Egy könyv egy óra alatt? - Villámolvasás! - Működik?

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2018.nov. 6.
 • Sziasztok! A mai videóban megnézzük, hogy milyen sebesolvasás, szuperolvasás, hiperolvasás, villámolvasás technikák és módszerek vannak és hogy ezek közül mi az ami működik és mi az ami nem.
  Attis Instagram:
  instagram.com/attis_ae_tm/
  Tanulom Magam Tanulók csoport:
  facebook.com/groups/357558988087676/
  Tanulom Magam Instagram:
  instagram.com/tanulom_magam/
  Tanulom Magam Patreon
  www.patreon.com/tanulommagam
  Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
  facebook.com/tanulommagamofficial
  Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

Megjegyzés • 622

 • Tanulom Magam
  Tanulom Magam  5 hónapja +1014

  Ki diszlájkolt úgy, hogy még nem is látta a videót? :O Ahány lájk jön ide, annyi csicska tóckóst küldünk postán a delikvensnek!

  • Lics Norgi
   Lics Norgi 2 hónapja

   kapcsold ki a szavazást , úgysincs értelme

  • Game Universe
   Game Universe 2 hónapja

   Öltözz be Civ Vi -os mátyás királynak :D

  • Gonosz Jézus
   Gonosz Jézus 4 hónapja

   +tiliency Teljesen mindegy, hogy mit szeretnél "kinyögni", mert nem vagy képes megérteni, hogy a like és a dislike ugyanazon funkció része, úgyhogy nem külön kell kezelni. És ne te akard már megmondani, hogy ki, milyen indokkal, melyiket használhatja... Ha ő így akarja kifejezni a véleményét, akkor így fogja, és még csak magyarázatot adni sem köteles neked... Szerintem Attis hozzászólása sokkal szánalmasabb, hogy egy darab dislike-on vergődik...
   Amúgy meg kevered a szezont a fazonnal, ő nem a rajongókat írta, hanem az értesítőt, ami így hiába jön, mert még nem tudod megnézni a videót, ahogy alapesetben máskor mindig. Amúgy meg egy tudatos tartalomfogyasztó a feliratkozás fület használja alapból, és ott ugyanúgy megjelenik a bemutató, mint egy kész videó, csak épp nem tudod megnézni.
   Nem mindent a saját véleményedhez kéne igazítani, más gondolhatja máshogy is, és neked semmi jogod arra azt mondani, hogy ne csinálja... Ha nem tetszik, dislike-old. :P

  • tiliency
   tiliency 5 hónapja

   +Gonosz Jézus felőlem el mehet a bótba és vehet nekem egy csokit se zavarna... csak ha valóban "rajongó" lenne akkor minimum se nem like-ja se nem dislike-na hanem szimplán ki x-li a "élő chat" ablakát és hoppá nézheti a videót gond nélkűl anélkűl hogy zavarná... a tartalom úgy is 17:00-kor jelenik meg terítéken ha előre van jelezve ha nincs.. és dislike-ni valamit úgy hogy nem látad még.. like formában jelezheted azt hogy "jajh várom már a vidit..." érted Te mit szeretnék ki nyögni..

 • Szűcs Richárd Ferenc

  Jelenleg Dan Abnett: The Anarch c. könyvét olvasom angol nyelven.

 • Nikko Valk
  Nikko Valk 10 napja

  Mikor gyorsan olvasok kevesebbre emlékszem , mikor lassan akor jobban élvezem jobban megértem. Vegyük példának: filmet 3X sebességgel nézünk végig, mennyi marad meg?

 • Diána Dóri
  Diána Dóri 19 napja

  Én szeretek
  Az utolsó könyvem a Percy Jackson volt

 • Eszter Kurdine Molnar

  Liz Neporent- Fitness Walking for Dummies

 • Blanka Györgyi
  Blanka Györgyi 28 napja

  A szent johanna gimi

 • Fan Fluffy
  Fan Fluffy Hónapja

  Hello!Sokat szoktam olvasni amit utoljára olvastam az a:Gyilkos születiket olvastam

 • Hira Seac
  Hira Seac Hónapja

  metro 2033

 • Marcell Jónás
  Marcell Jónás Hónapja

  szerintem a gyorsolvasás hosszú távon nem tesz jót az agynak, az olvasás közbeni gondolkodás, elképzelés és megértés viszont igen

 • Gergely Simon
  Gergely Simon Hónapja

  Kristóf attila: szálin utolsó álma

 • Barbara Szell
  Barbara Szell 2 hónapja

  Janne Teller: Semmi
  Most meg a Szent Péter esernyojet olvasom:)

 • Emma Szabó
  Emma Szabó 2 hónapja

  Én a savanyú uborka csokoládéval című könyvet olvasom.

 • Pál György
  Pál György 2 hónapja

  szép és okos vagy... próbáltam ezt az olvasást. Az a gáz benne, h hiányzik az íróval való kapcsolat. Pl. van a hajad futó érintése között és különbség és az abban való turi között. Ez vonatkozik a kezedre, arcodra, testedre is. Hiányzik a finomsága...

 • Bogi Szabó
  Bogi Szabó 2 hónapja

  Fúúúú. Hol is kezdjem? Most olvasom az Olimposz hőseiből a Neptunus fiát, nemrég az Útvesztő Trilógia: Tűzpróba, azelőtt az Útvesztő, azelőtt nyáron mind a hét Harry Potter, azelőtt pedig Sherlock, Lupin, & én sorozatból öt kötet...

 • -tely69-
  -tely69- 2 hónapja

  A Pal Utcai Fiuk, meg 4eve 5.-ben😂😂😂🤔 like aki igy van ezzel🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️

 • C0mb0X
  C0mb0X 2 hónapja

  Nemtudom hogy vagy vele, de nekem ez a “villamolvasas” ez megy.. es 2. Ota igy irom a szovegertes dogamat mindig 5-ösre 45 percből 25-20 perc alatt😂

 • Imola Fülöp
  Imola Fülöp 2 hónapja

  Szabó Magda: Abigél

 • játék vs játékosok

  Nagyon szeretek olvásni de a diszleksziám miatt nehéz és az utolsó könyv amit olvastam a metro 2033 volt

 • xxlCortez
  xxlCortez 2 hónapja

  A Tűz és Jég Dala villámolvasásával három másodpercenként kapkodhatsz levegőért, ahogy a fordulatokat eléred.

 • Aisa Fodor
  Aisa Fodor 2 hónapja

  Én minden nap szoktam olvasni, legtöbbször fantasy vagy történelmi könyveket szoktam olvasni. Most éppen Frank Mártontól a Páratlanok 2. részét olvasom ^-^

 • János Tóth
  János Tóth 2 hónapja

  Steve Saylor: A Vesta szüzek háza. Ezt most olvasom, a Sub Rosa sorozat 2. könyve és már másodszor olvasom. De ehhez jön a Szerk.:
  Én "sok" könyvet olvasok egy évben (átlag 20), de azt látom, hogy mióta e-book reader-em van, azóta nem rögzülnek az agyamban az egyes könyvek és a történetek. Kipróbáltam, hogy kézbefogtam egy (Tom Clancy: A rettegés arénája), elolvastam és mind a mai napig tudom, hogy miről szól a könyv. Elolvastam az e-book-ot, és ránézek a címére és az istenért nem tudom felidézni, hogy mi van benne... Más is így van ezzel, vagy csak nekem kell változtatnom valamin?

 • Borbála Bata
  Borbála Bata 2 hónapja

  Hu, hirtelen az ugrik be, hogy egyszer volt egy jó hosszú kötelező olvasmány, amit záros határidőn belül el kellett volna olvasni és olvasónaplót is kellett volna írni belőle. Namost ugye középiskolás gyerek utálja a kötelezőket, viszont jól tud és szeret is olvasni. Gondoltam egyet, hogy akkor kipróbálom ezt a gyorsolvasást. Namármost, sikerült is, de soha többet ilyet >< az történt ugyanis, hogy mive az olvasónaplóhoz voltak kérdések, az ezekre adandó válaszokban feltehetőleg szereplő információkat, szavakat kerestem. Egy oldalt pár másodperc alatt végigfutottam, kulcsszavakat keresve a szövegben és ha megtaláltam, ugye leírtam. Furcsa módon egyébként mai napig emlékszem nagyjából a könyv tartalmára, de annyira megfájdult a fejem és annyira fárasztó volt így olvasni6, hogy csak végszükség esetén ajánlom. Valamint ha fel akarom idézni a cselekményt, az egész nehezen hozzáférhető, homályos és szintén fejfájást okozhat, habár az információ ténylegesen ott van a fejemben.

 • Pal kiKala
  Pal kiKala 3 hónapja

  Sziasztok, en elvegeztem a tanfolyamot, nagyon erdekes ez inkabb fotoolvasas tehat leegyszerusitve az agyaddal csak 'fenykepezel'. Ez nem alkalmas szepirodalmi muvek olvasasara inkabb arra ha nagymennyisegu informaciot akarsz bevinni pl idegen szavak.

 • Cintia Kiara Bogdán

  Nagyon szeretek olvasi. a kedvenc tiniregényem az a : egy ikerpár titkos naplója. Kb 3 nap nap alatt kiolavtam az összes részét . a könyv amit most olvasok Totth Benedektől a HOLTVERSENY . Ez is nagyon tetszik :)

 • Kolbászos Bajusz
  Kolbászos Bajusz 3 hónapja

  Mindennap olvasok az iskolának köszönhetően😐

 • Riga
  Riga 3 hónapja

  Jelenleg Lovecraft válogatott műveit olvasom, de nem váltanék villámolvasásra...egyszerűen minden szót élvezek, és elképzelem a dolgokat, így eléggé nehézkes lenne, de köszi, hogy felhívtad a figyelmem rá, még nem találkoztam eddig villámolvasással sehol a Fairy Tailen kívül :D(y)

 • Renáta Lóska
  Renáta Lóska 3 hónapja

  Naomi Alderman: A hatalom c. könyvét olvastam, és nagyon örülnék neki ha tudnék villámgyorsan olvasni, mert kevés az idő és túl sok a jó könyv :D

 • Fekete Tímea
  Fekete Tímea 4 hónapja

  Szio,
  Én egyszerre több könyvet is olvasok. Mondhatni hogy gyors olvasással olvasok de még sem. Ezt magamtól tanultam szép lassan.
  Trónok harcát lényegében 26 óra alatt olvastam el. Nekem nem megy gyorsabban sehogy sem, már próbáltam mindenhogyan. Szórakoztató irodalmat mindig gyorsan olvasok de szakirodalmat baromi lassan. Nem azért mert nem értem hanem azért mert maximálisan szeretném megtanulni a dolgot.
  jelenleg Joe Hill- Spóra
  Kommunikációról szóló könyv
  két töris szak irodalom
  Alvó óriások
  Egy motivációs könyv
  Azt hiszem most ennyi :D
  további szép napot :)

 • Csenge
  Csenge 4 hónapja

  Az a baj ha tul gyorsan olvasok nem birom ertelmezni.☹️
  Amit olvasol:
  EGY KUTYA BAKANCSLISTAJA
  ♥️♥️♥️

 • Jo Hanna
  Jo Hanna 4 hónapja

  Nekem az egyik tanárom mondta, hogy ő egyetemista korában egy könyvet úgy olvasott ki, hogy minden bekezdésből átlosan a szavakat. Elmondása szerint nagyjából tiszta volt a regény cselekménye, de nem ajánlotta senkinek, mert fárasztó csak szavak szerint összetenni egy történetet.

 • Eniko Toth
  Eniko Toth 4 hónapja

  Jelenleg a Harry Potter sorozatkonyvet olvasom! Mar a 4. Reszenel tartok🙂

 • Tamás Flórián Deák

  Éna Percy Jackson 1. részét olvasom

 • Zoltán Orosz
  Zoltán Orosz 4 hónapja

  Szia Atis és minden kedves olvasó.
  Ha nem haragszol meg kicsit kibõvitem a hallottakat. Voltam tanfolyamon is Lantos Mihálynál. Nos elōször is a tanfolyamon elhangzik, hogy regényt csak akkor "olvassunk" így, ha kevés az idōnk, mert az élmény így elveszlik. Másrészt a 25000 szó az megtévesztõ, mivel ez csak a fotóolvasás részt fedi le. A szuperolvasás sebessége egy 200 oldalas könyv esetében 1-3 óra, 1 óra amikor úgy érted nagyvonalakban, hogy mirõl szól a könyv, 2 óra amikor már lehet belõle vizsgázni, 3 óra amikor már vitaképesen tudod. A fotóolvasást követi a szünet, majd az aktiválás, amik kihozzuk a külsõ tudatra a könyv tartalmát. Most ennyit írok le, de azért még lehetne róla mesélni.
  Ui: Személyes tapasztalat 140 oldalas anyagból 1,5 óra után 4-re vizsgáztam.
  További szép napot

 • Anna Hegedűs
  Anna Hegedűs 4 hónapja

  Nekem a legutóbbi könyv amit olvastam az Márai Sándortól egy polgár vallomásai volt

 • Juhász Zsuzsa
  Juhász Zsuzsa 4 hónapja

  Szuper videó! :)
  Én csak olvastam a Villámolvasás könyvet, és ott sokszor hangsúlyozza a szerző, hogy ez inkább egy tanulási módszer, pl regény olvasására alkalmatlan. Az, hogy mennyire gyorsítja fel az olvasást, inkább reklámszöveg, arra vonatkozik, hogy ennyi idő alatt fotóolvasod a könyvet, aztán "csak" előhívod a tudatalattidból. Szóval a fotóolvasás után kezdődik csak a java... :D
  Nekem azt tanította meg legfőképpen ez a módszer, hogy szelektáljam az információkat. Amikor újra és újra áttekintem a könyvet, az nem mechanikus átlapozás, hanem alkalomról alkalomra kérdéseket teszek fel, célokat tűzök ki, hogy most éppen mit szeretnék megérteni a könyvből. Így rögtön kötöm is valamihez az információkat, egyre mélyebben értek meg összefüggéseket, kutatom a szöveget, nem csak olvasok. A számomra lényegtelen részeket pedig egyszerűen kihagyom. Az is jó benne, hogy azzal, hogy először áttanulmányozom a tartalommutatót, lesz egy elképzelésem róla. Aztán az alfejezetek címeit, az ábrákat, képeket nézem meg, majd kulcsszavakat keresek, és itt már körvonalazódik, mit várhatok a könyvtől, illetve nagyjából mit hol találok benne. Nem a hatodik fejezet alapos olvasásánál derül ki, sok óra befektetése után, hogy esetleg nem ezt a könyvet keresem, hanem ebben a fázisban, kb fél óra után. Van olyan helyzet, amikor ez kincset ér! Az is kiderül ilyenkor, hogy mik azok a részek, fejezetek, alfejezetek, amiket el akarok belőle olvasni hagyományos olvasással. Amit egy ilyen előzetes munka után elolvastam, azt már "beleolvasom" abba a kontextusba, abba a képbe, amit már kialakítottam a könyvről, tudom hova tenni.
  Persze ha valaki alkalmazni szeretné, szerintem fontos kialakítani magadnak a saját stílusodat, módszeredet még ezen belül is. Vagy csak azt eldönteni, mit használsz ebből a módszerből.
  Nekem pl a gondolattérképpel vannak problémáim. Szépen megírom (kicsit néha frusztrál a fogalmak térbeli elhelyezése), de ha később előveszem, sokkal nehezebben értelmezem a saját jegyzetemet, mintha csak sorban írtam volna...

 • szabika_ 22YT
  szabika_ 22YT 4 hónapja

  nekem a kony amit utoljara olvastam az a harry potter es az elatkozott gyerek

 • Yepy Greedy
  Yepy Greedy 4 hónapja

  Köszönöm a videót.
  Egy jó tanács (hogy Én is tudjak Neked adni):
  A kutató nő videóját berakhatnád a videó alá, illetve ezt megemlíthetnéd.
  Most kezdtem Én is ezt a témát kutatni, jó kezdő képet adtál!
  Nem vártam sokat, mégis sokat kaptam!
  További sok sikert!

 • mekercs
  mekercs 4 hónapja

  pálucai fiuk

 • T.T Channel Offical
  T.T Channel Offical 4 hónapja

  én most az isaac asimov az alapítvány pereme címü könyvet olvasom (#imádok olvasni #sci-fi)

 • Grünwald Schimon
  Grünwald Schimon 4 hónapja +1

  Miskolc utcáján sétálok. Kisgyerek örül az új lézernek amit kapott. Tűz a nap rendesen. Nyomkodja a lézert, de nem látja a piros pontot. Belenéz a lézerbe, hogy lássa a fényét, és elkezd sírni, mert megfájdúlt a szeme. Az ittas apuka, már mélyített erősen parancsoló hangal beszél a gyerekhez, aki csak sír és sír. Látja a kissrác, hogy már emeli a kezét az apja, hogy elfenekelje. Elfut az apjaelől, de véletlenül nem futni kezdett, hanem fáramászni. A madarak elkezdet össze vissza repkedni. Berepültek a cukrázdákba, könyvesboltokba. Az utcára mindenki kiszaladt. Kocsik elkezdek villanyoszlopoknak ütközni, a baleseteket megakadályozva. Villanyoszlopok kidőltek. A városba megszünt az áram. Elkezdtek tüntetni az emberek az áramtalanság miatt. A tv is közvetítette országszerte. Elkezdtek miskolcra jönni különféle településekről, hogy tüntessenek és vagy segítsenek a kárt helyrehozni. Akkora híre lett, hogy magyarország 70% miskolcra jött, így bedöltek aznapra az üzletek. A tőzsde is káosz lett. Mivel ennyi ember lett miskolcon, nem bírta el az avas lakótelep, mert borospincékre építették az utakat és bérházakat, ezért beomlottak ezek a pincék. Földrengést generákt ez a katasztófa, így az egész avas beomlott. Akkora katasztófa lett, hogy magyarország katasztrófa elhárítói nem lettek volna elegek ehez a feladathoz, így segitséget kértünk az eutól. Az eu nem segített, mert mi sem segítettünk a bevándorláshelyzet megoldásába. Erre az usa mérges lett, hogy milyen aljas az eu. Ennyi is kellet az usának, hogy beteljen a pohár. Egész európára atombombákat küldött. Északkórea azt hitte, hogy az usa neki szánja a felé érkező bombákat, ezért ő is kikűldte a bombáit amerikára. Az oroszok is küldtek bombát amerikának, hogy ők se maradjanak ki a perpatvalból. Az emberek 50%-a kihalt az egész világon csak a bombák miatt. A többi ember pedig olyan dózisu sugárzást kapott, hogy abba haltak bele. A növényekse bírták a sugárzást, ezért azok is elpusztultak. Eztkövetve az egész élőlény a földön kipusztult.
  Mindebből a tanulság az, hogy ne nézz bele a lézerre, mert kihal a föld.
  Köszönöm, hogy elolvastad. Heló

 • Anita Prime
  Anita Prime 4 hónapja

  Legutóbbi: Árnyék az időn túlról - Howard Phillips Lovecraft (1934-35) :)

 • Gamer Face
  Gamer Face 4 hónapja +1

  Szia Attis! Az lenne a kérdésem, hogy lesz e videó a fotografikus memóriáról? Én nagyon örülnék neki.

 • tamasi tünci
  tamasi tünci 4 hónapja

  Régebben engem is érdekelt a villámolvasás téma, sok cikket olvastam ezzel kapcsolatban. Véleményem szerint ez a technika nem arra jó hogy rövidebb idő alatt minél több tartalmat jegyezzünk meg, sokkal inkább arra jó hogy adott tartalmat minél hamarabb megtaláljunk a könyvben.

 • Ward Jr.
  Ward Jr. 4 hónapja

  Ez a spritz baromira tetszett konkrétan kikapcsoltam :D Egy - egy rövidebb részhez ideális lehet még a 700 szó / percnél is de kizárt hogy 26-30 perc alatt ezer oldalt valaki kipörgessen még élénkítő szer hatása alatt is ( és nem narkotikumra kell gondolni hanem kifejezetten pl edzés előtti élénkítő szerekre amik mentálisan is képesek pörgetni ) mert kifingana az agya az első 10 oldal után vagy elveszítené a fókuszt és minden kiesne utána :D A Spritz akkor lenne baromi jó ha pl.: RSS-be feliratkozol egy hírportálra és van mondjuk egy cikk ami érdekel és a cikken belül is megválaszthatod hogy mondjuk melyik részére vagy kíváncsi ( feltételezve hogy rendesen tagolt a cikk ) ekkor pedig hatékony lehet . De abban az esetben is ha mondjuk van egy pár oldalas egyébként nem túl bonyolult szöveg mondjuk fogalmazás vagy összefoglaló és végigpörgeti neked, nos abban az esetben ideális lehet. Végső soron viszont azt gondolom hogy ma már eleve annyi információ éri az embert hogy akik megtanultak információt szűrni és lényeges információt amire kíváncsi és fontos az adott dolog megértéséhez azok számára automatikusan azt hiszem kialakul a maga villám olvasása. Az viszont hozzá tartozik hogy olykor - olykor bizony szükséges még az információ szűrése közben is elolvasni valamit többször is vagy valami addig lényegtelennek gondolttal kiegészíteni, ez viszont nem jelenti azt hogy ne lehetne időt spórolni.

 • Zsombeey
  Zsombeey 4 hónapja

  Egri csillagok

 • Fénya Killer
  Fénya Killer 4 hónapja

  Egyetlen egyszer működött nálam a villám olvasás, mikor óra előtt 6 perccel jöttem rá, hogy nem azt az anyagot tanultam meg, amelyiket kellett volna,(i mean a 2 anyagból az egyik rossz volt) de valahogyan végül 5-öst kaptam, igaz pár órára rá fogalmam sem volt hogy mit olvastam, talán valami újszájúak lehettek.

 • KikyChan
  KikyChan 4 hónapja

  Én szeretek olvasni, olyan 10 éve kezdtem el regényeket olvasgatni, de leginkább csak romantikusat :D Amit most olvasok, a címe, hogy "Egy éjszaka ígérete". Sajnos mostanában nem haladok úgy az olvasással, mint régen suli időben.

 • Marcell Őrő
  Marcell Őrő 4 hónapja

  csinálhatnál egy IQ tesztet. :D :D XDDXXDD

 • Alexander Jónás
  Alexander Jónás 4 hónapja

  Nem éri meg a villámolvasás, 4-5 ezret kiadni 1 óráért hülye azért nem vagyok :D

 • Lil Boii
  Lil Boii 5 hónapja

  A faterom villámolvasá tanfolyamokat tart 😅

 • Előnézet B
  Előnézet B 5 hónapja

  Éppen az incarceron nevű könyvet olvasom

 • Csenge Kinga Hegedüs

  Én túlnyomó többségben ifjúsági regényeket olvasok (meg tankönyveket, höhö :D), perpillanat Leiner Laura "Remek!" című könyvét nyúzom :3

 • Nagy Viktória
  Nagy Viktória 5 hónapja

  Olyan jó hangod van ha felkapcsolom a videóidat olyan konnyen el tudok aludni nem azert mert unalmasak a videóid egyszerűen csak jó a hangod csinálhatnal valami "estimesét" is

 • István király
  István király 5 hónapja

  Magad uram
  Egy életrajzi mű de nagyon jó egyáltalán nem unalmas

 • sehogy
  sehogy 5 hónapja

  Én eddig szinte csak olyan könyvet olvastam amit filmbe is láttam. Pl harcosok klubjja, trainspotting.
  De most épp a Galaxis utikalauz stopposoknak-ot olvasom

 • Zsófia Ujhelyi
  Zsófia Ujhelyi 5 hónapja

  Mindig olvasok amikor csak lehet. Egész gyorsan, de szuper lenne tudni villámgyoran olvasni.
  Az utolsó könyvem címe a Sötét Elmék

 • Stafi chanel
  Stafi chanel 5 hónapja

  William Golding Legyek Ura

 • Attila HUN
  Attila HUN 5 hónapja

  miért is kell gyorsan olvasni? vagy miért is jó? ha fontos könyv vagy tananyag akkor jobb lassan olvasni, akár többször is elolvasni a fontos mondatokat. időt nem az olvasson kell megtakarítani. és ugye a hangoskönyvek is megoldás utazás közben pl autóvezetés stb.... meg ugye vannak összefoglaló könyvek a kötelező olvasmányokról, azokkal is el lehet csalni a z olvasási idöt

 • guardian the
  guardian the 5 hónapja

  Épp most five nights at greddy's silver eye

 • Bendegúz Szabó
  Bendegúz Szabó 5 hónapja

  Villámolvasás = Spreading (Speed+Reading)

 • Hanna Földy
  Hanna Földy 5 hónapja

  Most olvasom: Szent Johanna Gimi A kezdet

 • Eszter M.
  Eszter M. 5 hónapja

  Egri csillagok

 • Annamária Bányász

  pszichopatákról?

 • Tuti frutti
  Tuti frutti 5 hónapja

  Wardstone krónikák valaki?
  Kedvenc könyvsorozatom :)

 • Hexon Tomy
  Hexon Tomy 5 hónapja

  Kedvenc könyvem : Winetou és Az őrző hajnala

 • Veronika Katona
  Veronika Katona 5 hónapja

  Szióka Atis!
  Én sajnos Diszlexiásként nagyon későn, majdnem negyedikes koromra tanultam meg olvasni. Addig csupán a memóriámra hagyatkoztam mindig. Amit előttem felolvastak egyszer azt szinte szóról szóra vissza tudtam mondani :) Viszont amikor negyedikes lettem tanárom rájött a turpisságra és arra, hogy mi is a gond valójában. Külön órákat kaptam ahol olvasni tanított. Egy idő után nagyjából már ment s a dolog, de nagyon makogva és persze semmit nem értettem belőle.
  Aztán amikor felkerültem nyolcadikba akkor jött ki a Harry Potter negyedik része a mozikban. Nagyon érdekelt, hogyan fog folytatódni a sztori ezért kivettem a könyvtárból a könyvet. Az első pár oldalt majdnem két hétig olvastam. Szörnyű volt, szenvedtem... :( Aztán úgy voltam vele, hogy nem érdekel, én akkor is olvasni fogok :) 2 hónap alatt rágtam át magam a könyvön, de megérte :) Az utolsó rész már három nap alatt kivégeztem :D
  Diszlexiásként kifejlesztettem a gyorsolvasás technikámat :) így nem hogy rosszabbul olvasok, hanem még gyorsabban is mint az átlag :)
  Érdekes volt amit a belső hang némításáról mondtál, mert nekem az első dolgom volt, hogy "elnémítsam". Tudom, hogy ez nagyon furán hangzik, de én képes vagyok rá. Az a bizonyos hang csak írás közben halható, vagy ha fáradt vagyok, de akkor lassabban is olvasok :(
  A másik pedig, hogy én már nem betűket és szavakat olvasok, hanem képeket :) elég egyszerű dolog...
  A diszlexiás alapból képekben gondolkozik, én pedig amikor a szavakra nézek rögtön a szót "ábrázoló képet" látom. Ha ismeretlen a szó, akkor lassabban lebetűzöm és megy is tovább a gördülékeny olvasás. Ezzel a technikával tanítom a lányomat is olvasni és nagyon ügyes, elég könnyen veszi az akadályokat :)
  Ha gondolod mesélek még a dologról szívesen :)
  Nagyon szeretem a videóidat :) jó, hogy ezek a dolgok után tudsz nézni, mert ezek engem is érdekelnek :)
  Üdv, Roni

 • Réka Boros
  Réka Boros 5 hónapja

  amúgy én régen amikor a suliba az aranyember kötelező volt legalábbis elvileg XD valahogy próbálkoztam gyorsabban túllenni rajta bár ilyen technikákról akkor még nem hallottam csak próbáltam gyorsabban átfutni a soroak vagy mi de sose jutottam pár oldalnál tovább huuuhh nagyon nemszerettem azt a könyvet persze mondjuk a filmet megnéztem de hát hmm pff XD

 • Réka Boros
  Réka Boros 5 hónapja

  a leg utolsó könyv féle valami néprajzi v miféle érdekesség nemtom a címét XD

 • H Geri
  H Geri 5 hónapja

  És mi van az ilyen villám nyelv tanfolyamokkal? Az működik?
  És mos a Diary of a Wimpy Kid új kötetét olvasom angolul. Imádom, pedig nem az én korosztályomnak szól. 😊

 • Móni Kis
  Móni Kis 5 hónapja

  Leiner Lauda Szent Johanna Gimi Kezdés Ketten Együtt Remény J.K.Norweb Tiltott Ajtó Mikszáth Kálmán Galamb a Kalitkában Angela Dirsay Gyerekrablók fogságában Egyedül Mikszáth Kálmán Akli Miklós Elenor H. Porter Az öröm játéka örök Az élet játéka Thury Zsuzsa Angéla Diána Palmer a sivatagi Vihar Gerti Tetzer Maxi Hannah Montana Totál Spies Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig Thea Beckmann Kriszti es azok a furcsa haramiák A boldog herceg Oscar Wilde Zsebkonyvek ember elődök vízinövények es 17 éves vagyok már az utolsót amit olvasok mar járuljanak tartok az Kaffka Margit Színek es évek hangyaboly

 • Henrik :D
  Henrik :D 5 hónapja

  Stagram? Attinstagramm van? 🤣 A hangoskönyv a legjobb, mert tudsz más hasznosabb dolgot is csinálni, amíg valaki más fáradozik a kötelező olvasmány elolvasásával. 😏

 • mikimaster channel
  mikimaster channel 5 hónapja

  Emlékek őre

 • Electro Magic
  Electro Magic 5 hónapja

  Én utálok olvasni, az iskola egy életre elvette tőle a kedvem.

 • Dora Voros
  Dora Voros 5 hónapja

  1:33 Én amíóta tudok olvasni. Általában Fantasy könyvet olvasok és most is ezt olvasok ha a tanuláson és a pihenésen kívül van időm. Most a 'Végzet Ereklyéi'-t olvasom 2 hónapja és a felénél tartok. Korábban 1 hónap alatt elolvastam 1000 oldalt és 4 könyvet (könyvsorozatról van szó).

 • TrogR
  TrogR 5 hónapja

  Villám youtube nézéssel sasoltam ezt a videót is :D. Sebesség 1.5x és időt spórol az ember.. (már ha zene nincs alatta , mert ha olyan az irritáló lehet gyorsítva)
  -Úccsó könyv amit olvastam Móricz Zsigmond: Úri muri

 • Ariana Grande
  Ariana Grande 5 hónapja

  Amit utóljára olvastam az a Harry potter és a fél vér herceg

 • Hun Stewen
  Hun Stewen 5 hónapja

  Warcraft.

 • molnarff88
  molnarff88 5 hónapja

  Nekem nagyon tetszik a videó, mert objektív. Csak így tovább :)! A legutóbbi könyv, amit olvastam Rejtőtől Az ellopott futár. Szeretek olvasni, mert kikapcsol :).

 • Liza Kulcsár
  Liza Kulcsár 5 hónapja

  Most megyek villámolvasásra

 • Gergely Probszt
  Gergely Probszt 5 hónapja

  Fordítsunk! Legyen a gyorsírásról videó!

 • József Sinkó
  József Sinkó 5 hónapja

  Jelenleg Frank Herbert- től olvasom A dűnét :)
  Azelőtt meg talán egy Darren Shan könyvet olvastam

 • Sár cica
  Sár cica 5 hónapja

  Hétszin virág 4.osztály olvásókönyvet.

 • József Szabó
  József Szabó 5 hónapja

  Bernhard Schlink: Heimkehr.

 • ♥Csillámcica♥
  ♥Csillámcica♥ 5 hónapja

  Igazából én nem hiszem, hogy az ilyen villámolvasás tényleg működne úgy, hogy az meg is maradjon a memóriában. Valahogy ezzel tényleg hadilábon állok én is, az agynak azaz a szemnek ki kell olvasnia minden szót, akár hangosan, akár magadban hogy megértsd és az rögzüljön.
  Amúgy szoktam olvasni, romantikus, thriller, krimi, dráma, fantasztikus könyvek, sok minden jöhet, vannak időszakaim amikor nagyon sokat olvasok, és olyanok is, amikor nem annyira viszem túlzásba. :D
  Jelenleg a Vértestvéreket olvasom (nem rég kezdtem) előtte meg A lány, akinek nincs múltja című könyvet olvastam, s nagyon tetszett :)

 • Szandus 896
  Szandus 896 5 hónapja

  Én hogy örülnék ha legalább normál tempóban tudnék olvasni..... 🙁 (diszlexia ezt kicsit megnehezíti😒😞)

  • Zsolt Vari
   Zsolt Vari 5 hónapja

   Vegül is nem az a lényeg hogyan olvasol, hanem az, hogy legyél elégedett önmagaddal és fogadd el önmagadat olyannak amilyen vagy. Nekem is lassan megy az olvasás ezért sok uangoskönyvet hallgatok, vagy a aspeakboard progival készítek szöveges fájlból hanganyagot. A robot olvassa én pedig követem, így duplan kapom meg az infót, vizuális és auditíve módon.

 • Bálint 06
  Bálint 06 5 hónapja

  misi mókust olvastam utoljára másodikban

 • Anita Balazsb
  Anita Balazsb 5 hónapja

  én nagyon szeretek olvasni és a legutolsó könyv amit olvastam Emily Murdoch Ha megtalálsz

 • Rebeka Polyák
  Rebeka Polyák 5 hónapja

  Anthony Bloom: Az élő ima

 • Yoyó Hanyu
  Yoyó Hanyu 5 hónapja

  Köszönjük szépen a videót! Érdekes téma volt!:) 😍

 • Sándor Fehér
  Sándor Fehér 5 hónapja

  Testkontroll. 1987-es!!

 • András Molnár
  András Molnár 5 hónapja

  Én most a tanulni valókon kívül, (amiből az egyetemen akad elég) egy kortárs magyar sci-fi regény sorozatot olvasok a neve: Lost Galaxy, Bukott Angyalok sorozat,
  írója: Phoenix Wolf (Brandhuber Zoltán)
  Hiába amatőr iróról van szó (informatikus), egyzerűen zseniál a történet, fel kellene figyeni az ilyen magyar csemegékre. Ha feldolgozná valaki, ebből lehetne a TV-ben egy remek sorozat vagy rajzfilsorozat.
  Még értelme is lenne TV-t nézni, ha ilyeneket adnának le barátok közt helyett.
  A könyvek amúgy fönt vannak google play-en, az első kötet ingyenes (címe: Törékeny horizont), érdemes elolvasni vagy legalább beleolvadni, ezt nem csak én mondom, a kommentekben és kritikákban is pozitívan írtak róla.

 • Mindenfanboy95
  Mindenfanboy95 5 hónapja

  jelenleg a Vaják: Tűzkeresztség-et olvasom :D

 • Do Ren
  Do Ren 5 hónapja

  Kristin Hannah: Fülemüle😍🌹

 • Bertalan Szakács
  Bertalan Szakács 5 hónapja

  én nagyon szeretek olvasni
  legjobban az ilyen világvége könyveket szeretem de bármilyen könyvet képe Stephanis vagyok elolvasni
  és most Stephenie Meyer-től a burok című könyvet olvasom

 • Hedgie Owner
  Hedgie Owner 5 hónapja

  Mein kampf... minden nap olvasom...

 • Szabolcs KIss
  Szabolcs KIss 5 hónapja

  Andrzej sapkowski-Utolsó kívánság.
  Andrzej sapkowski-A végzet kardja.
  Andrzej sapkowski-Tündevér.
  Andrzej sapkowski-A megvetés ideje. Bár ezt még olvasom. Csak egy valami nem tetszik, a Witcher szó fordítás Vajákra, mert szerintem a Witcher az sokkalta jobban hangzik (saját vélemény).

 • Kristof Estok
  Kristof Estok 5 hónapja

  Harry Potter és a Főnix Rendje

 • Anna Bogár
  Anna Bogár 5 hónapja

  Imádok olvasni 😍 most pillanatnyilag a Fagyos ikrek című könyvet olvasom, a horrort szeretem leginkább, vagy a relytélyt; sci-fit

 • JazminJohanna Sarang

  Gyűrűk ura

 • Lilla .Károlyi
  Lilla .Károlyi 5 hónapja

  Egy jóravaló nő szerelme