Benzin, dízel, villany, és egy kis S6.

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2019.okt.31.
 • Dr Hanula Barna és Göbölyös Zsolt előadása a Totalcar Mesterkurzus előadás sorozatában.
  huclip.com/video/7tc0HPO0sR0/videó.html
 • Autók és más járművekAutók és más járművek

Megjegyzés • 903

 • gigabursch
  gigabursch 11 napja

  Hülyének lenni és hülyeséget beszélni alapvető emberi jog.
  Legfeljebb van aki nagyobb publicitást ad/kap hozzá.
  :-(

  Csakhogy:
  El tetszett azon az apróságon merengeni, hogy
  1) A kéntartalomról nem ártana egy friss, aktuális, több olajtársaság által kiadott kéntartalom nyilatkozat, mint adatforrás, nomeg ehhez hozzá kéne még azt is tenni, hogy
  - a hajómotorok baromi drágák,
  - nagyon hosszú élettartamra vannak kitalálva, megalkotva
  - üzemi működésük messze optimálisabb körülmények között zajlik, mint a gépjárműveké
  - emellett a direkt termikus hatásfokuk is jóval magasabb, messze optimálisabb az égés,
  - viszont a magas kéntartalomból származó kénsav és kénessav roncsolása túl drága ahhoz, hogy hagyják a rohadt drága gépeket tönkremenni.

  Mert pl. azt az ezerszeres kéntartalmat IGAZOLNI kéne. Ki, hol, milyet forgalmaz, milyen szabvány szerint, ebből ki hová milyet vásárol.
  Egyébként nem tudom mikor szedte ezt a a nem publikált dátumú alapadatot a drága okosember, de ez az adat már úgy 10 éve ízekre lett szedve az azóta már jobblétre szenderült noemisszió blogon.
  Ha meg annyira szeret számolni, akkor tessék számolni azt is, hogy a kW, km, árutonna és kibocsátásban vonatkozásban. Na akkor utána ezt tessék összevetni a FAJLAGOS szennyezéssel. Árutonnánként.
  Utána lehet mélyen hallgatni.

  A budapesti hajók ugyanazt a dízelolajat használják, mint a gépkocsik. Csaxólok.
  Csak épp más a jövedéki adótartalma.

  Ami meg a szenet illeti:
  Nem baj, ha bezárjuk a szenes erőműveket. Legalább leszokik az építőipar a gipszkartonról.
  Ugyanis ahhoz a gipszet OTT_TEREMLIK_MEG.

 • gabor tigatop
  gabor tigatop 11 napja

  Remek előadás volt. Nagyon tetszett. Elgondolkodtató téma.

 • Gábor Péter Cser

  A tengerjáró hajók szennyezőanyag kibocsátása csak egyetlen szempontból ér fel több millió autóével, mérgező kénoxidokból valóban rettenetes mennyiséget eregetnek a levegőbe, ezt csökkenteni kell, és van is erre törekvés. ajovoenergiaja.blog.hu/2019/08/21/hetedere_csokken_a_hatalmas_tengerjaro_hajok_kenkibocsatasa
  Bármennyit is szennyeznek a hajók a tengereken, a dízelautók által kibocsátott füstöt/kormot/mikrorészecskéket nem jó belélegezni. Márpedig a városok levegőjét a fűtés mellett az autók szennyezik leginkább. Nem csak a dízelek, de azok is.

  • Becsületesnepper
   Becsületesnepper  9 napja

   @Gábor Péter Cser Elhangzik a videóban szó szerint, hogy törekedni kell az autók károsanyag csökkentésére is. A videó arról szól, hogy az autókat izélgetjük, miközben más eddig érintetlen nagyobb szennyezőkkel nem foglalkozunk. És még egy csomó mással sem. Nézd meg a "Mérgezett föld" című videót itt a HUclip-on. Nagyon érdekes.

  • Gábor Péter Cser
   Gábor Péter Cser 9 napja

   Ebben egyetértünk István, mindennel foglalkozni kell, ami szennyez, csak a videó arra lett kihegyezve, mintha az autók kibocsátának további csökkentése hülyeség lenne. Amellett érvelek, hogy nem hülyeség.

  • Becsületesnepper
   Becsületesnepper  9 napja

   Semmit nem jó belélegezni, és mindennel foglalkozni kell.

 • Attila Horváth
  Attila Horváth 12 napja

  Hát ebben a videóban nagyot csalodtam. Rengeteg olyan dolog hangzott el ami nem állja meg a helyét. Kéretik megnézni
  H. András válaszvideóját! Nem részletezem, mivel tökéletes választ ad a kommentemre szánt kérdésekre!

 • József Kovács
  József Kovács 12 napja

  Köszi! Baromi jó videó volt!

 • Tareszko
  Tareszko 14 napja

  huclip.com/video/6gJRU87Cfb0/videó.html

 • Rrr Bbb
  Rrr Bbb 15 napja

  Atomerőmű nem zöld, és nem fehér működésű, hanem a leg feketébb működésű.
  Ezt azért érdemes megnézni: NAGYON AJÁNLOTT:
  atomcsapda.blog.hu/2018/03/18/atomcsapda_a_dokumentumfilm

 • JÓZSEF MIHÁLY
  JÓZSEF MIHÁLY 15 napja

  Nagyon szeretem nézni a videóidat! Nem túl “ jó pofa”, pont elég! Gratulálok. Jó a humorod és hitelesnek tűnik amit mondassz. Szívesen el mennék veled egy ilyen körútra mert rohadt fárasztó lehet de nagyon érdekes is. Majd a következő életemben. Üdvözlettel!

 • Adrienn Horvath
  Adrienn Horvath 16 napja

  és a kerozin?

 • Molnar Csaba
  Molnar Csaba 16 napja

  Osztja az eszet a nemet korutakon autovasalasnal, hogt itt egy horpadas meg ott karc. Aztan lekapja a motor burkolatot es nekivagja egy uj S6 lokharitojanak. Mert gondolom nem volt hely ahova letenni...a "finom" ajto nyitas-csukasrol mar nem is beszelek. Ezzel sincs baj. De akkor ne adja ele a felvilagosult mindenhatot.

 • Szederkényi Marcell

  Lófaszt csökkent az autók károsanyagkibocsátása több mint 90%-al!

 • Mr_W1ckk
  Mr_W1ckk 18 napja

  Villanyharcos barátaim. Nem ettől lesz tisztább a levegő. Fákat kell ültetni, vagyis vissza ültetni. Azokat amiket hosszú évek alatt ki pusztított az emberiség. Igen a városokba is több park kell a beton dzsungel helyet. És mindjárt tisztáb élhetőbb lesz minden. De ez az elektromos szarság nem ad megoldást. És az a baj ezt meg is kajálja a magát, okosabbnak gondolo ember. Pedig ez megint csak egy terelés, és profit hajhászat, semmi más.

 • Róbert Horváth
  Róbert Horváth 18 napja

  10:25
  És itt jön a lényeg ...
  A műanyagok újrahasznosítása ... Illetve üvegek újrahasznosítása.
  Bennem még frissen élnek azok az emlékek, amikor még itthon a Coca Cola cégcsoportnak termékeinek pet palackjai betétdíjasok voltak.
  Na az volt a zöld korszak ... Nem veszett kárba a legyártott műanyag, és sokszor több 100 ciklust is kibírt élete során a palack, mert annyira masszív volt.
  Én szerettem ezekben a palackokban hordani haza, mert ha visszaváltottam, 120ft-ot kaptam érte. 3 üveg vissza váltásából már meg volt a következő 1,5-2l kóla.
  Ugyan ez a sima üveges kiszerelés, csak ott többet kellett visszavinni, de legalább volt erre lehetőség.
  Most meg már ott tartunk, hogy örüljünk mert a sörös, a szörpös, meg a szódás üvegek még egyáltalán visszaválthatóak.
  Csökkennek a kiszerelések mennyiségei, tehát jóval kevesebbet is kapsz a termékből ugyanannyi vagy több pénzért.
  Chipsadót is bevezették a semmire, mert a fogyasztói szokások nem változtak.

 • Öcsi V8
  Öcsi V8 18 napja

  Villany autó meg a villamos közlekedjen a vágányon.
  Az autó meg legyen minimum 3.0-liter és V8!!!
  Az egész emiszszió csak egy kibaszott üzlet valakiknek! Nem az emberekért teszik, meg a földért, sajnos...

 • Öcsi V8
  Öcsi V8 18 napja

  Az egész emiszszió dolog egy kibaszott üzlet valakiknek! Nem értünk teszik...
  Az autó az legyen V8-as, és a buzi 3-hengeres 1.0- literes motorokat meg tegyék fünyíróba. A villany autó, meg a villamos közlekedjen a vágányon.

 • Gyuri Marik
  Gyuri Marik 18 napja +2

  120 éves elavult technika, 20% hatásfokkal, 10 ezer ft benzin tankolásnál, 2 ezer ft ért kapsz vonóerőt, 8 ezret fizetsz a hő, korom,kén, co2, és Oxigén égetésért ...

 • gábor Haraszti
  gábor Haraszti 18 napja

  Valaki tudna egy tanulmányt készíteni a CNG üzemű autókrol?

 • István Aleksa
  István Aleksa 19 napja

  Hasznaljunk elektromos autót, hogy a halyóknak ne kelljen az üzemanyagot szallitani! Ez mindkét problémát megoldja!:)

 • Soma Stenszky
  Soma Stenszky 19 napja

  bástya, a mikrofon hangerőt légyszíves tekerd lejjebb és utómunkával emelt az amplitudóját. borzalmasan túlvezérelt így.

 • Péter Kővári
  Péter Kővári 19 napja +8

  Ezt a videót legjobb lenne, ha levennéd, mert szinte csak sületlenséget tartalmaz sajnos. :( Először is, hibásak a számok, mégpedig nagyon. Ezt nem is ragozom, aki akar utánanéz, aki nem akar az úgyis buta marad. Másodszor nem tiszta, hogy mikor miről beszélsz, mit hasonlítasz mivel, mert az autóknál "káros anyag kibocsájtást" emlegetsz, a hajóknál meg kén-dioxidról beszélsz, ami csak egy tényező a rengetegből. Szén-doixid például nincs is említve. Harmadszor, összemostál "környezetszennyezés" címszó alá mindent, holott annak millió fajtája és hatása van. És ellene is ezer féle módon kell (kellene, kelleni fog majd) tennünk. Ha autókról van szó, akkor nem az üvegházhatás a lényeg, hanem a városaink levegője. Állj ki az Oktogonra, fordulj körbe, szívd be a levegőt, és nézd meg az épületek falait. És lásd, hogy még a frissen felújított épületek vakolata is elkezd pár év után sötétedni, 8-10 év után meg olyan egységes sötétszürke minden, mintha gyászolna a város. Aztán menj ki falura - bárhova -, állj meg a falu közepén, szívj bele a levegőbe és fordulj közbe és nézd meg a házakat. Érezni fogod, hogy a levegő össze se hasonlítható, az épületeken meg azt fogod látni, hogy még a düledező, romos, 100 éves paraszt házon is hófehér a valamikori meszelés.
  Az elektromos autózás a VÁROSBAN bekövetkezett szennyezést tünteti el a VÁROSBÓL. Ezt a szennyezést az autók (buszok) okozzák, nem a gyárak, hajók, repülők. (Azt a marhaságot gyorsan felejtse el mindenki, hogy a dunai hajók többet szennyezik a várost, mint az autók. LOL, az autók kb. percenként többet szennyeznek, mint az a néhány tucat hajó összesen évente. :D )
  Pár száz éve a nagyobb városokban az utcán még nyitott kanálisokban folyt a szar és a húgy, mert nem volt rendes csatornázás. És ordas bűz volt tőle, meg annyi volt a patkány, hogy kikerülni se lehetett. És úgy terjedtek a fertőzések mint a rossz hangulat. Aztán meguntuk, megtanultuk, hogy csatornázni kell, lecsatornáztuk a városainkat, és azóta nincs (de legalábbis minimálisra esett) a bűz, a fertőzésveszély, stb. A tüdőnkkel miért lennénk igénytelenebbek, mint az orrunkkal? Ötven éve azt se tudtuk mi az az allergia, ma öt városi gyerekből négy már gyerek korában allergiás lesz. Tarthatatlan. A robbanómotorok égéstermékeit is ki kell űzni a városainkból, különben a szar, húgy és fertőzés helyett a kipugogott ezer féle sz*rba halunk idő előtt bele.

 • Ferenc Balázs
  Ferenc Balázs 19 napja

  Na végre valaki! Köszönöm a tudtalan reklámzabálók nevében is!!
  Teljesen ugyan ezt gondolom csak neked nagyobb a tudásod összefoglalni 😊👍

 • Igneczi Aranka
  Igneczi Aranka 20 napja +5

  Inkább töröld ezt a videót, és vedd fel újra, immár valós adatokkal. Akkora hülyeséget beszélsz benne, hogy a fél youtube ezen röhög..

 • Gemini3600
  Gemini3600 20 napja +2

  Ekkora sületlenségeket egy "szakembertől" ! Vagy csak matekórákról lógott sokat? Százmilliószoros károsanyagkibocsátás..hát persze! Ha az üzemanyagot elégetnénk akkor se lenne akkora a különbség..ne gondoljuk már,hogy egy hajómotornak az az elsődleges feladata,hogy az üzemanyagot ne lóerővé..és hajtássá alakítsa,hanem károsanyagokká! Egy 4 ezer lóerős konténerszállító hajó motorja..és 5 millió személygépkocsi károsanyag kibocsátása közé egyenlőség jelet tenni..nagy mérnöki "bravúr" lenne..ha ilyen motorokat készítenének..nagy lenne a hatásfokuk biztos..meg is fulladnának az utasok és a személyzet! Miért kell lemenni Facebook és társai színvonalára már itt is?! Néha gondolkodni is kéne ! Kopasz úr csak árulja a használt szarokat..ne akarjon itt mérnökösködni! Üdv!

 • György Philipp
  György Philipp 20 napja +1

  Az a szerény véleményem, hogy a videó leforgatása több felkészülést igényelt volna, sok helyen érvényes gondolatok hangzottak el, de sajnos a "fő üzenet" félrement. Erről már sok komment és válaszvideó és készült, de hozzátenném, hogy igenis komoly cselekvési terv van a hajók CO2 kibocsájtásának csökkentésére, érdemes lett volna rákeresni: www.reuters.com/article/us-climate-change-un-shipping/shipping-sector-sets-course-for-zero-carbon-vessels-fuel-by-2030-idUSKBN1W81B8

 • csibu24
  csibu24 20 napja +1

  huclip.com/video/6gJRU87Cfb0/videó.html Most ako mivan? :)

 • Unyatinszki Antal
  Unyatinszki Antal 20 napja +1

  huclip.com/video/6gJRU87Cfb0/videó.html

 • Quercuscerriscerris

  Én eddig nem tudtam hogy a hajókat nem az emberek üzemeltetik.

 • Norbert Nagy
  Norbert Nagy 20 napja +2

  Nyilvan egy nepper nem vagja maga alatt a fat 😂

 • Bertalan Szalai
  Bertalan Szalai 20 napja +9

  Inkább az okos hülyéskedjen, mert attól senkinek nem horpad majd a homloka.
  Ennyi téves és félrevezető infót, minden háttértudás nélkül összehányni egyetlen videóba elég magabiztos dolog.
  Értem én, hogy fogy a kereslet a szutyok dízeledre, de attól még nem kéne a naiv tájékozatlan embereket ösztönözni arra, hogy már pedig a dízel (+ bármilyen belsőégésű gépezett) sokkal jobb.
  Mindenesetre elég szomorú hogy egy olyan ember prédikál egy elég összetett és bonyolult dologról akinek fingja sincs az egészről.
  Az meg csak pláne elkeserítő, hogy a kommentelők 65-70%-a elhiszi ezt a mesét és utána sem olvasnak 1-2 dolognak.

  • fixiksz
   fixiksz 15 napja +1

   Egy kicsit konkrétabban ha lehet, mert ugyanezen mondatokat elsuttogni a te kommentedhez is lehet.

 • Zoltán Zelenák
  Zoltán Zelenák 20 napja +1

  Amire számítottam,már meg is jelent videóban. Természetesen te mondasz butaságot,ő ezt jobban tudja: huclip.com/video/6gJRU87Cfb0/videó.html

 • Pál Itzelberger
  Pál Itzelberger 20 napja +1

  Inkább nézd meg @Handras legujabb videojat

 • Zsolt Lele
  Zsolt Lele 20 napja +1

  A károsanyag kibocsájtást ne keverjük a szén dioxid kibocsájtással, nem ugyanaz .

 • Krisztian Aradi
  Krisztian Aradi 20 napja +2

  Nézd meg handrás legújjabb videóját és neki van igaza

 • Krisztian Aradi
  Krisztian Aradi 20 napja

  És ha sport autót akarsz ott a Porsche tycan ami 20 jobb mint egy ferrári vagy egy lambo

 • Krisztian Aradi
  Krisztian Aradi 20 napja

  Lehet hogy a gyártásnál szén-duoxid megy a levegőbe de már némelyik elektromos autógyár azon van hogy a gyárak nap elemmel, széltudbinával és vizi erőművekkel működjön tehát pár év múlva a benzines dízeles autók mennek a kukába és az elektromos autók jönnek a helyükre lehet most ez így van de ott az élô példa a Volkswagen gyár az már tiszta elektromos áramnel működik ajánlom megnézni handrás videóját erről a gyárról.

 • vdanii
  vdanii 20 napja +2

  huclip.com/video/6gJRU87Cfb0/videó.html
  Rend legyen a fejekben ne ez a full tévedés

 • Vince Geiger
  Vince Geiger 20 napja

  A kitiltással nem globálisan csökkentünk a CO2-t,hanem javítjuk a levegőt a nagyvárosokban..

 • pepos1988
  pepos1988 20 napja +3

  Nem vagy te hülye, csak autókereskedő, s ezért az anyádat is eladnád, hogy tudj még egy négyütemün túladni, amit elmondtál rendben van hajók, a tengeren, az a baj mi meg kapjunk rákot azoktól az autóktól amit te behozol németországból és eladsz.

  • Becsületesnepper
   Becsületesnepper  16 napja

   Az a baj, hogy nem értetted meg a videót, engem meg nem ismersz.

 • Zsombor László
  Zsombor László 20 napja +2

  Úristen!
  A hajók lehet hogy 2 milliószor annyit fogyasztanak mint az autók, de a hajók a tengereken utaznak ahol a madár se jár, míg a dízeles autók a várost mocskolják össze!
  Máskor szerintem kicsit alaposabban utána kéne nézni a dolgoknak!

 • Laszlo
  Laszlo 20 napja +2

  3:08-tól mint valami rossz MLM-es kávézás, semmi tények, semmi forrásmegjelölés, semmi valós számítás. Gratulálok, terjesszük a faszságokat. Nagyon korlátolt az úriember.

 • István Béres
  István Béres 20 napja +1

  huclip.com/video/6gJRU87Cfb0/videó.html

 • Péter Veres
  Péter Veres 20 napja +1

  Aki azt állítja hogy jó a diesel meg a benzines motor az h..lye! Bocs, hogy így írom de attól mert petrolheadek vagytok attól be kell látni hogy káros minden robbanómotor! Ha fejlődik a technológia akkor teherautó is lehet elektromos és megérő! Nem csak a mostban kell élni, vannak/lesznek gyerekeitek azoknak is kellene élni valahol! Mindenki világítson gyertyával meg járjon lóval meg öltözzünk melegen és nem kell sem mobil meg youtube meg gáz meg semmi! Na ugye azért erről már nehéz lemondani!

 • Clodonius
  Clodonius 20 napja +1

  huclip.com/video/6gJRU87Cfb0/videó.html

 • László Szabados
  László Szabados 20 napja +3

  Vajon melyik cég támogatta a tartalmat? MOL? Audi? Oroszország? Mintha a VW már az elektromos kocsikban látná a jövőt.. lásd ID 3, Merkel stb..
  Más: Nepper Úr, eladtad magad kilóra.. sajnálom..

  • István Kroneraff
   István Kroneraff 8 napja

   @László Szabados Nem hangzott el olyan, hogy le az elektromossal, de olyan igen, hogy jó a villany. Olyan se, hogy dízellel kell járni a városban. Prius-szal járok a városban, dízel A3-assal Németoszágba. A felségemnek szívó benzines Hondája van. Célhoz választottam eszközt. Nincs ellentmondás, te akarod belelátni. Nem mérek szállóport zsepivel, egyszerűen felfogható különbséget szemléltettem, mert a grammot nem érti halandó, ez meg látványos. Nem azért lesz korszakváltás, mert az feltétlenül jó, hanem mert a politika ezt akarja. A politikus nem szakember, szavazatot akar maximalizálni, ezzel meg lehet.

  • László Szabados
   László Szabados 8 napja

   ​@Becsületesnepper Azért lássuk be, elég erős váltás a "szívó benzines Hondás Nepper" után egyszeriben átülni a városokban pöfékelő, állandóan regeneráló, akár 100.000 km-nél már motorcserés TDI vonalra.. és egy óriási támogatott tartalom felirat után (oké értem én, hogy kötelező kirakni) bejelenteni, hogy a diesel a minden, le az elektromossal! :)
   Beláthatod Te is, hogy az átlag olvasó 99%-ban olyan cikkeket láthatott Tőled egy általános pl. Audi vs BMW témában, hogy ajánlanál esetleg egy szívó Hondát.. majd ezután támogatott tartalom felirat után kitörlöd egy Audi kipufogóját zsebkendővel és ezzel mérsz szállópor kibocsátást? Jaj nekem..
   Más:
   "Az autógyártásban a jelenkor a korszakváltás ideje, most már nem az a kérdés, hogy megtörténik-e az elektromos meghajtási technológia áttörése, hanem az, hogy mennyire gyorsan és a világ melyik régiójában, és ha Németország továbbra is vezető szerepet kíván betölteni az autógyártásban, akkor az elektromobilitásban és az élen kell járnia - mondta a Volkswagen csoport vezérigazgatója."
   www.portfolio.hu/gazdasag/20191105/tobb-ezer-euro-tamogatast-kapnak-az-elektromos-autot-vasarlok-405979

  • Becsületesnepper
   Becsületesnepper  16 napja

   Az nem történt még meg, és nem is fog. Nem ismersz, csak látsz a youtube-on, és nem látsz bele a dolgaimba. Volt már, hogy fizettek volna másfél milliót, de nemet mondtam, mert nem voltam elégedett a termékkel. Más megtette a töredékéért.

 • e34 Daniel
  e34 Daniel 21 napja

  Ha már autókról (és az általuk "elfogyasztott energiáról" s általuk "kibocsájtott szennyezőanyagokról" ) van szó, egyet nem értek. Miért mindig csak elektromos/dízel/benzines autók jjöhetnek számításba? 1997 óta léteznek hybrid autók. Pont az a céljuk, hogy ahol laknak az emberek, ott ne járjon a motor. Pld. lejössz a pályáról, beérsz a településre, ahol laksz, s ott fog a legkevesebbet járni a motor, mert fel van tölve az akksi, abból meg hazáig elgurulsz, ha beérkezel a házad udvarárra, akkor az ott játszó gyerekek sem kapnak semmilyen szennyezést az orruk alá. Volt egy Videója a Becsületesneppernek, ahol egy Teslat hozott haza Wuppertalból, s kiszámította, hogy mennyit fogyasztott a Passat és a Tesla, továbbá hozzájött az, (bár becsületére legyen, jelezte, hogy e tekintetben a két autót nem lehet összehasonítani), hogy hányszor kellett megállni a Teslával és milyen hosszú volt az út. Értem, hogy akkor egy Teslát kellett hazahozni, de ha már egy 10,5 milliós Passátot veszünk alapul, vegyünk alapul egy 10,5 Millió forintos Camryt. Na, azt össze lehet hasonlítani a Passattal. Nem kell megállni, azzal sem, talán egyszer, mert kisebb a tankja mint a Passatnak (de a Passattal is meg kell állni, mert pihenni ugye kell). A Camry esetében nem lesz DSG felújítás, részecskeszűrő csere, Kettőstömegű csere, generátor javítás, önindító csere, EGR csere, Pierburg csere, turbócsere, aztán meg a befecskendezés javítása, stb... Akksija meg bírja, 10 évre a Toyota ad is rá garanciát, de nem sűrűn cserélik őket. Szóval számomra egyre érthetetlenebb, miért kerül ki a körből a hybrid? Ma már egy Toyota Camry van annyira kényelmes, mint egy 10 milliós német autó, van már tekintélye, s ami nagyon fontos, 5-6 éves korára megáll az értékcsökkenés és tartja az árát (legalábbis a mai 5-6 éves hybridek). A globális szennyezés meg szerintem sokkal komplexebb kérdés, de igaz, hgoy nagyon sok igazság van abban, amit a videóban elmond. De azért ne legyünk naívak... Mit szállít az a rohadt sok tanker, ami annyira szennyező a sok kereskedelmi, használati cikk mellett? Olajat.

 • kukoj
  kukoj 22 napja

  A modern civilizáció nagy kérdései..
  Melyik ujjamat harapjam, hogy ne fájjon?
  Nincs nagyon jó és rossz válasz, globálisan ezt a kérdést úgy gondolom nem lehet megfogni. Ezügyben lokálisan kell gondolkozni és cselekedni: városokban csökkenteni a károsanyag kibocsájtást. lásd pl.: Sétáló Budapest. Ja mondjuk ez nem kell az embereknek..?
  off topic:
  Egyébként is az emberiség egy vírus ennek a földnek, ha földünket/környezetünket akarjuk megmenteni, az a 7mrd+ létszámmal nem fog menni. És nem a belélegezhető levegő fog először elfogyni.
  Ja még egy példa. A háztartási hulladéktermelés. Nem nagyon támogatja senki ezáltal meglehetősen kevés ember alkalmazza a szelektív hulladékgyűjtést. Egy kisebb városban is szemét szállítás napján végig lehet menni egy-egy utcán, a kukák tetejét már nem lehet lecsukni sokszor rendesen, mert túl sok benne a szemét.
  És sajnos egy-egy kuka tartalma nem a feltétlen oda való hulladék. (petpalack, konzerves doboz, papír, üveg, melyek térfogata sokszor levegő jórészt.)

 • ww95
  ww95 23 napja +1

  Volt régen egy nagyon jó ismeretterjesztő sorozat, Kozmosz volt a címe. Elkészítették a Kozmosz 2 sorozatot. Ezek a filmek alapvetően a világegyetem ügyes-bajos dolgairól szólnak, hogy jön ez ide. Az egyik részben a Föld korának megállapításának problémájával foglalkoztak és a tudossal,aki ezen probléma miatt szinte az egész életét a a nagy olajmultikkal történő harccal töltötte. Kicsiny bolygonk korának meghatározásához a kulcs az urán bomlása, az urán olommá bomlásának a sebessége. Tudósunk megoróbált méréseket végezni ez ügyben,de nem tudott, mert olyan nagyságú olom menyiséget mért,hogy nem lehetett pontos méréseket elvégezni. Sok kutatás után rájött,hogy a benzin olmozása miatt van ekkora mennyiségű olom mindenütt. Millió tonna szám rakták az olmot a benzinbe ,hogy a motorokat kenje. Az emberek teljesen nyugodtak voltak, azt hallották a nagy olajmultik által finanszírozott propagandából,hogy az olom nem olyan nagy probléma. Beindult a relativizálás, egyrészt-másrészt technika. 30 évig ment a harc,mire az emberekben tudatosúlt, hogy mekkora kárt okoz az olom, hogy a városokban micsoda katasztrófát okoz az ólom. Ma már elborzadunk az olmozott benzinen, akkor teljesen mindennapi dolog volt. Most a korom van az olom helyén. 30 év harc kezdődik megint. Az influencerek beindulnak, ábrákat rajzolnak, relativizálnak. És a Te gyereked tüdeje jól van egyébként?

 • Igazi UGRAP
  Igazi UGRAP 23 napja

  A hidrogén autóról is lehetne szó.Szerintem az lenne a közép út!

  • Igazi UGRAP
   Igazi UGRAP 21 napja

   @Zoltan Petofi hát igen ezt nem értem én se

  • Zoltan Petofi
   Zoltan Petofi 21 napja

   szerintem azminden szempontbol jobbmint a telepes elektromos es megis valamiert azt alig toljak. pedig a 90 es evek vegen mar mind a bmw nek mind a fordnak komplett hidrogenes testflottajarotta az utakat. 98 ba frankfurtba sajat szememmel lattam a bmw teljes ilyen palettajat.

 • spe ava
  spe ava 23 napja +1

  Ha ilyan rossz az áram előállítása akkor könyörgöm a villanyvonatok helyett miért nem dízel vonatok mennek? Azzonal követelem a vasút dízel mozdonyainak visszahelyezését. Az elektromos közlekedés nem jó. És a kopasz megmagyarázza a megmagyarázhatatlan. De miért???

 • Ice
  Ice 23 napja

  Először a festett ajtókat elégető egyéneket tiltsák ki Magyarországról!

 • József Valér Dusza

  Kár lett volna disszidálni :D

 • Peter Takacs
  Peter Takacs 23 napja

  a video koncepcioja alapvetoen jo de azert akad benne logikai bukfenc szep szammal

 • Jozef DaNos
  Jozef DaNos 24 napja

  Ezt leginkább a "zöldagyú" politikusoknak pl. Karácsony Gergely féléknek kellene megérteniük! Csak hát a politikai érdek mást diktál...

 • sinyus85
  sinyus85 24 napja

  Nagyon jó összehasonlítások!
  DE! Amíg a világban az S6-tal dugóban araszolás lesz a menő, addig bármit bárhová leszoríthatunk technológiailag - az emberi tényező marad.
  Elég A-ból B-be eljutni autóval Budapesten, máris kiderül, mi a baj a világgal.

 • Csaba Varga
  Csaba Varga 24 napja +1

  Erőműben dolgozom.Nagyon jókat mondtál el a videódban. Pár információval még segíteném a nézőket.Az erőművek károsanyag kibocsátása is szabályozva van amit egyre inkább szigorítanak kis hazánkban.Egy modern gázturbinás erűmű az égés lebutításával úgymond tökéletlenítésével tudja szabályozni a NOX és CO kibocsátást.Magyarul egy valóságban pl 100MW teljesítményű erűmű 90-95MW-ot tud az égés lebutítása miatt.tehát jelentkezik 5-10 MW villamos energia hiány esetenként mert hát tudna 100-at is.Erre általában az a megoldás, hogy végül épül egy újabb erűmű ami a szükséges energia mennyiséget előállítja.Tehát ha 1000 MW-ot elő tudna állítani 10 db erőmű akkor most a lebutított égők miatt nem fog tudni.Hanem csak 11db "lebutított" erőmű fog 1000Mw-ot .Ez kb olyan mintha 10db euró 5 vagy 11db euró 6-os autó össz szennyezését mérnénk.Kb ugyan az a szám jönne ki mert az euro 6 ból ugye több van.Ez a helyzet az erőművekkel is csak itt 1000 szeres szorzókkal kell számolni.Másik ilyen gondolat, hogy pl ha egy nagyobb naperőműre rámegy a felhő.Ekkor keletkezik 10-20-50 MW villamos energia hiány a rendszerben, amit jellemzően gázturbinás erőművek tudnak gyorsan utánpótolni. Az erőművek károsanyag kibocsátás szabályzása pedig nem úgy működik mint egy autó lambda szondája.Sokkal lassabban fog reagálni ,vagyis le és fel terhelésnél sokkal inkább fogja szennyezni a környezetet mintha folyamatosan üzemelne egy adott teljesítményen.Tehát a napelemek,szélkerekek közvetett módon szennyezik a környezetünket.Minél több napelem és szélkerék épül, annál inkább le-fel ugráltatják a gázturbinás erőműveket, az időjárási viszontagságok miatt, az erőművek le és fel szabályzás ideje alatt nem tudják megfelelően tartania CO és NOX emissziót.Vagyis nem szartunk a kádba csak a kád szélére efektus.

 • no problemo
  no problemo 24 napja

  Köszönöm!

 • Attila Sasák
  Attila Sasák 24 napja

  Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Mindezt tudom és egyetértek! De köszönöm, hogy felnyitottad a szemem, mégis vehetek használt autót!

 • Attila Gero
  Attila Gero 25 napja

  Ha ennyire zavarnak a tankerek (teljes joggal), akkor azt gondold vegig csak, hogy az aramot nem tankerekkel kell szallitani. 😉
  (amugy az ervelesedet egy az egyben nyultad Hanula tanar urtol es az mar izekre lett szedve, azon a kommentfalon)

 • R. Norbert
  R. Norbert 26 napja +2

  Annyi fals infó van ebbe a videóba, hogy rossz nézni....

 • ferenc várhegyi
  ferenc várhegyi 26 napja

  Pista osztom a véleményed! Globális túltermelési válság van. Tartós fogyasztási cikk nem létezik,kvázi a távol-keleti ( nem japán) alkatrész beszállító háttéripar tönkreteszi mind a szolgáltatóipart- egyelőre idegileg-aztán minden szempontból- mind a tulajdonosokat. Ha 20 évig használok egy autót, nem engednek vele közlekedni, 5 évente vegyek újat. Az informatikai eszközök 1-2 éven belül elavulnak ( elavultatják..) ,hogy azt is cseréljük le, a háztartási gépek meg ki se bírnak annyit... És akkor azért olvad a jéghegy, mert v10-es a forma 1-es autó nem hibrid. Nevetséges. Ez sajnos a globális tőke birtoklóinak a legnagyobb felelőssége,mivel a kormányrúd az ő kezükben van...3 napig lehetne erről beszélni, de egy szó mint száz ,kisgyerekkel,meztelen nővel meg "kőrnyezetvédelemmel" manapság mindent el lehet adni...