AZ ŐRÜLET LÉPCSŐFOKAI - Joker SPOILERES kibeszélő

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2019.okt. 8.
 • A #Joker megérkezett a mozikba, és ugyan lehengerlő bevételekkel nyitott, de közönségét és főleg a kritikusokat alaposan megosztotta. Spoileres kibeszélőnkben többek között ennek okait vizsgáljuk.
  #IGNHungary a világhálón:
  • Weboldal: hu.ign.com/
  • Webshop: ignshop.hu
  • Facebook: IGNHungary
  • Instagram: ign_hungary
 • SzórakozásSzórakozás

Megjegyzés • 435

 • Vader Master
  Vader Master Napja

  És maga a mondandója a társadalmi rétegekről na az nem semmi. Komolyan ez után a film után kedvet kap az ember az igazságtalanság és a rendszer elleni LÁZADÁSHOZ.
  LIKE ha egyetértesz.

 • Anna Budavári

  Joker semmilyen OCD-s tünetet/a betegség semmilyen jelét nem mutatta a filmben, honnan vettétek ezt? :D

 • Bence Niederlander

  Kikacsint két fontos filmre is (lehet, hogy többre is, én ezekre figyeltem fel), De Niro miatt az egyik különösen fontos. Aki látta a filmet, az tudja, miről beszélek.

 • Bence Niederlander

  Kész. Oscar-díj Best Actornak borítékolva. Ha nem, valami el van b@szva az Akadémia tagjainak fejében.
  Ha J.P. fekete lenne, már most megkapná a díjat.

 • Anasztázia Rigó

  Sajnos van egy "rossz" megérzésem. Bármilyen "klassz" a film..nem fog Oscar-t nyerni! - az erőszak miatt.. Ez, nem lehet megoldás, példa..még akkor sem, ha ez "lehetne" egy válasz..

 • Botond Kiss
  Botond Kiss 8 napja

  Nagyon megérintett

 • gabor tirk
  gabor tirk 11 napja

  Nekem már az elején is Sztálin jutott eszembe és vártam, hogy mikor jön az a hosszan tartó feldolgozatlan trauma, aminek hatására ez kialakul. Megkaptam. Jól tükrözi azt a félelmet, ami egy traumatizáltban van és a kényszeresség. A tánc az pedig egy olyan dolog benne, ami sok embernél van csak más helyzetekben szerintem. De itt nyilván egy populista, pszichopatával van dolgunk, aki kicsit olyan, mint egy kisgyerek: ha rosszalkodik figyelmet kap így úgy értelmezi, hogy szeretethez jutott. De kiváló a mély összetettsége, ahogy mondtátok

 • Don Kartács
  Don Kartács 14 napja

  Hatalmas nagy film. Mikor vége lett, majdnem felsírtam, h ne, még, tovább, ne legyen vége a filmnek!!!

 • Archi
  Archi 14 napja

  A legnagyobb negatívumot nem is említettétek. Még pedig, hogy ez az eredet film nem is eredet film 😃 Legalább is nem Joker eredet filmje....
  Önmagában egy jó film, de messze nem annyira sötét mint amilyennek sokan mondják. Egy Eredet vagy Viharsziget sokkal jobban elgondolkodtatott mint ez és sokkal jobban sokkolt is...
  Az előzetes után én nagyon vártam és nagyon bíztam benne de sajnos maradt bennem hiányérzet..

 • David Zsolt Szatmari

  Joaquinnek úgy kéne adni az oscart, hogy egy ember aki Jokernek adja ki magát

 • David Zsolt Szatmari

  Egészen a Jokerig Reménykedttem dicaprio 2. Oscarjában... De mostmár Joaquin Phoenixnek Drukkolok!

 • Benefit Counterbench

  Off, de ti se vagytok tisztában a pszichopátia fogalmával. Joker nem pszichopata (sajnos tapasztalatból tudom, milyen egy igazi pszichopata, de ha láttátok a filmet, nem is értem, ez hogyan merülhetett fel), szóval jó lenne, ha a nézők ezzel nem lennének félrevezetve.

 • Róbert Kanalas
  Róbert Kanalas 17 napja +1

  Remélem hogy meg sem jelenik a gálán , amilyen szintre levitte a genderszekta és kultúrharcot csinált az intézménybôl

 • Cactusboy 69
  Cactusboy 69 19 napja

  Kimerem jelenteni az év legjobb filmje 😁

 • Andrea Kocziszky
  Andrea Kocziszky 20 napja

  Megnéztem ismét, harmadszorra is eredeti nyelven. Még voltak rajtam kívül a kis teremben. Mostanra ismerem a szöveget, jobban tudtam a képre koncentrálni. Ugyanúgy szórakoztatott. A képzelt Murray jeleneten ismét elfacsarodott a szívem. Szegény Arthur. Kár érte.

 • khalbax
  khalbax 21 napja

  Szó szerint olyan volt az első (metróban) lövés, mintha egy hosszan tartó merülés után feljössz a felszínre és megtelíted a tüdődet egy erőteljes mély levegővétellel. Folyamatosan szimpatizáltam a karakterrel, sőt sajnáltam, de nem engedett az a mély érzés, ami annyira nyomasztó volt, hogy alig vártam, hogy hazaérjek a biztonságot adó Családomhoz... Fájt látni, hogy nálunk a moziba mennyi kiskorút (értsd, kb 11-15 éveseket) beengedtek. Ez valóban az a film, amihez kell egy érettség, mert ha az nincs, nos... Akkor jöhetnek a Jokerek... Nem kérdés kié az Oscar... 🖖

 • Kovács Zoltán
  Kovács Zoltán 22 napja +1

  Elég idegesítő volt hogy Ádám minden adott mondatba beleszólt

 • Miklós varga
  Miklós varga 24 napja +1

  2 x néztem meg

 • Attila Nagy
  Attila Nagy 24 napja +2

  A dolgozò Polgár mindennapos küzdelme. Az anyját egyedül ápolò Fèrfi fusztráltsága. A magányos Ember, kötelèkek nèlküli vergődèse, ès mègis,, a Jővőbe vetett Bizalma. A Múlt homálya ès feldolgozatlansága. A szeretetlensèg ès szeretetèhsèg hiánya. A REMÈNY.., MINDEZ-MINDEN ELLENÈRE VÁLTOZHAT ÈS MEGVAN BENNE AZ ERŐ A VÁLTOZTATÁSHOZ. A Tudás tèvkèpzete, HOGY Segìthet Másokon. Ès a FELISMERÈS,, MINDEN-KEVÈS.
  A Társadalom rètegződèseibe tökèletesen behelyettesìthető Szemèly. A Mai társadalmakban megtalálhatò Èntìpus tömege. Az iGAZi JOKER. Ezèrt ìrt felül minden eddigi jokert sokatok számára. Mert Ez A Mostani Rendszerek Elfojtott VALÒDISÁGA.

 • ツnlehel03
  ツnlehel03 24 napja

  Szerintem a dc filmes univerzumára ráférne egx végtelen világok krízise. Ezzel a mostani filmes univerzumot ki lehetne dobni és az Arrowerse alapján felépíteni egy normális univerzumot, ami sokkal jobban illik bele a képregényekbe. Pl a Zöld lámpást és Marsi fejvadászt beletenni az Igazság ligájába, Aquaman inkább egy narancssárga ruhás szőke srác legyen és ne egy pankrátor, egy klasszikus Joker, aki a savba esett bele piros sisakként, es egyszerre lesz őrült gyilkos és bohóc, a gagyi poénjaival, mint pl a sokkoló kézrázás. Az arrowerses karakterek szerintem rendben vannak, bár azért az se tökéletes.

 • Zoltán Kovács
  Zoltán Kovács 24 napja +1

  Tegnap sikerült megnéznem a párommal és szerintem ez eddig 2019 filmje.
  Ahogy Arthur a film elejétől a végéig átalakul, azt nehéz szavakkal leírni.
  Fokozatosan málik le az esetlen, mentálisan sérült kisember arca és majd később átadja a helyét, valami gonosznak, ami igazságot akar ebben az elkorcsosult társadalomban.
  Phoenix játéka beigazolja azt az idézetet amit még régebben olvastam:
  "Mi magunk teremtjük azokat a szörnyeket, akik pokollá teszik az életünket."

  A film nyomasztó hangulatú (a zene csillagos ötös) és elég reális képet fest a világról.
  Hildur Guðnadóttir, izlandi zeneszerzőre illik odafigyelni a közeljövőben, mivel nagyszerű lett a zenei része a filmnek. Aki annyira nem ismeri, hallkan megsúgom, hogy a Csernobil minisorozatnak is ő szerezte a zenéjét.
  Maga a filmben bemutatott dolgok, tények, egy igen erős társadalomkritikát fogalmaznak meg és bemutatja, hogy egy szegény, tehetetlen, beteg embert, hogy tud a modern "civilizált" társadalom önmagából kifordítani és szörnyé tenni.
  Minden színész játéka nagyszerű, igaz van aki kaphatott volna több játékidőt (De Niro, Beetz, Conroy), de ez a film nem róluk szól, hanem Arthur Fleck-ről azaz Joaquin Phoenix-ről.
  Ha lehet ilyet mondani lejátszotta a többieket a vászonról, annyira oda sikerült tennie magát!
  Minden megmozdulásán, mimikáján, nevetésén látszik, hogy belevetette magát a szerepbe és, hogy szinte eggyé vált a karakterrel.
  Zseniális és egyben félelmetes is, annyira hihetően hozza a karaktert.
  Saját vélemény, de magannyi Oscar jelölés után igazán kijárna neki végre egy Oscar díj.
  Talán a film egyik csúcspontja az amikor fény derül az igazi múltjára.
  Ahogy áll a kórház tűzlépcsőjén, olvassa nevevőlanyja ellopott kórlapját, belelépve a múltba és akkor abban a pillanatban elpattan benne valami.
  Végszó:
  Akik még nem látták azoknak megjegyezném, hogy ez nem egy szokványos szuperhősfilm.
  Itt nincsenek vizualitás CGI-trükkök, nincsenek szuperkütyük és isteni erősségű hősök illetve gonosztevők.
  Amit kapsz, ha bemész erre a filmre, az egy kőkemény nyomasztó hangulatú pszichológia thriller, ahol bepillantást nyersz egy mentális beteg fejébe, életébe.
  Hozzáteszem, nehezen emészthető, de ha egy filmhez hasonlíthatnám, akkor az a Requiem egy álomért.
  Mindkét filmben a szereplők elvesztenek mindent, nem marad semmijük a végén és nincs Happy End.
  Ebben a filmben minden benne van, amiért az elkövetkező időszakban emlegetni fogjuk még.
  Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor az ez lenne: Kultfilm.
  Nekem:
  10/10✩

 • Márk Baranyai
  Márk Baranyai 24 napja

  A kérdés "ki szerinted a legjobb joker?" nem igazságos, szinte mindenki más fajta Joker-t játszott el. Egyedül azt az 1% ot nem értem aki Jared Leto re szavazott.

 • M. G.
  M. G. 25 napja

  Fontosnak tartom megemlíteni a szinkront is, mert zseniális Rátóti Zoltán teljesítménye. ☝️

 • Anikó Pázmándi
  Anikó Pázmándi 26 napja +2

  SPOILER: Megnéztem a filmet, végül egyedül és jobban is tettem, mert több apró részletre tudtam fókuszálni. Szeretnék kiemelni pár kulcsfontosságú dolgot a történetben, melyből az egyik az anya patológiás, téveszmés nárcisztikus személyiségzavara és ennek mélylélektani, pszichés következménye a kicsi életére nézve. Anyjával való kapcsolata azért is sajátos, mert a gyermekkorban elszenvedett traumák ellenére a traumatikus kötődés hatására kötelességének érzi anyja ápolását, holott szépen lassan fény derül arra, hogy anyja végig erősen asszisztált a gyermeke rendszeres bántalmazásában és ö maga is ezt tette. Továbbá agyának sérülései az elszenvedett fizikai sérülések hatására következtek be. Újabb fontos dolog a kirakósban az a tény, hogy örökbe lett fogadva, holott az anya papírjain egyértelműen látszik a mentális állapota, sőt ezek után az események ellenére is a családban marad, tehát jól kiemeli a film ezzel a pár ténnyel, hogy a rendszer tényleges segítség helyett mulasztást követett el többször is, melynek több ember élete a fizetség. Joker karaktere egy olyan spektrumon halad, amelyből előre felé lehet csak menni, ebből az állapotból visszatérni a kiindulási ponthoz már lehetetlen. Nárcisztikus bántalmazás hatására lehet az ember poszttraumás, borderline és végül sok más keverten de a végső fázis a teljes deviancia és pokol. A szociopátia . Számomra mélységesen megható, fájdalmas és görbe tükröt tartó történet. A rendszer és az egyén szintjén történő hibák, a kitörés lehetőségének szikrája sem merült fel. Gyermekként egyedül volt a helyzetben, felnőttként pedig már teljesen másra volt kondicionálva az elméje. Elkeserítő, mert minden szempontból megállja a helyét......

 • Pinguin Frau
  Pinguin Frau 27 napja

  Remélem hogy lesz folytatás, mert szerintem bőven van még tisztáznivalója a műnek. :)

 • A Gyapjas
  A Gyapjas 27 napja +1

  Engem csak az érdekelne, hogy miért volt bent annál a leszíjazott fickónál?
  Az valahogy nem esett le.

  • A Gyapjas
   A Gyapjas 25 napja +2

   Ááá!! Az lift volt? Köszi! Így már világos 😀

  • L4sz10
   L4sz10 26 napja +4

   A leszíjazott fickó az Arkham Intézet liftjében volt. Csak azért volt vele egy helyen, mert egy lifttel utaztak.

  • Veky XeiVo
   Veky XeiVo 26 napja

   Nekem két jelenet nem esett le rögtön. Az egyik, hogy hogyan lehetnek olyan nyomik a zsaruk a metrós jelenetnél, hogy maszk alapján és nem ruha alapján keresik őt? :D
   A másik meg az, amit írtál.

 • Krisztián Avar
  Krisztián Avar 27 napja

  Joker neve Jack Napier. Arthur Fleck pedig egy örökbe fogadott gyerek. Kell a második rész

 • secretboy secretboy

  Lehetett volna címe A bohóc, A bolond, akármi...de Joker? Pfff.

 • secretboy secretboy

  Egy rakás 0 ez a film, elnézést. A Joker karakter megcsúfolása és eredettörténetnek is piszok gyenge.

 • J
  J 28 napja +2

  Az erőszakot propagálja a film?? Úristen. Pontosan az a mondanivalója a filmnek, hogy az ilyen és ehhez hasonló álszent társadalmi megnyilvánulások miatt is (meg sok más miatt is) született meg Joker. Lószart sem értett meg a filmből az, aki ilyet állít.

 • Gergő Márkus
  Gergő Márkus 28 napja +1

  Amikor néztem, sokszor azt hittem, hogy sok az elnyújtott rész...
  ...aztán rájöttem, hogy egy felesleges rész sincs benne, és minden szükséges. Zseniális a színészi alakítás és kifogásom sincs az ellen, hogy Joaquin Phoenix Jokere a legjobb az összes közül. Imádtam.

 • Ákos Kuli
  Ákos Kuli 29 napja

  Meg akarom nézni...de majd estefele mikor kevés lesz a néző

 • b apro
  b apro 29 napja

  ...az idei Star Wars elég bohócosnak ígérkezik...

 • Madison Butler
  Madison Butler 29 napja +1

  Megváltoztattátok a véleményem a filmről. Amikor megnéztem a moziban azt gondoltam, hogy ez a film nézhetetlen, untam végig szinte és szorongást éreztem a nézésétől. Végig néztem a kritikátokat annak reményében, hogy egyet fogtok érteni velem abban, hogy ez egy szörnyű film, de nem.. ehelyett csak néztem a kritikát és észrevettem azt, hogy rávilágítottatok arra, hogy ez a film rohadt jó. Talán az a gond, hogy nem egy művész filmet vártam aminek a nézése közben végig az van bennem, hogy nem értek semmit. Most akkor mi történt meg és mi nem? Mi játszódott csak Joker fejében?? Dühített, hogy nem értettem semmit, de rájöttem, hogy pont ez a lényege a filmnek. Végig olyan érzés volt, mintha Joker fejébe lennénk zárva. Megtanultam ezt a filmet egy másik úton felfogni a maga művészi módján és zseniális. Mostmár nem érzem kidobott pénznek a mozijegyet, mint a kritikátok előtt. Nehéz volt feldolgozni ezt a filmet, de sikerült. 😁
  Csak így tovább!

  • IGN Hungary
   IGN Hungary  29 napja +1

   Örülünk, hogy sikerült megszeretned a filmet. Mi is sokat gondolunk rá!

 • László Tóth
  László Tóth Hónapja

  Szerintem sokkal egyszerűbb, konkrétabb és szélsőségesebb az üzenete a filmnek. "Pontosan ilyen világot teremtünk, ezen az úton haladunk, ha nem fordulunk empátiával egymás felé." És egy kisebb részét tekintve a filmnek, hogy Artúr tudja h beteg. Tudja hogy kell a gyógyszer, de mindaddig, amíg földhözragadtan a racionalitás talaján van, addig szenved a sikertelenségtől és az elutasításoktól, az anyjáról való gondoskodástól is. Ám amint elkezd saját magával törődni és hagyja elrugaszkodni magát a racionalitástól az őrület felé, akkor önfeledt és boldog lesz. Nyilván nem ilyen szinten, de egy kicsit néha nekünk is meg kell őrülni, hogy igazán boldogok lehessünk, gondoljunk csak a szerelemre! ;)

 • ZSERBÓ CSOKIS
  ZSERBÓ CSOKIS Hónapja +1

  Ne már,hogy a szavazáson alulmaradt Ledger Jokere...valószínű azért mert ez jött ki most és mert ez az élmény újjabb mint a Ledgeres...

 • ZSERBÓ CSOKIS
  ZSERBÓ CSOKIS Hónapja

  Szerintem nem kéne folytatni !

 • benedek kiss
  benedek kiss Hónapja

  Heath Ledgert még nem überelte, de kibaszott jól játszotta a szerepet.

  • benedek kiss
   benedek kiss Hónapja

   1 negatív van benne, hogy a színész akármennyire is kurva jó, túl idős a szerephez.

 • MyGfisMyCousin
  MyGfisMyCousin Hónapja +3

  Merem azt nyilatkozni hogy ez a film volt eddigi életem legjobb filmje

 • József Nagy
  József Nagy Hónapja

  ez nagyon gyenge kritika gyerekek.....

 • Satan
  Satan Hónapja

  Szerintem amit Todd Philips mond az nem szent írás, de kitudja. Valamiféle folytatásban megtörténhetne az az esemény is mikor Harley Quinn a pszichiátere lesz J-nek az Arkhamban és ő is szabadítja ki onnan ahogy a képregényekben is megtörtént. Ilyen eszközökkel szerintem elindúlhatna egy új DC vonal aminek megvan ez a komor hangulata, de egy kicsit belecsippent a mainstream/képregényforma világba is. Nagy felüdülés lenne még egy párszor átélni azt az örömöt amit a Sötét Lovagnál és most a Jokernél éreztem először.

 • tibor uri
  tibor uri Hónapja

  Jó film.. Nyomasztó,depresszió minden megvan. Viszont csak nekem furcsa Bruce és Joker közötti korkülönbség ??? Mert én ezt nem tudom hova tenni...

  • Veky XeiVo
   Veky XeiVo 26 napja

   De éppen ezt mondják a kritikában is, hogy nem biztos, hogy ő a Joker Joker... Lehet csak egy inspiráló, akit lekopiz egy másik Elmegyogyóban lévő tag, aki szintén megszökik, és fiatalabb. :)

 • valaki
  valaki Hónapja +2

  Életem filmje volt. Ennyi. Kötelezővé tenném. És nem érdekel ki mennyire tartja kártékonynak ezt a filmet. Az üzenete mindent visz.

 • johny grande
  johny grande Hónapja

  Akinek tetszett a film annak kotelezo megnéznie ezt:
  port.hu/adatlap/film/tv/a-komedia-kiralya--the-king-of-comedy/movie-8340
  Szerintem a film sokat meritett belole!

 • 10 éves Yasuo Main

  Szerintem lessz fojtatás mivel nem értünk el még a vég ki fejlet jokerig

 • Bettina Takács
  Bettina Takács Hónapja +12

  Tökéletes, minden túlzás nélkül az egyik legjobb film, amit láttam! Először eredeti nyelven néztem, Joaquin Phoenix színészi tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Másodjára szinkronnal néztem, ami számomra nem mindig adta át annyira, mint az eredeti. És sajnos a szinkronosra rengeteg fiatal (16 év alatti is) beült, akik -ahogyan ti is említettétek- nem elég érettek még ehhez a filmhez. Számomra nagyon zavaró volt, hogy amíg a többség tátott szájjal, átszellemülve nézte a tánc jelenetet, ez a fiatal korosztály nevetett rajta. Aztán a moziból kifelé menet, arról beszéltek, hogy ez egy vígjáték volt. Nem, nem az! Csak kell hozzá egy lelki-, és mentális érettség is.

  • Anasztázia Rigó
   Anasztázia Rigó 7 napja +1

   Egyetértünk. Hogy lehet ez?! Úgy hogy fikarcnyi "felellősségtudatuk" sincs!!

  • Fédra Oberfrank
   Fédra Oberfrank 13 napja +2

   Én 15 vagyok, egyedül néztem meg angolul, én ezt részben fordítva tapasztaltam meg, engem még sosem érintett meg egyetlen film sem ennyire, és amikor éppen Joker szenvedését érzem át, és le vagyok sokkolva a történtektől, a mellettem lévő felnőtt pasas és még több felnőtt is nekiáll röhögni, akkor amikor a vásznon emberek halnak meg, és közben azon gondolkodtam, hogy komolyan nem képesek felfogni, hogy mi történik és, hogy ez a film egy lelkileg és mentálisan sérült emberről szól és hogy ez minden, csak nem vicces

  • János Márton
   János Márton 13 napja +1

   És gondold el mekkora alkotás annak tükrében,hogy a forgatókönyvet azt a forgatás közben írták és a jelenetek többségét 1x forgatták le. Tényleg művészi lett.

 • Mercédesz Rajki-Biró

  Az én fejemben már a film felétől az játszódott le, hogy vajon ő végez-e Bruce szüleivel? Aztán nem ezt kaptuk, de a végén a bevágott snitt meg valahol mégis erre enged következtetni.

 • Greta Kerekes
  Greta Kerekes Hónapja +1

  Film után 20 percig nem tudtam megszólalni.. kell ehhez azért egyfajta lelkivilag..

 • Gérusz-Molnár Bendeguz

  Az is fura volt hogy joker jegyzetei magyarul voltak írva:D

 • B Johnny
  B Johnny Hónapja +3

  Engem sokszor a hideg rázott a film közben annyira kijöttek illetve annyira remekül előhozták a készítők ezeket a társadalmi rétegeket érintő súlyos kérdéseket. Csak gratulálni tudok. Nem megyek bele oscarokba de nálam az év filmje. Phoenix pedig elképesztőt nyújt.

 • Ádám Varga
  Ádám Varga Hónapja +4

  a két legérdektelenebb ign-es munkatárs

 • micsu1982
  micsu1982 Hónapja +3

  én inkább azt vettem le a filmből hogy a nem szabad senkit magára hagyni, a beteg embereket meg főleg nem

 • Zsombor Marsi
  Zsombor Marsi Hónapja +17

  Nekem az nagyon tetszett hogy nem használtak felesleges aláfestő zenéket. Mert ez így még nyomasztóbbá tette a filmet.

 • Ádám Paksi
  Ádám Paksi Hónapja +4

  Ez az indok a film kritizalasara, hogy az eroszakot hirdeti kesz vicc... tipikus olyan h valamibe csak kossunk mar bele. Egymillio film van ami sokkal eroszakosabb sokkal durvabb, itt meg eleve egy Joker karaktertol beszelunk, mit vartak?? Kedves joszivu fiatalember lesz? Nem inkabb az az uzenete, hogy ne rekesszunk ki embereket csak mert masok, ne banjunk ugy veluk, mint ahogy a filmben bantak vele. Eleve egy antihős karakter lett belole szoval azonosulni is lehet vele, gondolom senkinek nem tetszett amikor megrugdostak, inkabb sajnaltak. Nekem ez a jellegu “nyalasbuzis” uzenet sokkal jobban atjott, meg sztem minden ertelmes embernek, minthogy huuu milyen eroszakos ajjaj ebbűbajlesz.. Ez a film a lassusagaval is tokeletes lett.

  • B Johnny
   B Johnny Hónapja +1

   Így van akik erre hegyezik a kritikájukat azok nem értették miről szólt a film.

 • Puhr Mátyás
  Puhr Mátyás Hónapja +1

  A joker minden percét imádtam de valaki magyarázza meg nekem hogy amikor vége volt a filmnek és az az első mondat hogy kicsit unalmas volt.ennyire elhatárolódtunk a művészettől hogy egy ilyen remek műre azt kell mondani hogy unalmas az szerintem már szánalmas. mennyi befolyása van a marvel filmek?

 • Jenőő Seres
  Jenőő Seres Hónapja +21

  Nekem az tűnt fel, hogy amikor próbálja a “fellépését” akkor ugye öngyilkosságot szeretne megkísérelni, de amikor a függöny mögött szembesül, hogy Murray csak nevetség tárgyaként használja, elhatározza hogy kinyírja. Tehát itt nekem az jött le, hogy “Vagy meghalsz hősként, vagy megéled, hogy bűnözővé válsz”.

  • Miklós varga
   Miklós varga 24 napja

   Igen s mi volt az idézet amit erről írt?

  • Julian Markus
   Julian Markus 26 napja

   De ez így sántít, miért lett volna hős, ha mondjuk megöli magát a függöny mögött?

 • Kismadár Tündér

  Én nem ettem meg, hogy a szomszéd nő a barátnője. Fura, hogy ti igen. 🧐
  Amúgy azt tudja valaki, hogy a füzetben és a papírra írt dolgok miért voltak magyarul a filmben?

 • Blackout
  Blackout Hónapja +5

  Azert fura, hogy nem sok helyen latjak a Dark Knightos reszeket. Bar lehet csak nekem volt hatalmas elmeny, amikor a rendorautoban viszik, az pont ugyan olyan mint amikor a Sotet Lovagban a Heath Ledger altal alakitott Joker is ugyanolyan hangulatot kelt. Iszonyatosan jo film volt.
  Az meg, hogy eroszakot propagallja, ez egy film. A horror filmek is arra akarnak raveni, hogy gyilkolasszunk sorra ? Nem hinnem. Nem az elso review amit latok, es arra ennel a pontnal senki nem ter ki, hogy az mennyire nem helyes, amit az a 3 figura muvel a metroban. Ha azt nezem az elso 2 siman elmenne onvedelemnek. A 3. figurat amikor lelovi akkor jelent meg nekem eloszor Joker, ahogy csodalkozva pislogott, hogy ez az "elmeny" milyen modon hat ra.
  DC fele szuperhososdi halva szuletett, csak az ilyen sotet hangulatu filmjeik mennek, lasd Nolen fele trilogia az osszes tobbi csak maszlag. Egyedul talan a Batman vs Supermanben volt olyan, hogy Batman baromira nem fogja vissza magat es konkretan ol embereket.
  (sry nincs ekezetem)

  • szilágyi Edina
   szilágyi Edina 26 napja

   Bizony ez a film arról szól hogy Artur az élethelyzetek következtében felfedezi, hogy ha igazságot szolgáltat önmagának, azaz önbíráskodik, nincs lelkiismeret furdallása, ami a pszihopaták egyik legfőbb ismertetőjele. Tudja, hogy nem elfogadott viselkedés forma, de tovább sodródik, hisz maga számára már nem lát kiutat. Az autón az erőszakos társadalmi rétegnek táncol, "íme a bohóc akire mindíg is vágytatok , ilyenek vagytok, lám ez kell nektek ".
   A rendőr autóban se örömében nevet. Tudja, hogy mi vár rá , hogy bekerül egy csomó gyilkos közé, és olyanok közé akik örömmel élik mejd ki rajta a hajlamaikat. Eddigi élete azzal telt, hogy elkerülje ezeket a tetteket. A környezet hatása ennyire erős, a társadalomunk sok ilyen személyiséget terel ide. A bűnszövetkezetekben,bandákban pedig örülnek neki.

 • R. S.
  R. S. Hónapja +2

  Best Original Score : Hildur Guðnadóttir. 🗳🏆

 • Adam Veres
  Adam Veres Hónapja

  Szerintem lehetne folytatás! Láttuk, hogy egy beteg emberből mi lesz ha nem foglalkoznak vele! De, hogy lett ő egy Maffia vezetője vagy épp valakinek a példaképe aki a későbbi joker lesz ahogy ti feltételezitek!