2 hónapja

  Az egyik csaj miért akarja elkábítani a másikat? 😇😇😇😇😈😈😈😈😈

 • David Nagy
  David Nagy 2 hónapja

  Tetszet a video de van 1-2 eszrevetelem. ahogyan tobben is irtak a teli benzines hordo valoban nem robban fel csak ha benzingoz van benne es ugy losz bele . Mi a hadseregben ugy robbantotunk fel 1 et szandekosan .hogy negyedig volt benzinel es kinhagytuk a napon par orat es utan lotunk ra nyomjelzovel! sima lovedek csak atuti nem robban! Hangtompito nos sok hangtompitoval lotem mar es valtozo menyire hatekony es nagyban fugg hol hasznalod.szabadban vagy lakasban! pl mesterlovesz puskan kevesbe hatekony nem is szeretik hasznalni nagyban leredukalja a lotavolsagot es kulon spec loszer kel hozza. Altalaban a 7.62X51 es hasznaljak 168 nagy 175 grain a normal es 240 grain os a hangtompitos valtozat. az egyetlen haszna mesterlovesz puskakon a hangtompitonak hogy megneheziti a felderitest nem lehet bezonositani honan jot a loves . 9X19mm re lenyegesen jobb hatasfok erheto el de ott is igaz hogy kulon spec loszer kell hogy valoban megkozelitse amit elvarnak . itt leginkabb az a kovetelmeny hogy a loves zaja a szobaban ne okozzon halaskarosodast es szedulest a katonanak/ rendornek aki lo !!Az 1 etlen fegyver / loszer ami megkozeliti amit a filmeken latsz az a 22LR integral hangtompitos rugger kispuska na ot tenyleg hangosabb a becsapodas zaja mint maganak a lovesnek ! Az auto egyetlen resze amit nem lehet atloni az a motorblok . de azt ak 7.62X39 sem uti at sem a 5.56X45 os .az elso szelvedot siman at lehet loni max gurulatot kap a lovedek . A helytelen irasert bocs 25 eve nem magyarorszagon elek .

 • Szekeres Elektra
  Szekeres Elektra 2 hónapja

  *Pikachu nem létezik? Egy világ omlott össze bennem. :))*

 • Dániel Mészáros
  Dániel Mészáros 2 hónapja

  Csak egy gondolat, nem beszólás. A puskapor a lövedék mögött van. A lőszer felépítése az ütőszeg (csappantyú) , a puskapor (vagy más gyúelegy), és a lövedék maga. A töltény olyan mint a lőszer, (több hiteles forrásból származó információ nem így fogalmaz, de számomra ez jobb mint a "töltény olyan lőszer" , mivel nem az igy elég rossz....)de valamely /valamennyi tagja hiányzik. Pl nem tartalmaz lövedéket, vagy nem tartalmaz puskaport és más gyúelegyet sem stb. A hüvely, bár szerkezetileg letfontosságú a fegyverek legnagyobb részében, mégsem kerül felsorolásra, mivel léteznek olyan modellek amelyekbe nem feltétlenül kell, hogy hüvelyes szerelt lőszer legyen, ennek ellenére annak minősül ha van hüvely ha nincs. Köszönöm, ha annak veszed aminek szánom, építő jellegű megjegyzésnek. (Ezt egyébiránt rengeteg ember nem tudja, sajnálatos módon van köztük fegyveres is, bár szerencsére nem sok.) Jók a videóid, sok sikert és töretlen lelkesedést a továbbiakban is!

  Dani

  • Pepper Waldo
   Pepper Waldo 2 hónapja

   Ez nem a Kaliber magazin csatornája...egyszerű filmrajongóknak szól.

 • Drex Hungary
  Drex Hungary 2 hónapja

  A chloroformhoz amúgy főgyógyszerészi engedély kell

 • Róbert Bánhegyi
  Róbert Bánhegyi 2 hónapja

  Azért mondasz pár hülyeséget. 1.Üzemanyag megromlik? Részben igaz. Az üzemanyagot szándékosan gyártják úgy, hogy idő elteltével egy kocsonyás massza legyen belöle. Hogy miért?: Stratégiai okokból. De kapható forgalomba olyan anyag, amit ha hozzá öntesz nem romlik meg az üzemanyag. 2. Akkumulátor. Az ólom akkumulátorokat lehet kapni szárazon, amihez csak a savat kell hozzá önteni. Így az akku korlátlan ideig eláll és bármikor elő lehet állítani áramot. 3. Üvegen áthaladás testtel. Valóban az edzett vagy biztonsági üvegen nem lehet csak úgy átmenni. Azonban a közönséges ablaküvegen semmi akadálya nincs. Saját magam gyerekkoromban véletlenül fejjel betörtem. Mint a selyem papír, úgy szakadt be. 4. A robbanószerek nem érzékenyek a fizikai erőbehatásra. pl lövedék. Erre belinkelsz a videoba egy T.N.T. -s (dinamit) robbanószert időzítővel? A T.N.T. már attól feltud robbani, ha hozzá vágsz egy követ, nem hogy egy nagy energiájú lövedéktől!!! 6. AK47 esnél az auto blokja mögé el lehet bújni. A blokkot nem viszi át. Az AK-47 egy vasúti sínt áttud szakitani, de csak közvetlen közelről. Egy autó motorja mögé elég nagy biztonsággal be lehet bújni.

 • András Nagy
  András Nagy 2 hónapja

  Nekem a "bújj az ülés mögé" a golyózápor elől című jelenetek tetszenek. :D

 • J.G
  J.G 2 hónapja

  amikor fel vagy le kapcsolodik valahol tobb lampa sor, mind egymas utan soronkent kapcsolodik hatalmas relé csattogással, leszakadt villanykabel egyfolytaban szikrazik, esetenkent csapkod mint egy fejetlen kigyo, rovidzar eseten lerobbannak az armaturak.... sokkolot vagy hasonlo cuccot ranyomnak a femre, es a masik vegen a rosszfiut csapja agyon... dohanyzoasztal felborit, megfogja az AK47 lovedekeket... de meg egy "nyomorult" 9mm-est sem fogna meg

 • PROMETHEUS
  PROMETHEUS 2 hónapja

  Ez tök jó volt tetszett.

 • Reményik Orsolya
  Reményik Orsolya 2 hónapja

  Ne haragudj, nem tudom honnan veszed az infóidat, de voltál mondjuk katona?
  a hangtompítós résszel kapcsolatban például honnan vetted ezt a baromságot?
  És a listád nagyjából 3/4-e szintén nem stimmel: fizika, kémia... 😳

  • Reményik Orsolya
   Reményik Orsolya Hónapja

   Főgler László
   Bocsánat! Benéztem.
   Érzékeny téma...
   De inkább ne tesztelje senki!
   Egyik részét sem!

  • Vlad Fowler
   Vlad Fowler 2 hónapja

   +Reményik Orsolya Nem az enyém a csatorna, hozzászóló vagyok. Aki kipróbálja, hát gratulálok :-)

  • Reményik Orsolya
   Reményik Orsolya 2 hónapja

   Főgler László
   Jajj...!
   Akkor talán tedd hozzá a videódhoz, hogy ugyan senki ne próbálja ki sőt, nagyon vigyázzon, mert egy teraszajtóról azért mégsem pattan vissza az ember lánya, de TEEE! Te igen!
   Hagyjuk! 🙂
   Unlike, leiratkozás. Nem hiszem, hogy téged nagyon meghat. Hajrá!

  • Vlad Fowler
   Vlad Fowler 2 hónapja

   +Reményik Orsolya Igen, én is láttam ilyen balesetet. Persze egy felhőkarcoló ablaka talán vastagabb, mint egy üvegajtó.

  • Reményik Orsolya
   Reményik Orsolya 2 hónapja

   Nem szándékom trollkodni, hidd el!
   De pl. próbálj meg átszaladni egy szimpla üvegajtón, amiről szerinted visszapattansz. Én a saját szememmel láttam az eredményét, amikor csak simán gyermekek voltunk és szaladgáltunk... a barátnőm nem pattant vissza. Sok plasztikai műtét követte a “játékot”.

 • ladislav kocsis
  ladislav kocsis 2 hónapja

  Személyes élményem hogy egy 6 mm vastag nem foliázott uveget simán át utottem a fejemmel egy nagyméretu bejárati ajton ugy ,hogy hullot rám az osszetort uveg,és nem sérultem meg.Annyi igaz hogy nem készakarva tortént.Nem ajánlom kiprobalni.

 • __666BocsiHcf666__
  __666BocsiHcf666__ 2 hónapja

  engem is Donát-nak hivnak :)

 • Steven Attila
  Steven Attila 2 hónapja

  A telefonbeméréséről annyit mondanák, hogy korábban valóban több időbe került míg meg tudták állapítani hogy hol is lehetett. Manapság lehet hogy 1 másodperc alatt megtudják, de 15 éve nem!

 • Dr. Müller
  Dr. Müller 2 hónapja

  Nem tudom pontosra ezeket az infókat, de most pl cukorbol is szoktak csinálni üvegszerü anyagot és azt rakják fel oda, másik amit régen csináltak, tipikus lakásban bunyo, MINDIG van egy üvegasztal a szobában amibe bele esnek, vágják az embert, azt régen egy pénz érmében támasztották alá hogy törjön el rendesen, mert másképp nem nagyon tört volna el. Vissza térve az ablakokra, a legjobb tényleg az ablakon való kiugrás, természetes ezt egy magas panel vagy vmi hasonló épület, kb 4-5 cm erösített vagy épp dupla ablakrol beszélünk, és ö kiugrik rajta, hmm sok sikert, kb tényleg lepattanna vagy eltörne valamije, még székkel is nehéz kitörni.

 • Róbert Sőregi
  Róbert Sőregi 2 hónapja

  A lövés nem okoz azonnali halláskárosodást. Akkor én és sok más ex katona már süketek lennénk. Hivatásos katonakánt eléggé sokat lőttem, különféle fegyverekkel. Egy kis 22-es puska hangja mondhatni kellemes.

 • Róbert Sőregi
  Róbert Sőregi 2 hónapja

  A töltény mögött nincs hüvely. A töltény a hüvelyből és a lövedékből áll. A hüvelyben van a lőelegy (lőpor) és abban szorítják bele a lövedéket. Látszik, hogy nem voltál katona.

 • DoNot Lukacs
  DoNot Lukacs 2 hónapja

  :)

 • Gábor Benkő
  Gábor Benkő 2 hónapja +2

  Én hallottam egy műsorban hogy ak47 nevű fegyvert teszteltek. Két pár vasúti sinen löttek át azaz 4db 4cm vastag vason lőttek át 1db töltényt, nem 30-cat hanem egyet.

  • Gergo Nagy
   Gergo Nagy 2 hónapja +1

   Nem mindegy a távolság, de ha utánanézel youtubeon láthatod, hogy egy AK nem viszi át a sínt, EGY db sínt. Egy Barrett már igen.

 • Tank Jatek
  Tank Jatek 2 hónapja

  Lőttem AK4 7-el hangtompítóval. Hangosabb a zárszerkezet mint a lövés hangja.

 • Trewq Qwert
  Trewq Qwert 2 hónapja

  Nem golyó hanem LÖVEDÉK! golyó a nagy állvaszaró indián törzsfőnöknél van! Nállunk lövedéknek hívják!! Tanuljátok már meg! Szinte minden filmben golyónak hívják bazdmeg... Van még egy golyó féle a diksungolyóbis, de az más :) :D

 • györgy romvári
  györgy romvári 2 hónapja

  10:12 Rust :)

 • Λnı๓e Mσтเvαтเσn

  Mindenesetre jó tudni. :'D

 • Dániel Mezei
  Dániel Mezei 2 hónapja

  10:08 rust-os hordó a best

 • Dániel Vandlik
  Dániel Vandlik 2 hónapja

  De, fel lehet robbantani egy benzines hordót. Az a lényeg, hogy a benzin nem robban csak ég, a benzingőz viszont tényleg robban. Tehát, ha egy hordó nincs csurig tele akkor van benne benzingőz ami robban.

 • Barnabas Dobos
  Barnabas Dobos 2 hónapja

  Akasztófa kötél, vagy lánc lövése puskával vagy pistollyal 🤣

 • Peter Tiba
  Peter Tiba 2 hónapja

  Nekem a lámpa felkapcsolásoktól megy fel a pumpa! Ha pl. folyosón felkapcsolják, akkor egyesével kapcsolódnak fel, sorban egymás után és erős, kattogó hangot hallatnak. A neonizzók túlzásba vitele jó ötletnek tűnt nekik. A másik, amikor az űrben hangok vannak. Persze így élvezetes, de ott nincs levegő, nem tud a hang terjedni. És ami a legjobb, hogy 150-200 méterről néznek szembe egymással a gyilkos és az üldöző! Adjon már valaki egy ilyen zoomos szemet nekem is!

 • Jericho Kővári Tamás

  Ki hitte volna hogy a Trigun anime "fogadót szó szerint szitává lövős" jelenete hellyel közzel valósághűbb lehet mint sok mozi :D

 • Kenan Shiva
  Kenan Shiva 2 hónapja

  másik kedvencem, amikor a víz alatt lőnek le embereket. Elvileg ha belelősz egy medencébe, maximum egy métert halad a lövedék a felszín alá^^

  • Steven Attila
   Steven Attila 2 hónapja

   Ezt nem hiszem, de nyilván számít hogy milyen fegyverről is van szó.

 • Gabor Stark
  Gabor Stark 2 hónapja

  TOP 10 Utolso vacsora!

 • Hunor Magyar
  Hunor Magyar 2 hónapja

  Nagyon jó lett, szinte örülök, hogy valaki összefoglalta a legnagyobb baromságokat amin röhögni szoktam 😂👍

 • djozsi
  djozsi 2 hónapja

  A hangtalan hangtompító pedig létezik. Egy sima olajszűrőből is meg lehet csinálni. Így az nem kamu.
  huclip.com/video/haiqFcIXTqs/vide%C3%B3.html

 • János Sós
  János Sós 2 hónapja +11

  Akkor énis hozzáteszek párat:- A harcosok által viselt páncélt mindenféle fegyverrel átszúrják vagy átvágják! Nem igaz, hogy pl. a középkori lovag lovag azért cipelt harminc-negyven kiló vaslemezt(ami egy falu árába is kerülhetett) mert nem védett semmi ellen, ugye? Késsel soha nem döfsz át egy kézzel kovácsolt, profilra hajlított másfél millis acéllemezt, átvágni főleg nem vágod át. A valóságban ütő-zúzó fegyverek, csákányszerű lyukasztó eszközök mellett az volt a technika, hogy vért rései közé próbáltak beszúrni tőrrel, vagy a saját kard pengéjére ráfogva, így kvázi tőrré alakítva a fegyvert.- Amikor egy Napóleoni vagy korábbi korban játszódó filmben ágyúval lőnek, akkor a becsapódó lövedék robban, és mellette dőlnek a katonák...Volt ugyan robbanó lövedék már ekkor, de nem volt a manapság divatos csapódó gyújtó. Zömmel tömör vasgolyóval lőttek, ami pattogott a földön, (kacsázott)és levitte a szerencétlenek kezét-lábát, stb. Vagy kartácsoltak, amikor sok száz apró golyót lőttek mi, mint egy nagy sörétes puskából...(Néha sikerül már pontosan bemutatni...)- A lovasroham úgy néz ki, hogy x-kilométerről vágtatnak bele az ellenség közepébe, minimum negyedóráig rohannak nagy üvöltözve, lobogó hajjal és sörénnyel...Pedig a ló is élőlény, elfárad. A valóságban szépen, lassan indultak, lépésben, majd ügetésben. Full vágta csak az ellenfél közvetlen közelében indult, serege válogatta, hogy mikor, hogy a lovak ne fáradjanak ki már a tényleges harc kezdete előtt.- A lovasroham iszonyú hatékony zárt gyalogság ellen...a valóságban ezt katasztrófának hívják, mármint a lovasokra. A ló se hülye, hogy fejjel belemenjen egy 5-6 méter hosszú pikába, illetve egy gyalogos alakzat sokkal sűrűbb, és az egymás mögött álló katonák egymás fölött is kiszúrnak, esélyed sincs egyszerre hat lándzsát kivédeni. (De már ez is sikerül néha jól bemutatni)- Egy kis sci-fi. Minden rendes sci-fi-ben pajzs van az űrhajón. Amit komoly arccal felhúznak. Aztán gyakran az első ellenséges lövéstől már hullanak is rakásra. Most akkor minek?( A páncélos megjegyzésem modern változata.)-Ja, űrhajó. Van híd. Ablakokkal. Mert ki kell látni az űrbe, a kis szemeddel. Radar, teleszkóp, hőképes célzó, lézertávmérő, mittudomén, az nincs. A jelenlegi, valódi hadihajókon is van híd, mert könnyebb az ablakban állva navigálni, meg a radart a tetejére lehet pl. szerelni. DE a tényleges csatát a CIC(command and Information Center)-ből iárnyítják. Itt vannak a radarok képernyői, a szonárok, rádiók, belső kommunikáció, de tartalék korményállás is. Bent van a hajó belsejében. A hídon harchelyzetben csak egy pár ember va, ügyletes tiszt, kormányos, a kapitány a CIC-ben tartótkodik. Nyugodtan belelőhetsz a hídba. A harckészség nem csökken tőle, kikötni lesz majd nehezebb.- A sugárhajtású vadászgépek 50 méterről kergetik egymást, illetve a kötelék úgy megy a csatába, hogy tíz méterre mennek egymástól. Mert gondolom így egy rakéta az egész köteléket leveri, illetve ha valaki egy ezredmásodpercre is bebambul, akkor mindenki összeütközik...Valójában több száz méter is van egy raj gépei között harchelyzetben. Minek menjenek közelebb, mikor a radarok több száz kilométerről is látják az ellenfelet, a rakéták is indíthatóak 100km feletti távról, illetve egy másodőperc alatt megtesz egy ilyen gép több száz métert. Minek egymás fenekébe mászni. És igen, a jelenlegi fő Nyugati légiharctechnika az ellenfél több tíz kilométerről való lelővése.Bocs, hogy hosszú lett, jó a videó!

  • RB Lugia fan
   RB Lugia fan 8 napja

   Útisten hány évig írtad ezt?
   Amúgy jó

 • LPS Rex
  LPS Rex 2 hónapja +1

  10 Hollywoodi híressèg,akik film közben haláloztak el
  A legjobb filmek a 70-es èvekből
  A legnagyobb luxusvillák a világban
  A legnagyobb filmes áttörèsek
  A legjobb magyar filmes sztárok
  A legjobb internetes játèkok
  A legtöbb feliratkozóval rendelkező gamerek a világban
  A leggazdagabb emberek
  A legrondább èpítmènyek
  A legfurább kultúrák
  A levnevetsègesebb szellemstoryk
  A legnagyobb őrült emberek
  A legokosabb állatok
  A legrosszabb testvèrek
  Kèrlek legyen Vidi az egyikből😏

 • Geli Attila James
  Geli Attila James 2 hónapja

  Indulj ki abbol hogy xy szineszt a filmben lelovik attol a valosagban nem lesz tele a teste golyokkal😬
  Ez a videod= nesze semmi fogd meg jol....😠na....megyek dislike olni..ya sajnos csak 1x tudom es voltam mar😥

  • Geli Attila James
   Geli Attila James 2 hónapja

   +Tízes lista Azert nem erted a hasonlatot mert nem azt irtam.
   A szineszt ha a filmben lelovik a valosagban attol el.
   Ha a filmben robbantanak a valosagban azaz a filmstudioban nem robbantanak.

  • Geli Attila James
   Geli Attila James 2 hónapja

   +Tízes lista A cim "10 filmes hazugsag hollywood folyton at ver minket"....a szineszek eljatszak a szerepet egy forgato konyv szerint a leheto legjobb atelessel.. minel hiteles az alakitas annal jobban tud a nezo azonosulni a tortenettel...de mind ez nem atveres mivel a rendezok a szineszek nem allitjak hogy a filmben bemutatott jelenet es kepsor akarmelyik kockaja valos bizonyitott teny csak szerepet jatszanak.
   Maga a nezo veri at sajat magat ha a film es valosag kozott nem tud kulonbseget tenni.. ha azt gondolja hogy a szinesz tenyleg leugrik majd felrobban es mindent tul el.

  • Tízes lista
   Tízes lista  2 hónapja

   Nem értem a hasonlatod. A filmben lelövik és a filmben meg is hal. A valóságban lelőnek valakit és meg is hal. Teljesen oké, nem mond ellent a világ működésének. A videó arról szól, hogy gondolnak egyet és kicsavarják a fizikai jelenségeket.

 • Domi Nagy
  Domi Nagy 2 hónapja

  Az üvegeg tévhitet aláírhatom!
  Egyszer haverom aki szemüveg nélkül nem lát jól be akart futní a házba egy olyan helyen ahol üveg ajtó volt! Elindult futva és izomból neki ment és visszapattant róla!😂😂(épp nem volt rajt a szemüveg)

 • Geli Attila James
  Geli Attila James 2 hónapja

  Ahogy latom csak neked kell elmahyarazni hogy a filmes jelenetek illusztralt hatas fokozas legfobb keppen a szemelyi serulesek elkerulese miatt!!A fegyverbol se eles toltenyt lonek....A filmnek nem kell hogy a valosagot tukrozze.
  Gondolom nem erdekuk a jelenetek tervezett valos szemelyi serulessel jaro hatasfokozasa....😬...megyek dislike olni...

 • Györgyi Krepsz
  Györgyi Krepsz 2 hónapja

  Én egyszer, még a suliban, szemtanúja voltam annak, ahogy két gyerek összeverekszik, és az egyik odacsapja a másikat az üvegajtónak... Jelentem: nem sikerült átdobnia rajta! :D (Az üvegcserét viszont fizethették a szüleik, mert azt elég csúnyán sikerült berepeszteniük.)
  Amúgy az a jelenet megvan, amikor egy családi filmben kisállatot akar a gyerek? És persze kivétel nélkül mit akarnak mindig? KISKUTYÁT! XD
  (Na jó, ez talán inkább a régebbi, CGI előtti filmekre volt jellemző... Mert egy kutyát tényleg könnyebb betanítani egy forgatásra. De például én gyerekkoromban mindig pónit akartam... XD Később meg cicát. Egy férfiismerősöm meg sárkányt szeretett volna... XD De később persze kiegyezett volna egy kaméleonban vagy egy iguánában is. A legtöbb kislány, akit ismerek, általában lovat akar, a fiúkkal kapcsolatban annyira nem tudok nyilatkozni... Úgy vettem észre, hogy a gyerekek általában bármilyen állathoz képesek vonzódni, legyen az kutya, macska, madár, hüllő, ízeltlábú, vagy akár valamilyen haszonállat is. Szóval ez az állandó kiskutyamánia, szerintem, enyhén szólva is, hazug... és már elcsépelt is. Ezért is örültem kicsit, amikor később jött a macskamánia, de azért ezt sem kéne annyira túltolni... :D )

 • Attila Koncz
  Attila Koncz 2 hónapja

  A lövések a vizen át sem halálosak. Mikor valaki a víz alatt van valamennyire, és úgy lövik őt a víz felettről, a lövedéket blokkolja a víz közege már 10-20 centiméteren, és a golyó szép lassan lemerül a vízbe.

  • Pepper Waldo
   Pepper Waldo 2 hónapja

   Lelassítja, és eltéríti a víz a golyót meg olyan is van, hogy a nagy közegellenállás ill. lassulás miatt a lövedék szilánkokra esik. De 10-20 cm víz nem elég neki., persze fontos az is, hogy milyen szögben csapódik a vízbe a lövedék. Pl. egy műagyag vizes ballont simán átlő egy átlag puska, mert derékszögben csapódik be. Más a helyzet ha víztükörre lőnek laposszögben. Én azért ezt sem próbálnám ki...

 • Drake Damien
  Drake Damien 2 hónapja

  A hangtompítónál fontos, hogy hangsebesség alatti vagy feletti a lövedék, ha alatti, akkor ténylegesen lehet egy nagyon halk pukkanás, ha feletti, akkor nem, mert a hangrobbanás a csőben következik be, a hangtompító meg a csőtorkolaton van. Revolvernél sem lesz jelentős az eltérés, mert a forgótár mellett már kiszökik a gáz, még mielőtt a lövedék a cső végéig elérne.

 • Gyula Bódis
  Gyula Bódis 2 hónapja

  Az én kedvencem ( a Cobra 11-ben heti rendszerességgel látni,de sok más filmben is van) hogy egy autós üldözéses jelenetben egy apró koccanástól is KAMIONOK,meg KONTÉNEREK repülnek a levegőben szaltózva ötöt,hatot és aztán zuhannak le,Autópályán a nagy sebesség sem magyarázza ki,mert azért egy több tonnás kamion a pótkocsival nem repked csak azért mert beleszáll egy 150-nel repesztő személyautó.

 • Antal Trab
  Antal Trab 2 hónapja

  Hangtompító: a fegyverek hangjának csak egy részét adja a lőpor berobbanásának hangja (ezt egyébként elég jól le tudják már fojtani, lásd Vintorez vagy hangtompítós p90). A történet másik összetevője a hangrobbanás, amit akkor hallasz, mikor a lövedék átlépi a hangsebességet. Erre fejlesztették ki a szubszónikus lőszert, ami lassabb, így nem hallani a jellegzetes csattanást (cserébe nehezebb és másként repül) a fenti példák természetesen szubszónikus lőszerrel értendők

 • Vince Kiss
  Vince Kiss 2 hónapja

  Én úgy hallottam hogy az autók azért tudnak felrobbani mert a golyó olyan forró hogy képes benyújtani a benzint (ez nem hiteles ezt csak hallottam)

 • Nagyszegi Ákos
  Nagyszegi Ákos 2 hónapja

  Az öreg autó beindításához annyit hozzátennék, hogy a ha mindenképpen meg szeretnénk próbálni akkor valami szívódízellel kéne, az kb bármivel elmegy

 • Koór Balázs
  Koór Balázs 2 hónapja

  A régi benzin meg 20ev után is simán használható volt dedpapam pannoniajaban 20eves benya volt és ment vele a moci igaz 1ora volt beinditani a mai benzinnel 1honap állás után már nehezen indul az autó

 • MarkV HUN
  MarkV HUN 2 hónapja

  Bár ez nem filmes de a kedvencem az mikor ráhajtok egy gázpalackra kocsival GTA 4ben és berobban velem eggyütt

 • szikla90
  szikla90 2 hónapja

  A régi Top Gear gárda egyszer háborús területen haladt át és előtte tesztelték,hogy ha homokkal töltik meg az ajtókat,az segít-e megfogni a karabély golyóját :D hááát nem,sőt egy 9mm-es is átvitte,mindkét ajtót,konkrétan egy pisztoly keresztül lövi az autót. Tehát a TG újságírói golyóálló mellényben,fülüket,farkukat behúzva haladták át és reménykedtek,hogy nem nyitnak rájuk tüzet.

 • Viktor Imre
  Viktor Imre 2 hónapja +3

  A két kedvencem..
  Ha távcsövet hasznalnak a filmekben és mutatják azt amit néznek vele az a kép mindig kettős vagy ovális ami persze nem igaz. Ha már valaki nézett távcsőbe akkor tudja hogy az akár binokuláris akár monokulár mindig egy tökéletes kör alakú a látó mező.
  A másik meg mikor autó üldözés van és az üldöző autó folyamatosan az üldözött autonak nekimegy hátulról és az üldözött autokba az utasok mindig előre buknak . Ez hülyeség mert hátra az ülésbe kéne bele süllyedni hiszen az ütközés hátulról van és nem ők mennek neki valaminek hogy előre essenek.

 • Person
  Person 2 hónapja

  Eddigi legizgibb téma, imádtam! Csak így tovább! 😊

 • Palacsinta Csatornája

  De ezeket ki nem gondolja?
  Ki hiszi el?

 • Ágoston Nagy
  Ágoston Nagy 2 hónapja

  Akkor jön a b terv nokia 3310-es fal az tuti golyó állób mint, a punci mágneses kocsik.

 • Great Szeklerland Mapper

  ezt a videót mintha már láttam volna valahol

 • jokerjoke06
  jokerjoke06 2 hónapja +1

  Érdekes, a hangtompítós lövést, kipróbálták az állítólagban. És bizony működöt. Nem értem, ebben a videóban, miért nem.
  huclip.com/video/zhdXly6jT4E/vide%C3%B3.html

 • Tamàs Hegedüs Nagy

  A valóságban a forgatáson nem üvegen ugranak át hanem egy egyszerű vékony cukorlapon

 • András Lukács
  András Lukács 2 hónapja +2

  Az akku 10 évet még kibír nekem van öregebb is ami működik. pár éve álló autókat nem lehet beindítani? erre külön csatornák vannak ahol ennek ellenkezőjét mutatják be.pl:(first start after 50 years) Legtöbb esetben csak akku üzemanyag és esetleg pár vezetéket cserélnek. A legtöbb öregebb autó beindítható tolással is akku nélkül.

  • Nev Nev
   Nev Nev Hónapja

   Ami nem automata váltós be lehet tolni de ha atugrik az időzítés a motornak annyi.

 • Gaming Pacek
  Gaming Pacek 2 hónapja

  8:00 kössz a tippet :D

 • RB Lugia fan
  RB Lugia fan 2 hónapja

  Én egyszer belehajoltam a nagyim égő cigijébe és kicsit megpörköltem a fülem. Jó hogy akkor pont nem szívta... egyébként annyira nem fájt.

 • Ruto251
  Ruto251 2 hónapja

  eddig ez a legjobb video tőletek még ilyenek !

 • Firx
  Firx 2 hónapja

  Mi még 5-6 éve spanokkal dobtunk be busz ablakot. (Senki nem ült benne, éjszaka volt) hát vagy 30-40 szer kellett egy 10 éves tenyérn agyságának megfelelő kődarabal megdobni. (Ne utánozzátok, az nap már rendőrségen voltunk hogy fizessük ki a kárt 😂...)
  Másik ilyen esetem meg már vagy 10 éve volt. Még kicsik voltunk haverokkal. (11) és egy elhagyatott irodaház ablakát dobtuk be. Kb. 5-6 szor kellett teljes erőből neki dobni...
  Szóval igen ezek engem is nagyon idegesítettek a filmekben mindig.

 • Szaszo Game
  Szaszo Game 2 hónapja

  Csak 125 E feliratkozód van ez szégyen. Hová süllyedt Magyarország. Szégyen.

 • Frecsyke Yolo
  Frecsyke Yolo 2 hónapja

  És a fektetett lövés hol marad

 • Gór Viktor
  Gór Viktor 2 hónapja +3

  Ja meg , hogy vasembert nem adták le a cigányok!

 • D.B.T csapat
  D.B.T csapat 2 hónapja

  Ezt a videót egyszer letörőlted és újra vissza tőltötted most? Vagy más youtuberektől loptad?

 • Bálint Szemes
  Bálint Szemes 2 hónapja

  Egy kérdés ha a hordó vagy valamilyen anyag amiben gázolaj vagy benzin vagy bármi ami üzemanyag ha a golyó átüti a fémet vagy bármit attól szikrát kaphat és felrobbanhat nem? + ha a legkisebb kaliberű fegyver is halláskárosodást okoz akkor a katonák és a lövészek mért nem süketülnek meg ezt mond meg.

 • Game Kanizsa
  Game Kanizsa 2 hónapja

  de pl a régi TD hez nem kel inditáshoz

 • Game Kanizsa
  Game Kanizsa 2 hónapja

  én már véletlen ulmentem rajta

 • Ádám Ferencz
  Ádám Ferencz 2 hónapja

  A telefonbemérés szerintem sántít, mert ha jól sejtem akkor a filmekben használnak valamilyen eszközt hogy a telefon nehezen bemérhető, vagy bemérhetetlen legyen. Szóval nem egy egyszerű bemérésről van szó.

 • feabdul
  feabdul 2 hónapja

  Ablakban üveget konkrétan vertem be kézzel :D Szerencsére kezemnek semmi baja nem lett, az üveg viszont betört. Nyilván ablakok közt is van különbség, de nem mindet lehetetlen.

 • nagyviktor95
  nagyviktor95 2 hónapja +3

  engem egyetlen egy dolog zavar
  az amikor a filmekben akár egy szobába a 2 vagy több szereplő elkezdi egymást lőni de egyikükse találja el a másikat.
  Szerintem a gép pityukat nem igy tervezték hogy az ellenséget csak körbe löje. Egyszerűen nevetséges.

 • The Jester
  The Jester 2 hónapja +6

  Épp ezért filmek a filmek!Én leszarom hogy igaz vagy nem,ha tetszik akkor tetszik!

 • Bence Dobos
  Bence Dobos 2 hónapja

  0:30 engem szokott zavarni, igen.

 • Levente Károly Mészáros

  Az ak ban pedig bennevan valami tompito hogy a golyo ne menjen tul gyorsan

 • Balázs Kiss Csiró
  Balázs Kiss Csiró 2 hónapja

  Illetve ha egy autó nekimegy a falnak, vagy árokba borul, az biztos, hogy fel is robban ;-)

 • Attila Szabó
  Attila Szabó 2 hónapja

  Ezt a videót már láttam! Másolat....

 • Afrodité Horváth
  Afrodité Horváth 2 hónapja +4

  Szülés a filmeken!
  Rögtön visszamegy a kismama hasa , minden gond nélkül fel tud kelni az ágyból és természetesen gyönyörű a gyerek!
  A valóságban nem így van 😁

  • hun lyrics
   hun lyrics 2 hónapja +3

   Azt se felejtsük el,hogy az akkor megszületett babák "szerepében" 80%-ban már két-három hónapos picik vannak, be is baszna egy akkora fejet kinyomni :D

 • Deimos0717
  Deimos0717 2 hónapja

  ez már volt egy másik csatornán! huclip.com/video/SrxgRiWQbBw/vide%C3%B3.html

 • Rick Grimes
  Rick Grimes 2 hónapja

  Demolition ranch 💘 amúgy király lett a videó

 • ProMesterGamer
  ProMesterGamer 2 hónapja

  7:52 oh lol ott a telom Huawei Mate 10 pro

 • Zöld M4cska
  Zöld M4cska 2 hónapja

  amikor még kiskölök voltam engem altattak el kloroformos kendővel ormandula mütét elött. Borzalmas volt! :-)

 • Roland Szabó
  Roland Szabó 2 hónapja

  Ne. Tudom hogy vagytok vele de én simán kinéztem egy ablakon, úgy hogy nem tudtam azt, hogy zárva van...

 • Krisztián Nagy
  Krisztián Nagy 2 hónapja

  Nekem az a kedvencem amikor lezuhan a lift.

 • Barny생활깡패
  Barny생활깡패 2 hónapja

  De egy Jaky Chan filmben Tényleg átugrott az üvegen (nem tudom hogy kell leírni a nevét sorry :D)

  • Barny생활깡패
   Barny생활깡패 2 hónapja

   +Györgyi Krepsz Köszi csak kicsit rossza z angolom

  • Györgyi Krepsz
   Györgyi Krepsz 2 hónapja

   Jackie Chan... :D (Mint a Jack, becézve... Nem ez az igazi neve, ez csak művésznév.)